Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

bdimin

Medlem
 • Antal inlägg

  174
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

bdimin vann dagen: 27 april 2011

bdimin hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

20 Neutralt

Om bdimin

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Boden

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  iMac 24", MacBook Pro 15", MacBook Air 11", 2 st. MiniMac, iPhone 4, iPad
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

474 profilvisningar
 1. Observera att Target display bara fungerar på iMac-modeller t.o.m. mitten 2014, går inte på senare modeller, om jag förstått det hela rätt.
 2. Det inte svårt att bygga en anläggning för att producera egen biogas, men nu lever vi sverige med regler som effektivt stryper såna initiativ, en biogasanläggning lär kräva miljötillstånd med erforderliga utredningar innan du får starta bygget, gasen skall lagras i tryckkärl, skall naturligtvis besiktigas regelbundet med de kostnader detta innebär, gasen är dessutom brand/explosionsfarlig så du hamnar i dessa regelverk också. Tror att det blir billigare att köpa stor jänkepickup med med rejäl V8 och tanka bensin än att producera egen gas till sin bil, och du slipper få gråa hår av att brottas med alla byråkrater och inspektörer som har synpunkter på din anläggning.
 3. https://sv.wikipedia.org/wiki/Formel_E
 4. Det är inte så att regeln finns kvar ock skapar mappen på nytt när det kommer ett mail som skall flyttas dit enligt regeln ?
 5. Du skall nog konfigurera printern så att den ansluter till ditt befintliga nätverk istället för att skapa ett eget https://support.hp.com/lt-en/document/c02847467
 6. När de kostar mindre än en tredjedel av priset jämfört med Apple original så är det i min värld högst osannolikt att det är original.
 7. Hmm... egentligen är det väl så att det krävs ingen energi för att hålla något svävande, däremot en kraft. Du kan få en permanentmagnet att sväva utan energiåtgång men använder du t.ex. elektromagnet eller fläktar så åtgår det ju energi men som princip utförs inget arbete och åtgår då heller ingen energi för att hålla ett föremål på konstant höjd.
 8. Han har inte haft autobackup till iCloud aktiverat ? Då finns ju redan en backup där.
 9. FK 2.5 är inget dåligt val. Läste på en hel del om kablar i HiFi-anläggningar för länge sedan, från ett mer vetenskapligt perspektiv än tyckande i artiklar i HiFi-tidningar. Här är en sida där en kille sammanfattat ganska väl de slutsatser jag drog då, http://www.kennethshem.se/hoegtalarskroenor.html Nån gång när jag får tid skall jag testa att göra högtalarkabel genom att tvinna 2.5 eller 4 mm2 enkelledare ("transformatortråd") med enbart lackisolering som tvinnas/flätas. Blir lite otymplig eftersom den blir styv men borde ge en rätt optimal högtalarkabel till väldigt lågt pris.
 10. Eftersom det finns hundratusentals tamdjur men bara några hundra vargar vore väl den mest ekonomiska lösningen att att bygga staket runt vargarna istället för runt tamdjuren, förslagsvis i våra nationalparker. Då bevarar vi en vargstam, inga tamdjursägare behöver vara oroliga och staten betalar kalaset, alla kan vara nöjda ?
 11. Riktigt så enkelt är det inte för hagel att det är laddningsvikt, citerar Wikipedia: "Kalibern för ett hagelvapen utgörs av diameter / längd på patronen. Diametern mäts enligt ett engelskt system, baserat på hur många lika stora runda kulor man kan tillverka av ett skålpund bly. Den grövsta kalibern, 3, innebär således att ett pund bly skulle förslå till 3 likadana runda kulor, och pipan skulle då ha en invändig diameter stor nog att en sådan blykula skall kunna passera. För den klenaste kalibern, 36, skulle samma mängd bly räcka till 36 kulor. Antal kulor gave den engelska termen gauge. Längden mäts i millimeter."
 12. Jo, men det blir ju inte samma som 3 överskrivningar om det bara är ett tomt filträd som krypteras och avkrypteras, skulle hela disken krypteras skulle det ta längre tid än en överskrivning.
 13. Krypteringen görs väl bara för de filer som finns på disken, inte på "tomt utrymme" med 0:or, är hela disken tom så görs ingenting, det är därför det går fort. Att läsa disken, kryptera, och skriva tillbaka borde ta betydligt längre tid än att bara överskrivning.
 14. Och sedan är det väl en tangentkombination du skall trycka på iMacen för att den skall fungera som skärm till en annan dator, har för mig att det kan vara CMD+F2
×
×
 • Skapa nytt...