MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Simeon

Medlem
 • Antal inlägg

  119
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om Simeon

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Intressen
  InDesign, Photoshop

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  Jobbar mest med InDesign och Photoshop CC
 • Appleprylar
  iMac och MacBook Pro 15"
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Tack, Mattis – mitt i prick! I InDesign har jag CMYK inställt medan utdata vid exportera till PDF var inställt på att färgkonvertera till en målfärgprofil. Jag valde istället ingen färgkonvertering. Nu slipper jag varningen och vet också varför.
 2. Jag får alltid upp denna varning när jag gör en PDF från InDesign. Visserligen kan jag kryssa för Visa inte igen, men då får jag ju inte veta varför den kommer upp och framför allt HUR GÖR MAN?
 3. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  Hej Alix! Ett stort tack till dig! Hör och häpna – Jag hittade en RAR--fil och den gick att packa upp med Keka (se MikaellQ ovan). Emellertid så tänker jag spara dina anvisningar om Recovery-läget – man vet aldrig …! Tack alla ni som har engagerat er i min tråd!
 4. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  Hej Alix! Jag fattade fel. Mea culpa! Hur går det till att installera om MacOS utan att det blir Mojave? Jag kör 10.13.6 (High Sierra): Vilket OS kör du? Vad tror du om 10.14?
 5. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  Alix! Läs vad Thomas Ytterberg säger: http://forum.macworld.se/index.php?showtopic=64194 Jag ska försöka med säker omstart så snar jag har tid. Återkommer.
 6. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  Alix! Min dialogruta ser u som din; "App Store och angivna utvecklare." För du menar väl att det är det alternativet som ska vara valt?
 7. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  Tack för era svar, Alix och Zeth! Jag har laddat ned era förslag men inget av dem går att öppna,
 8. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  KristofferL: Jag kommer inte åt din fil. Se bild.
 9. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  Hej och tack för svar, KristofferL! Jag har samma förståelse som du angående filens innehåll och plattform och jag ska försöka hitta några RAR-filer att ladda hem. Har du någon bra URL där jag kan välja något, vad som helst, att ladda ned, eller du kan kanske packa ett RAR-arkiv och sända mig? Vi kan lämna detta forum, om du så vill, och du kan tipsa mig om RAR-filer att testa via vanligt mail: simeon.a@telia.com.
 10. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  Hej KristofferL! Jag är visserligen Mac-van, men inte när det gäller Terminalen. Tack ändå för dina initierade råd! Troligen är det fråga om ett Windowsspel. Varför kan Mac:en (i så fall) inte packa upp filer som innehåller Windowsfiler? Jag har VMware Fusion och vill kunna hämta hem även Windows-filer. Skulle jag ha gått öv er till Windowsläget och sedan laddat hem filen, tror du? Just den aktuella RAR-filen har jag gett upp hoppet om och kastat.
 11. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  Tack för snabba svar, alla! Men problemet kvarstår. Alix: Så här ser mitt fönster ut (ingen Markera allt-knapp): Markus och Raphael: Det vanliga sättet fungerar inte. Se bild. Sefr: När jag "uppdaterade" Unarchiver" så slutade den att fungea, Se bild. MikaelQ: Jag köpte och installeradeKeka, men även den gick bet. Se bild. (Det verkar ändå att vara ett bra progam).
 12. Simeon

  Hur öppnar man .RAR-filer?

  Jag har fått en .RAR-fil som jag inte kan packa upp. Kan det bero på om/att innehållet kanske bara går att öppna i Windows? Har försökt med The Unarchiver, som ju ska kunna klara av det; I dess flik Arkivformat ska man kryssa för RAR Archive men det går inte – man får bara upp en ruta om att göra programmet till mitt förval. Vet du något annat program, eller varför The Unarchive inte fungerar?
 13. Hej igen,Stereotypen! Nu fungerar det! Genom att utöka vår samling av adaptrar och hubbar med en Usb-c till usb-adapter så kan min fru nu ansluta vår super-drive till sin dator. Så tack Stereotypen, modErik, Alix och Lappen71 för ert engagemang! Hälsningar Simeon
 14. Hej Srereotypen! Nej, jag har inte gett upp. Jag har tagit fasta på din fundering om adaptern. I nästa vecka ska min fru (det hela gäller hennes MacBook Pro 15") byta den adapter som hon just har köpt. Jag återkommer! Tack alla ni som engagerar er i vårt problem!
 15. *Öppnade terminalen. *Klistrade in: sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot "Kernel Flags" mbasd=1 *Tryckte enter [*Angav lösenord plus enter] *Avslutade terminalen *Anslöt DVD brännaren med hjälp av en sådan här: Tack Alix! Min frus dator är en MacBook Pro 15" (2017), om det nu har betydelse. -1- Jag noterar att du inte startar om datorn efter det att du har stängt Terminalen? Jag provade både att starta om och att inte starta om datorn, men det gick ändå inte. -2- Jag startad om datorn med K:o+R i Recoveyläget och fick upp fyra alternativ: Återskapa från Time Machine, Installera om MacOS, Hjälp från nätet och Skivverktyg. Vad tänker du att jag ska göra? Beskriv gärna steg-för-steg! Tack också modErik! Jag provade att först ta bort den första textsträngen (sudo nvram boot-args="mbasd=1"). Den verkar inte vara borta? Se bilaga. Sedan försökte jag att lägga in den "nya": sudo defaults delete /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot "Kernel Flags" Då fick jag upp "Sorry, försök igen" efter lösenordet. Brännaren tar ändå inte emot min DVD-skiva, fastän jag trycker in den nästan ända in helt och hållet så fjädrar den ut igen. Jag tycker att min Terminal ser "fullklottrad" ut. Är någon av de två textsträngarna verkligen borta Är det läge att ge upp, tror ni, eller gör jag något på fel sätt?
×