MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dr.Yoshi

Medlem
 • Antal inlägg

  47
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Dr.Yoshi

 • Medlemstitel
  På gång

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Linköping

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  Macbook Pro 13"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Sant! Hotell kanske var ett opedagogiskt exempel. Låt oss säga Airbnb istället.
 2. Det gäller helt vanliga WEP/WPA-nycklar. Samma som gemene man har hemma på sin router. Inga trixiga engångslösenord eller annat.
 3. Som jag förstår det går det inte genom iCloud utan Airdrop/Bluetooth. Scenariot är följande: jag checkar in på ett nytt hotell, skriver in Wifi-lösenordet på iPhonen medan jag står i receptionen. Kommer upp till rummet, öppnar datorn och vill då snabbt och enkelt få över lösenordet dit. Eftersom iCloud kräver internet går det inte den vägen. När jag låser upp iPhonen erbjuds jag automatiskt att dela lösenordet med datorn, vilket fram till för något halvår sen fungerade hyfsat, men nu genererar ett felmeddelande varje gång.
 4. Den funktionen har lagt av helt för mig. Förut var den buggig - popupen dök inte alltid upp - men fungerade. Nu dyker popupen alltid upp, men har tappat sin funktion. När jag trycker "Share password" står den och snurrar och ger sedan ett generiskt felmeddelande. Uppdaterade precis till iOS12 vilket inte löste problemet.
 5. Dr.Yoshi

  Konvertera JPG+MOV till Live Photo?

  Vet inte om det hjälper i detta fallet: kollade inställningarna och det var inställt på "behåll original". Misstänker att JPG+MOV kombinationen är originalet och att det bara är iPhones mjukvara som kan se det som ett live photo.
 6. Dr.Yoshi

  Konvertera JPG+MOV till Live Photo?

  Jag använde Image Capture för att importera bilder från iPhonen till Macen. Till min besvikelse blev alla Live Photos reducerade till råfilerna - en JPG-bild och MOV-film - betydligt mindre charmigt än originalformatet. Finns det något sätt att återställa dem till Live Photos? T ex importera råfilerna till Photos på Macen? Eller ladda tillbaka dem till iPhonen och sen återimportera fast med Photos? Bilderna raderades från iPhonen i samband med importen.
 7. Minst sagt intressant. Fick du alltså en iPhone 6, som inte längre tillverkas? Fick du bara en telefon eller ett helt paket med låda, laddare etc?
 8. Hur pass troligt är det att de märker att skärmen är bytt? Någon som testat att lämna in en iPhone med bytt skärm och bara låtsats som det regnar?
 9. Jag är inne på att låta Apple byta batteri på min SE. Jag har dock tidigare bytt display hos en inofficiell reparatör. Någonstans har jag hört att "Apple vägrar ta i produkter som har öppnats av tredje part". Är det möjligt/troligt att de nekar batteribytet (som jag alltså tänker betala för)?
 10. När jag sätter ett alarm i klocka-appen så ringer den på utsatt tid, även om iPhonen är på ljudlöst läge. Kan jag tillåta andra appar att göra samma sak? Dvs skicka ljudnotiser även vid ljudlöst läge.
 11. Köpte en iPhone SE och har märkt att notiser från Facebook Messenger kommer med ca 5 minuters fördröjning. När jag har den brevid min gamla iPhone 5 och båda är anslutna till samma wifi, så ploppar samma meddelande upp omedelbart på 5an, men 5 min senare på SEn. Vad kan det handla om?
 12. PROBLEMET LÖST: Settings -> Privacy -> Location services -> System services Compass calibration måste vara påslaget.
 13. Uppdatering: Har köpt ny telefon och till min stora förvåning kvarstår problemet. Den nya telefonen är inställd enligt den gamlas inställningar. Det finns alltså någonstans en inställning eller liknande som stänger av kompassnålen i google maps. Men var...?
 14. Ja, den växlar till/från FPS-läget. Allt funkar precis som det ska, förutom avsaknaden av pilen.
×