Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Slipstream

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Slipstream

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Jönköping
 • Intressen
  Lampor, foto, flygplan och Apple-produkter.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009-06-16
 • Appleprylar
  MacBook Pro 13" (mid 2009) 2.26GHz 4Gb RAM 320Gb HDD, iPhone 5s 64Gb, iPod Classic 160Gb, iPad 3rd gen WiFi - 64gb, iMac (mid 2011) 3,4 GHz i7, 8Gb RAM, 1Tb HD+256Gb SSD 2Gb grafikminne
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej. Har en iPhone 5s som jag haft i 1 år och några månader. För några veckor sedan började den bli varm och då menar jag mycket varm (gör ont att hålla den mot kroppen) i ovandelen av telefonen. Har hållt en febertermometer mot den och vet således att den blir över 43 grader varm. Haha. Den slukar även batteri och kan få för sig att dö vid allt ifrån 45% till att nästa gång inte dö förrens vid 1%. Även proximity sensorn har lagt av, fungerar varken vid samtal eller vid användning av appar så som Sleep Cycle. Har gjort allt i min makt för att försöka avhjälpa felet - omstart samt forced omstart - nollställt inställningar - återställt hela telefonen och har då testat att både ladda in backupen och att inte ladda in den. - lämnat in den till 3 butiken bara för att få tillbaka den från serviceverkstaden med noteringen "garantin har gått ut". De ville alltså ha 350 spänn för något som jag redan visste när jag lämnade in den och som butikspersonalen också noterade i sina papper när han tog emot den. Så inget besked ifrån verkstaden vad som skulle kunna vara fel. Så nu vänder jag mig till ER, den här oasen av kunskap! Är det någon som vet vad som skulle kunna vara problemet? Det lutar rätt mycket åt batteriet såklart men låter det som att det är fler grejer som kan ha pajat due to värmen? Kan batteriet och proximity sensorn ha något samband? Väl mött och tack på förhand!
 2. Beställde en svart 64Gb i lördags. Igår ändrades informationen på "mitt tre" och idag fick jag inte bara besked om att telefonen är skickad utan också ett kollinummer. Det senare pga av att jag mailade kundtjänst i tisdag och bad om detta. Fint som snus således. Till historien hör dock (och helt sann historia) att just som jag lagt på luren vid beställningen av 4s ett samtal som jag gjorde på min 3gs, så slutade home-knappen, micen och 32-pin kontakten att fungera. Den dog senare samma dag av batteribrist... En slags tyst protest tycks det... Skönt med snabb leverans med andra ord. Tummen upp.
 3. Har problem med att skärmen på min MacBook Pro (mid 2009) börjat släckas och tändas. Problemet har tidigare kommit och gått framförallt när jag gjort lite tyngre saker som bildredigering m.m. Nu har det dock börjat komma allt oftare och nu även utan att några särdeles tunga arbeten är igång. Vad som sker är att först blinkar skärmen till snabbt, som att belysningen går ner ett par snäpp å sedan upp igen, samtidigt släcks bakgrundsbelysningen i tangentbordet helt. Sen kan det vara så ett par sekunder men följs sedan alltid av att skärmen stängs av helt i allt från 2 - 10 sekunder för att sedan kicka igång igen... Den tappar under denna tid kontakten med nätverket upptäckte jag idag så det tycks mig nästan som att den går i viloläge snabbt för att sedan kicka igång igen. Någon som har en aning om vad det kan vara?
 4. Det är inte bara så enkelt att du är i ett ljust rum? Har för mig att den inte vill dra igång bakgrundsbelysningen då. Testa att hålla handen över sensorn bredvid kameran och försök sedan att öka belysningen.
