Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

BosseBo

Medlem
 • Antal inlägg

  334
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om BosseBo

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1984-03-07

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  Macanvändare sedan mitten av juli 2009, tidigare PC-användare sen väldigt många år.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  Macbook Pro 13", iPhone 3GS 16Gb, iPod nano (2nd gen), Airport Extreme, iPad2 WiFi 16Gb, iPhone 4S 16Gb, Apple TV (2nd gen)
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Verkar vara ett väldigt jobbigt problem... Jag som är väldigt sugen på att införskaffa detta spel och uppleva lite nostalgi (även om det är nytt), tror ni jag får problem med att installera på min MBP 13" (årsmodell 2009)?
 2. Tja, lånar tråden. Fungerar Daemon tools i Windows 7 som jag kör på min mac, eller skulle detta störa något systemet på något sätt? (kör W7 via bootcamp). //BB
 3. Kanske dum fråga, men du kör med en köpt version av Office08 va? Hade en kompis som hade bedrövligt badbollsproblem med sitt word som faktiskt förstörde hela hans dator. Versionen han hade "hittade" han på internetet...
 4. iChat fungerar ypperligt, frågan är om man behöver två olika konton för detta... Undersök gärna!
 5. Har du verkligen matat in dina kontouppgifter rätt då, alltså för ditt kontokort?
 6. Tjoho! Kul att du funderat på maskiningenjör, jag själv läser min sista termin nu på KTH innan exjobb till hösten. Vet inte varför men jag liksom flera andra här rekommenderar dig att söka mer etablerade tekniska högskolor såsom just KTH eller Chalmers då det för vissa arbetsgivare ser "bättre" att ha gått vissa skolor än andra. Bara så du vet. Lycka till med ditt val, framtiden som maskinare ser ljus ut då problemet med bristen på ingenjörer tas upp årligen när folk ska välja högskola. Dessutom kommer du få vänner för livet och en möjlighet att bygga viktiga nätverk med kontakter tills du blir färdig att jobba!
 7. Jag har haft min MBP 13 sen i juni, mitt batteri har pendlat mellan 95-100%. Tror inte att det är så mycket att bry sig om, så länge du inte känner någon märkbar skillnad i antalet driftstimmar.
 8. Nej, RIKTIGA studenter som faktiskt flyttat hemifrån fotar med mobilen! (i mitt fall iPhone 3GS)
 9. Jag har en Brother HL-2170W kopplad till mitt trådlösa nätverk. Liten och smidig laserskrivare med inbyggt trådlöst nätverkskort. Fungerar utmärkt både med mac och Windowsdatorer som jag har. Kostade runt 1700 på netonnet.
 10. Jag säger inte att det är routern, men det kan vara det. Hade en gammal Netgear-router som kopplade upp och ner titt som tätt. Blev det för många som ville koppla upp på den (läs 3 st), verkade det som om den inte klarade av att hantera informationsflödet. Kör nu Airport Extreme som router, har fungerat felfritt utan att starta om sen i juni 2009. Ett rekommenderat inköp alltså.
 11. Hallå, Kör backup med Timemachine till min nätverkshårddisk, körde tidigare opartitionerat men då TM tenderar att äta upp allt ledigt utrymme så partionerade jag helt enkelt om denna med Skivverktyg som någon tidigare beskrivit i tråden. Fungerar ypperligt. TM ligger och tuggar runt på en 250Gb-partitionering utan att äta upp övriga 750Gb som jag vill ha till annat. //BB
 12. I och med att du installerar Windows på din mac så blir den lika utsatt för virus som vilken annan Windowsbaserad maskin som helst. Både för- och nackdelen med att installera W med Bootcamp blir att det är väldigt enkelt att formatera denna del ifall det strular; bara att ta bort partitionen och börja om. Risken är dock att om du får virus som gör att datorn jobbar "ihjäl" sig så kan detta förstås drabba även din OSX-partition. För Windows är det därför lämpligt att använda ett antivirusprogram (Norton, F-secure, NOD32 etc). Ligger du bakom en router med brandvägg kan det vara en idé att satsa på enbart ett lågt krävande antivirusprogram för att spara prestanda, sen gäller det att använda sunt förnuft när man surfar och inte klicka på varenda godtycklig pop-up. Förresten så tycker jag inte alls du ska installera XP om du har möjlighet att istället köra Windows 7. XP är ett jättegammalt operativsystem och W7 är bra mycket bättre än Vista (vilket det är mkt strul med). Tips är att dessutom satsa på ett 64-bitars system, vanligast är 32-bitars, för att kunna utnyttja din dators minne så mycket som möjligt. Själv kör jag W7 Pro x64 vilket fungerar mycket bättre på min Macbook Pro 13 än vad Vista Ultimate x64 gjorde. Lycka till!
 13. testa utorrent istället för transmission.
 14. Jag laddar min var 3:e dag ungefär, har då push aktiverat för mailen. Däremot råkade jag ut för en konstig grej häromveckan då min mobil knappt klarade 24h på full laddning. Hade då inte gjort något speciellt med den. Startade om telefonen, sen har den fungerat som vanligt igen.
×
×
 • Skapa nytt...