Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

larslucidor

Medlem
 • Antal inlägg

  379
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om larslucidor

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1957-04-14

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1986 !
 • Appleprylar
  Mac Plus, Mac IIsi, Performa 6200, PowerMac 7200, PB Duo, iMac DV 400, MacPro 1.1, PB 15' Alu, MBP 15', MBP Retina 15´, MBP 2019
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

524 profilvisningar
 1. Fortsätter tråden! Har nu testat att ansluta Extreme till Express med 40 m ethernetkabel. Fick hela 600 mBits till gäststugan på ethernet från Extreme när jag mäter på sladden, men när Express är ansluten till sladden verkar den inte vilja använda ethernet, hänger kvar på wifi med endast 4 mBits. Testade olika varianter i AP-verktyg, men inget bra resultat. Hur är inställningen för att få Express att hämta nätverk på ethernet från Extreme och sedan dela ut på wifi? Extreme router är i bryggläge för att ersätta dålig router från nätleverantören NetAtOnce. Kan det ställa till det?
 2. Intressant med homeplug. Har reflekterat över den men drog slutsatsen att våra anslutningar till olika huvudproppar skulle göra att det inte funkar bra. Klarar HP upp till 500 Mbits/s?
 3. Har ett nätverk med Airport Extreme router som är utökat med en AirPortExpress som sitter i en gäststuga. Avståndet och höjdskillnaden gör att gäststugans kontakt med nätverket är lite svajig, särskilt när flera enheter är anslutna samtidigt. Funderar på att dra ethernetkabel från router till Express för bättre kontakt - men hur lång sladd kan man ha? Antar att det uppstår ett motstånd i sladden som tilltar med avståndet?
 4. Bra fråga. En väns prylar, hon har valt bort iCloud permanent.
 5. Citerar mig själv så att frågan blir tydligare!
 6. Jag ska föra över innehållet i en iPad mini (2012) till en ny iPad Air av senaste modell. iPad mini har ett iOS som slutade uppdatera på vers 9 tror jag och dess innehåll är säkerhetskopierat till Mac iTunes med Yosemite. När nya iPad ansluts för att ta över innehållet kommer meddelandet att ”denna iPad kan inte auktoriseras”. Systeminkompatibilitet pga av ålder? Att lyfta enbart iTunes till dagens nivå tycks kräva lyft av hela datorn till minst High Sierra (vilket är tveksamt att göra på en MBP från 2011) . Är detta Apples sätt att tvinga oss uppdatera macOS systemet och iTunes för att få tillgång till ”servicen” att kunna jobba vidare sömlöst med ny iPad? Eller går det att ta sig förbi auktoriseringen?
 7. Jag tycker Bilder numera är vassare än iPhoto och antagligen skulle jag blivit frustrerad om inte samarbetet mellan iOS och MacOS efterhand blivit intuitivt genom Bilder. Men det stör mig att Apple inte flyttade över möjligheten att skapa fotoböcker utan plug-ins. Jag har gjort en minnesbok i iPhoto som jag vill beställa igen nu 10 år senare men kör fast - boken följer med över till Bilder och öppnas där men kan bara ”tas över” (konverteras) av mindre finkalibriga alternativ till Apples egna nedlagda beställningstjänst som fanns i iPhoto. Resultat: den ursprungliga boken måste redigeras om till stora delar i Bilder och de 36 sidorna måste nu bli 32 eller 48. Enda fördelen är att plug-in alternativen som erbjuds är något billigare än Apples.
 8. How come? Tycks finnas en hel del försäljning i Sverige ändå. Men om inte Siri funkar nu med svenska är det kanske bättre invänta att Apple tar in den här. Eller satsa på annan enhet.
 9. Alldeles nyligen läste jag att HomePod inte säljs i Sverige officiellt. Men det står inget om det i denna artikel - betyder det att den numera säljs och fungerar med svensk Siri?
 10. Ja det blev jag varse. Så tanken att telefonen kan ta emot internet via wifi (utan mobildata) och dela detta på USBkabel är alltså omöjlig?
 11. Använder internetdelning en hel del på min iPhone 7. Oftast bara parkopplad till dator över wifi och utan sladd mellan telefon och dator. Men så uppstod behovet att få internet till en dator som saknar wifi och jag tänkte då att en sladdkopplad iPhone till datorns USB skulle göra jobbet från hemmanätverkets wifi-router, dvs iPhone ger ett provisoriskt wifi till datorn. Det fungerade alldeles för bra - efter några ögonblick hade datorn sugit i sig hela månadskvoten av surf!! Detta trots att wifi var valt i telefonen. Varför? Är det alltid surf iPhone använder vid internetdelning, kan den inte dela bara över wifi när 4G inte behövs? När jag slår av mobilt datanätverk slocknar internetdelning - vilket verkar ologiskt. Någon sa att en jailbreakad iPhone klarar detta medan Apple hindrar det. Stämmer det?
 12. Jag hade ett liknande problem med min Digital 8 kamera (Sony) vid uppspelning/import. Det löste sig efter att jag bytt kamerans backup-batteri (knappcell). Det laddbara huvudbatteriet var också dåligt så jag kör den numera på elimatorn. Kanske ett tips?
 13. Aha... jag hade för mig att Tillbaka till min Mac handlade om att återställa sin dator vid problem. Fel av mig - men Apples supportsida gav ett lätt virrigt intryck av de olika tjänsterna. Skärmdelning funkar perfekt även över internet.
 14. https://support.apple.com/sv-se/HT208922 Detta dök upp inför Mojave (som jag troligen inte installerar än på ett år). Snårigt att greppa vad Apple menar med säkerhetskopior och iCloud, TimeMachine, Tillbaka till min Mac ... Om jag som är Mac-van tycker det otydligt, vad ska en ny användare tycka? Blir iCloud en full ersättare för Tillbaka till min Mac? Eller är det egentligen så att det fattiga 😉 Apple vill ha pröjs för tjänsten genom iCloudutrymmet?
×
×
 • Skapa nytt...