Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jnordahl

Medlem
 • Antal inlägg

  157
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Jnordahl

 • Medlemstitel
  Bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  Macbook Pro, iPhone X, iPad Air 2
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej, Jag har tre kalendrar i min kalenderapp på mina Apple-prylar. Privat, Jobb och min flickväns. Jag skulle vilja göra om min flickväns till en gemensam kalender. Hur gör jag enklast för att föra över kommande händelser från min privata- och min jobbkalender till vår gemensamma? Kan ju bara kopiera och klistra, men tänkte om det fanns ett enklare sätt..
 2. Hej, Jag har HomeKit hemma för att styra diverse lampor, har haft min iPad som hubb tidigare för jag har haft en för gammal Apple TV. MEN, idag köpte jag den senaste och ville då använda den som Hubb. Men det går inte?? Jag har tagit bort iPaden som hubb och när jag går in på inställningarna på Apple TVn för att ställa in den, så finns inte "HomeKit" där den ska finnas..? Och i Hemappen på min iPhone står det att Apple TVn är "Nedkopplad"... Vad gör jag?
 3. Jag har en del köpta filmer på mitt iTunes konto. Men enbart den jag köpt via Apple TVn visas i huvudmenyn, alltså bredvid topplistan av filmer. De resterande måste jag gå in under rubriken ”Filmer” -> ”Köpt” för att visa. Finns det något sätt att få ut några av de köpta filmerna i huvudmenyn? Av dom jag köpt via telefonen eller datorn..
 4. Tack! Då vänder ju den här tråden lite, eftersom min fråga blir: SSD-disk, är det värt det? Då skulle jag få köpa en SSD-disk och lämna in datorn för att få den installerad, då jag inte vågar ta tag i det själv. En SSD är inget en kan har extern? Utan det måste sättas in i datorn "bredvid" den vanliga hårddisken? Datorn mår relativt bra men är rätt seg, framförallt i uppstart/avstägning och även vissa program... Dock förvånad och glad över att den hållit i 6år!
 5. Hej. Jag vill ev. köpa The Sims 4 till min gamla trotjänare till Macbook från 2012. Klarar den av att spela det tro? Grafik på min dator: Intel HD Graphics 4000 1536 MB Spelets systemkrav: NVIDIA GeForce 320M, 9600M, 9400M, ATI Radeon HD 2600 Pro eller bättre. 256MB eller mer grafik-RAM. Vad tror ni?
 6. Hur ställer jag inte offline-mail då?
 7. Jag har iPhone 6, iPad Air 2 samt Macbook Pro och använder apples mailprogram på alla enheter. Jag skulle dock vilja få det mer synkroniserat så mailen markeras olästa/lästa på alla enheter när jag gör det på en av enheterna. Eller framförallt att mina skickade mail synkroniserar liksom de brev jag svarar på. Detta måste då synkas med servern och som jag förstått det är det IMAP som gäller då? Stämmer det? Nackdelen verkar vara att jag inte kan komma åt mina mail när jag inte har tillgång till internet. Då jag reser en del och inte alltid har tillgång till internet behöver jag ha tillgång till mina mail offline. Hur gör jag detta? Jag vill alltså synka mina mail över alla enheter samt ha tillgång till de offline. Tack på förhand!
 8. Jag har "Hitta min vänner" igång på min iPhone 6, iPad Air 2 och min Macbook. Dock har jag inställt att endast dela min platsinfo från min iPhone. Men när jag använder funktionen "Meddela mig" när min kompis lämnar en plats så är det något som är fel. Jag använder tjänsten via iPhone, så jag ska få en notis när hen lämnar platsen. Notisen kommer dock till min iPad och inte till min iPhone, varför? Jag testade att stänga av widgeten i notiscenter på iPaden samt stänga av notiser på den enheten. Fortfarande ingen notis till min iPhone. Vad är fel? Vad ska jag göra?
 9. Nu har jag installerat om systemet men det fungerar fortfarande inte..... Vad ska jag göra?
 10. Så jag kan alltså återställa systemet via cmd + R, men alla dokument i pages, bilder och alla filer på datorn finns kvar?
 11. Ingen som vet hur jag ska åtgärda detta? Mer än att återställa datorn...
 12. Har nu gjort en säker start men fortfarande samma problem....!
 13. Hej Helt plötsligt, från en dag till en annan, så har Meddelandeprogrammet i datorn slutat fungera. Jag använder det flitigt för att svara på sms som kommer till telefonen. Men nu när jag öppnar appen kommer bara en tom vit ruta upp. Smsen som kommer till telefonen kommer upp som en notis på datorn, men när jag klickar på att svara så kommer den vita rutan upp. Why? Någon som kan hjälpa mig?
 14. Jag har laddat ner uppdateringen till min iPhone 5, men när jag ska uppdatera står det "Programuppdateringen ej tillgänglig" .. Vad kan jag göra??
 15. Om jag inte återställer från säkerhetskopian, vad försvinner då? Har haft iPhone sen 3an kom ut, men aldrig återställt så vad jag vet. Går man miste om sms typ bara? Allt annat finns ju via iCloud.
×
×
 • Skapa nytt...