Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dr.Yoshi

Medlem
 • Antal inlägg

  53
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Dr.Yoshi

 • Medlemstitel
  På gång

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Linköping

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  Macbook Pro 13"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Ser inget nytt där, men testade Coconut battery. SE:n är drygt 2 år gammal, har 112 cyklar, och 99,7% av maxkapaciteten kvar.
 2. När jag köpte min iPhone SE var batteriet en riktig beast. Det höll nästan alltid i 2 dagar, endast med riktigt extrem användning kunde jag få ner det till 10-20% på en dag. Under årens lopp tappade det såklart kraft och klarade till slut högst en dag. Nu har jag köpt en nästan ny SE (batterihälsa 100%), men känner ingen större skillnad i batteritid. Det räcker för det mesta i en dag med normal användning. Jag har öppnat telefonen och verifierat att det är ett originalbatteri som sitter i. Samtidigt har en vän bytt batteri på sin 6S på en Apple Store, och får ungefär samma batteritid som jag, ca en dag. Jag har också en iPhone 7 - bara 1 generation nyare - som motsvarar mina förväntningar (klarar lätt 2 dagar). Vad har egentligen hänt sedan våra telefoner var nya? Är de senaste iOS-versionerna så pass mycket mer energikrävande?
 3. LÖST! Via appen pCloud (dropbox-klon) hade jag ca 10GB filer nedladdade för att komma åt dem offline. När jag tog bort appen blev backupstorleken åter normal. Det ska sägas att i listan på appar att ta backup på fanns pCloud med, och sades ta upp 126 kB.
 4. Laddade ner och installerade 12.3.1 idag. Ser likadant ut både före och efter uppdateringen. Har också startat om telefonen ett antal gånger.
 5. Papperskorgen är tom, men det borde inte spela någon roll eftersom jag inte sparar bilder i backupen.
 6. Min förra iCloud-backup var 1.5 GB stor, ca ett halvår sen. Nu hävdar iPhonen att nästa kommer bli ca 10 GB, vilket såklart överskrider mina 5GB på iCloud. Listan på vilka appar man ska inkludera i backupen är max 1GB totalt. Bildbiblioteket är avmarkerat. Vad kan detta vara?
 7. Sant! Hotell kanske var ett opedagogiskt exempel. Låt oss säga Airbnb istället.
 8. Det gäller helt vanliga WEP/WPA-nycklar. Samma som gemene man har hemma på sin router. Inga trixiga engångslösenord eller annat.
 9. Som jag förstår det går det inte genom iCloud utan Airdrop/Bluetooth. Scenariot är följande: jag checkar in på ett nytt hotell, skriver in Wifi-lösenordet på iPhonen medan jag står i receptionen. Kommer upp till rummet, öppnar datorn och vill då snabbt och enkelt få över lösenordet dit. Eftersom iCloud kräver internet går det inte den vägen. När jag låser upp iPhonen erbjuds jag automatiskt att dela lösenordet med datorn, vilket fram till för något halvår sen fungerade hyfsat, men nu genererar ett felmeddelande varje gång.
 10. Den funktionen har lagt av helt för mig. Förut var den buggig - popupen dök inte alltid upp - men fungerade. Nu dyker popupen alltid upp, men har tappat sin funktion. När jag trycker "Share password" står den och snurrar och ger sedan ett generiskt felmeddelande. Uppdaterade precis till iOS12 vilket inte löste problemet.
 11. Vet inte om det hjälper i detta fallet: kollade inställningarna och det var inställt på "behåll original". Misstänker att JPG+MOV kombinationen är originalet och att det bara är iPhones mjukvara som kan se det som ett live photo.
 12. Jag använde Image Capture för att importera bilder från iPhonen till Macen. Till min besvikelse blev alla Live Photos reducerade till råfilerna - en JPG-bild och MOV-film - betydligt mindre charmigt än originalformatet. Finns det något sätt att återställa dem till Live Photos? T ex importera råfilerna till Photos på Macen? Eller ladda tillbaka dem till iPhonen och sen återimportera fast med Photos? Bilderna raderades från iPhonen i samband med importen.
 13. Minst sagt intressant. Fick du alltså en iPhone 6, som inte längre tillverkas? Fick du bara en telefon eller ett helt paket med låda, laddare etc?
 14. Hur pass troligt är det att de märker att skärmen är bytt? Någon som testat att lämna in en iPhone med bytt skärm och bara låtsats som det regnar?
×
×
 • Skapa nytt...