Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Simeon

Medlem
 • Antal inlägg

  131
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om Simeon

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Intressen
  InDesign, Photoshop

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  Jobbar mest med InDesign och Photoshop CC
 • Appleprylar
  iMac och MacBook Pro 15"
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Hej Boevil! Betyder det att om jag lånar min frus pekdon, så måste man först avregistrera den i hennes dator innan jag kan parkoppla den med min dator? Får jag passa på attt fråga dig (och alla er andra): Brukar du stänga av muspekaren när datorn står i vila för att spara på batteritid? För jag antar att musen drar ström även dådatorn står i vila?
 2. Menar ni att man parkopplar reservmusen i Systeminställningar, så att datorn ska "hitta" den: Min egna trådmus ansluter jag till datorn och går in i Systeminställningar > Mus och sedan då … ? Och hur gör man med min frus Magic Mouse? Kan min ordinarie mus ligga inom räckhåll för Bluetooth utan att det "förvirrar"för datorn? Och vad gör man sedan? Så vill jag påminna om min andra fråga: Lönar det sig att stänga av muspekaren när jag inte använder den?
 3. Hej! Jag säger som i TV-programmet Fråga Lund; Det finns inga dumma frågor … … men någon ska väl vara först! Jag tycker att man behöver ladda muspekaren (eller pekdonet, som jag tror att musen egentligen heter) lite väl ofta. Jag stänger mycket sällan av datorn, utan föredrar viloläget. Om jag stänger av musen, så borde den inte dra någon ström alls från batteriet? En följdfråga: Medan jag laddar musens batteri, så använder jag den gamla sladd-musen och när jag sedan återgår till den batteridrivna, så står den och "tuggar" ett litet tag innan systemet "hittar (?)den ordinarie musen. Blir det samma sak om man har stängt av musen med knappen på undersidan och sedan sätter på den? Varför känner datorn inte igen den (likadana) muspekare som min min fru har? (Inga skämt om min frus m-s, tack!). Bör man stänga av muspekaren med knappen på dess undersida under tid som datorn står i vila? Hur gör du?
 4. Varje gång som jag drar upp en textruta i InDesign (Objekt > Textruta) så ligger en gammal inställning kvar med 10 mm. Jag har provat att kasta inställningsfilen (InDesign Defaults).
 5. Jag har provat under några dagar att ha nätadaptern urdragen, men samma meddelande poppar upp ändå. Nu ska jag dra ur USB-kontakten ur datorn, så att ingen ström alls kommer till hubben, så får vi se!
 6. med hjälp också av en nätadapter.
 7. Eller, feltänkt av mig, det är väl därför som meddelandet kommer upp. Det är väl anslutningen till datorn som ev. måste brytas om det är det som spökar?
 8. Ja, det har den. Men när du ändå frågar, så slår det mig, att den den måste ju inte vara permanent ansluten till elnätet!
 9. Det är andra gången som detta "skärmtips" visas uppe till höger: USB-tillbehör avaktiverade (se bilden). Vad betyder det? De USB-tillbehör som jag har permanent anslutna till skärmen på min Imac är tangentbord, CD-läsare (Apple) och en hub (Sundstrøm). Muspekaren är trådlös. Hur ska man göra med den när datorn står i vila; Ska man stänga av strömmen med knappen på dess undersida? Den kan väl inte dra någon ström när Macken är i viloläge?
 10. Tack, Mattis – mitt i prick! I InDesign har jag CMYK inställt medan utdata vid exportera till PDF var inställt på att färgkonvertera till en målfärgprofil. Jag valde istället ingen färgkonvertering. Nu slipper jag varningen och vet också varför.
 11. Jag får alltid upp denna varning när jag gör en PDF från InDesign. Visserligen kan jag kryssa för Visa inte igen, men då får jag ju inte veta varför den kommer upp och framför allt HUR GÖR MAN?
 12. Hej Alix! Ett stort tack till dig! Hör och häpna – Jag hittade en RAR--fil och den gick att packa upp med Keka (se MikaellQ ovan). Emellertid så tänker jag spara dina anvisningar om Recovery-läget – man vet aldrig …! Tack alla ni som har engagerat er i min tråd!
 13. Hej Alix! Jag fattade fel. Mea culpa! Hur går det till att installera om MacOS utan att det blir Mojave? Jag kör 10.13.6 (High Sierra): Vilket OS kör du? Vad tror du om 10.14?
×
×
 • Skapa nytt...