 5. Hade storslagna planer på att genom att använda appen FileBrowser kunna vart jag än befinner mig i riket via iPaden likt via MacBooken komma åt Time Capsule och den externa hårddisk jag har kopplad till denna. Befinner jag mig i mitt lokala Wi-Fi är detta busenkelt att åstadkomma, men vad jag vill är alltså att komma åt detta även när jag är på 3G nätet - vilket tycks svårare. För att detta ska vara möjligt har jag förstått att jag måste ordna en VPN-tunnel mellan iPaden och Time Capsule enheten. Nätverk och dess ädla konst är dock något som jag aldrig tycks lära mig förstå och än mindre bemästra. Så min enkla undran är; finns det någon nätverksguru eller liknande som vet hur jag åstadkommer detta?? Jag har Googlat in till förbannelsen men inte lyckats finna någon hjälp för att lyckas. Oerhört tacksam för all hjälp jag kan få.
 6. Kan mycket väl vara så, men jag har gjort om parningen 3 gånger utan resultat samt gjort felsökning enligt apples hemsida. Programvaran i iPhone är den senaste dvs 3.1.2 och den är inte jailbreakad. Använder oftast kabeln ändå men bara för att Bluetooth-funktionen inte fungerar så lär det väl inte dröja länge innan man behöver använda den.
 7. Har precis samma problem jag också. iPhone 3Gs samt en MacBook Pro mid 2009 och kör Snow Leopard. Tror att det var i och med senaste uppdateringen av iPhone programvaran som det slutade fungera. Det fungerar dock prima med kabeln fortfarande. Antar att det löser sig med nästa uppdatering.
 8. Är det någon som har koll på hur det ligger till med med e-legitimation från SEB/Telia? Har försökt ett par gånger men utan resultat. Laddat ner äldre firefox versioner och grejat men det slutar bara i "firefox avslutades plötsligt". Det kanske är Snow Leopard som ställer till det för mig?
 9. Amen. Nu har jag hämtat den från posten! 5 veckor och tre dagar senare är det äntligen dags för Grand opening! succé.
 10. Fick också smset angående ändrad abonnemangsform idag! Ringde kundtjänst och fick kollinummer. Beställde en 32gb svart den 4/8, könummer 450. ÄNTLIGEN!
 11. Pga att jag har SL och QuickTime X installerat kan jag inte installera QuickTime 7 så jag är tillbaka på ruta ett...
 12. Tanken är att kunna köra en PowerPoint/Keynote/pdf presentation i föredragshållarvy och kunna gå in och köra filmen "ovanpå". Dvs att jag startar filmen från min skärm och sedan hamnar filmen ovanpå presentationen (i helskärmsläge) på det utökade skrivbordet och när filmen är slut så försvinner filmen och allt som har med den att göra och man är tillbaka i presentationen. Detta för att få det att se snyggare ut i växlingarna presentation/film. Anledningen till att jag inte integrerar filmen i presentationen är av olika anledningar. Dels att det är på en konferensanläggning det ska användas så det är sällan en egen producerad presentation som ska köras. Integreringen har mer än en gång strulat och ibland är det helt enkelt dvd skivor som ska spelas upp. Det bästa hade naturligtvis varit att ha en bildmixer men det är inte aktuellt, tyvärr. Ska kolla på det med QuickTime 7. Tusen tack för hjälpen!
 13. Ok. Får testa med QuickTime 7. VLC är inte aktuellt isf, det viktiga är att start/stop av filmen sker "bakom kulisserna". Vill inte att några reglage eller något knåpande syns på det utökade skrivbordet.
 14. Funderar om det finns någon inställning i QuickTime, Dvd-spelaren, VLC eller annan spelare som gör det möjligt att välja att helskärmsläget ska vara på det utökade skrivbordet alltså på projektorn/storbilds tvn eller vad man nu har kopplat. Alltså på samma sätt som föredragshållarvy fungerar i PowerPoint. Har letat, men utan resultat. Ska kanske tilläggas att jag har Snow Leopard så jag har nya QuickTime.
 15. En dag sen men. - 4 Dvd filmer - Bokat Muse - The Resistance - Sennheiser MM50 ip - Headset till en iPhone som jag efter fem veckor fortfarande väntar på. - Bäst att vara förberedd. Små substitut för att inte bli tokig av väntan på telefonen.
×
×
 • Skapa nytt...