Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Simeon

Medlem
 • Antal inlägg

  153
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

8 Neutralt

Om Simeon

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Intressen
  InDesign, Photoshop

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  Jobbar mest med InDesign och Photoshop CC
 • Appleprylar
  iMac och MacBook Pro 15"
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Fönstret Sidor i InDesign CC stängs varje gång som jag stänger ned dokumentet. Till skillnad mot exempelvis Tecken eller Länkar vilka ligger kvar varje gång som jag öppnar samma dokument. Så har det inte varit tidigare. Jag kör MacOS 10.13 och har inte heller uppgraderat InDeign. Vad ska jag göra för att Sidor ska ligga kvar? OBS: Jag startar om detta ämne eftersom jag glömde klicka på Notifiera mig vid svar.
 2. Fönstret Sidor i InDesign CC stängs varje gång som jag stänger ned dokumentet. Till skillnad mot exempelvis Tecken eller Länkar vilka ligger kvar varje gång som jag öppnar samma dokument. Jag kör MacOS 10.13 och har inte heller uppgraderat InDeign. Vad ska jag göra för att Sidor ska ligga kvar?
 3. Jag vill skicka mail till 60 personer utan att de övriga 59 mottagarna syns. Det verkar inte gå att göra i Mail (Mac OS 10.13 High Sierra)? Går det med något annat mail-program (t.ex. Thunderbird)? Hur går det till?
 4. Jag glömde bocka för "Notifiera mig vid svar", därför gör jag om min fråga. Ursäkta! Hjälp mig! Jag har fortfarande detta problem: När jag väljer storlek på verktyget så visar markören (en ring) det inställda värdet, men dess verkan är exakt 50 %, dvs verktyget "täcker" bara halva den inställda storleken. Ex; Penseln är inställd på 120 pkt, vilket Photoshop visar med en cirkel, men penseln målar med 60 pkt. Se bilagd bild (vilken jag har fejkat för att illustrera). Jag har försökt med att avinstallera och lägga in Photohop på nytt.
 5. Telly82 Du har haft rätt hela tiden. Nu lade jag startsidan som ett Bokmärke och valde sedan "Använd bokmärke".
 6. Hej Telly82! Just nu kännr jag mig ganska så rudis. Vad är det för dialogruta som du visar? Jag använder Frifox (om nu det har med saken att göra?). Min startsida är: https://www.google.com/advanced_search?hl=sv&fg=1
 7. Hej Mattis.se! Tack för ditt svar. Emellertid så känns "muspekarmetoden" för ostadig för mina skakiga händer. Så åter till min fråga: Hur lägger man in egna kortkommandon i Photoshop? Jag föredrar tangentkommandon, t.ex [ . ] (punkt) för att utöka penseln. Tidigare var det så, att [ , ] (komma) förminskade. Jag behöver ett tangent-kortkommando för att förminska verktygen!
 8. FRÅGAN: Varje gång so'm jag startar Firefox så liggr ett tidigare sökord kvar, Det går lätt at ta bort det för stunden men hur får jag bort det till nästa gångg? Det är alltid samma sökord. Nej, problemet är tillbaka!
 9. Du har möjligen rätt, för jag lade in startsidan igen och startade om Firefox.
 10. Hej Telly82! Kan du förklara! Är det något som jag kan åtgärda? Hur?
 11. Varje gång so'm jag startar Firefox så liggr ett tidigare sökord kvar, Det går lätt at ta bort det för stunden men hur får jag bort det till nästa gångg? Det är alltid samma sökord.
 12. 1. Verktygen Pensel och Suddgummi blir mindre än de inställda värdena.Ex; Penseln är inställd på 36 pkt, vilket Photoshop visar med en cirkel, men penseln målar med 25 pkt. Se bilagd bild (vilken jag har fejkat för att illustrera). 2 . Kortkommandot för att öka penselstorleken är [punkt]. Förr fanns även ett kortkommando för att minska. Jag tror att det var [komma], Finns det inte längre något sådant kortkommando? 3.För att avhjälpa kastade jag inställningsfilen genom att starta Photoshop och genast där efter hålla ned Skift+Alt+⌘, något som jag har läst mig till. Nackdelen med metoden är att den kastas automatiskt. Var finns inställningsfilen – jag hittar den inte?
 13. OK, Telly82, ser man det så, så stämmer det. Tack för ditt svar!
×
×
 • Skapa nytt...