Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

larslucidor

Medlem
 • Antal inlägg

  367
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om larslucidor

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1957-04-14

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1986 !
 • Appleprylar
  Mac Plus, Mac IIsi, Performa 6200, PowerMac 7200, PB Duo, iMac DV 400, PB 15' Alu, MBP 15', MBP Retina 15´
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jag hade ett liknande problem med min Digital 8 kamera (Sony) vid uppspelning/import. Det löste sig efter att jag bytt kamerans backup-batteri (knappcell). Det laddbara huvudbatteriet var också dåligt så jag kör den numera på elimatorn. Kanske ett tips?
 2. Aha... jag hade för mig att Tillbaka till min Mac handlade om att återställa sin dator vid problem. Fel av mig - men Apples supportsida gav ett lätt virrigt intryck av de olika tjänsterna. Skärmdelning funkar perfekt även över internet.
 3. https://support.apple.com/sv-se/HT208922 Detta dök upp inför Mojave (som jag troligen inte installerar än på ett år). Snårigt att greppa vad Apple menar med säkerhetskopior och iCloud, TimeMachine, Tillbaka till min Mac ... Om jag som är Mac-van tycker det otydligt, vad ska en ny användare tycka? Blir iCloud en full ersättare för Tillbaka till min Mac? Eller är det egentligen så att det fattiga 😉 Apple vill ha pröjs för tjänsten genom iCloudutrymmet?
 4. Jag fick gratis en MacPro 1.1 (tillverkad 2006) för något år sen. Det fick bli ett hobbyprojekt att försöka uppgradera den att klara dagens 64-bitars program. Fick tag i ett nyare grafikkort från en trasig PC - en typ som faktiskt har Mac-stöd. Satte in SSD-disk och nyare stora (överblivna) HDD och köpte ”överblivet” RAMminne 32 gB från Amazon för några 100-lappar. Kunde med hjälp av hack på nätet installera Yosemite 10.10 och det mesta rullar fint - fick en ny kraftfull dator för en tusenlapp och några timmars jobb! Kör Final Cut och flera andra tunga program och datorn är också FileMaker-server. Men detta är som sagt experimentverksamhet som Apple inte stödjer alls och som Axelman säger kan det gå väldigt fel. Exempelvis måste man blockera uppdateringar som riskerar att ändra ”hacket” och vissa funktioner i senare MacOS X uteblir. Safari får delvis skrotas och ersättas med Chrome, det visas ingen tjusig Applelogga vid uppstart m.m. Men det är imponerande att en dator från 2006 presenterar bättre än maskiner som är 10 år yngre...
 5. Slutrader i denna tråd: Mycket riktigt hade utbytesprogrammet för detta fel stängts för några månader sen. Eftersom det inte kändes ok att en dator som kostade nästan 18.000 för 4,5 år sen skulle bli kass (eller kosta minst 7000 att reparera) bara månader efter att garantin gått ut kontaktade jag Apple en extra gång och tjatade lite. Efter en del vändor hamnade jag hos ”senior advisor” som tyckte att Apple nog ändå skulle ta på sig detta. Slutet gott, allting gott! Tack ni som hjälpte till att hitta felet och rätt åtgärd 😊
 6. Ja rep.programmet verkar ju ha slutat. Men när jag gick in på Apple support och valde bildskärmsproblem blev jag direkt uppringd av en supportsnubbe som sa att just detta grafikfel fortfarande kunde åtgärdas på Apples bekostnad. Men han pudlade för att ev andra fel som kan ha uppstått parallellt inte omfattas. Antagligen värt att prova! Men jag får väl vara beredd att bita lite i det sura Äpplet också...
 7. Aha - tack för länken! Ok jag har hört om det problemet och när jag gick in på Apples support meddelas att datorn nog omfattades av reparationsprogrammet men det är inte helt tydligt när det slutar. Vid körning av Apples hardwares test varnas att den har felet 4MEM/62/40000000:0x7a3fd990.
 8. Utmärkt! Stort tack. 😊Då vet jag vad jag ska be verkstan titta på. Eller så får det klara sig så här, det mesta funkar ju.
 9. Jag kan växla mellan dedikerad och integrerad grafik. Men om dynamisk växling är vald funkar det dåligt med många program, som i visade bildexempel. De startar inte eller låser sig.
 10. Nu är vi nåt på spåren! gfxCardStatus gör att jag kan köra de flesta program på integrerad grafik. Verkar funka normalt, men Photoshop vill fortfarande ha GPU-stöd. Skulle tyda på fel i grafikväxlingen (hur åtgärdas det?) eller fel på den "dedikerade" grafiken? Dock fortfarande inte möjligt att få Vila att fungera. Datorn reagerar inte på kommandot...
 11. Early 2013. Väldigt pigg (trots alla fel) efter installation av High Sierra...
 12. Jag fortsätter på denna tråd. Felsökningen har hittills inte givit resultat, men det verkar klart att det är ett hårdvarufel. Det är inte bara vila-funktionen som krånglar. Flera program kan inte längre starta, hänger sig direkt - t ex Final Cut Pro och iMovie och t.o.m. reparationsprogrammet TechTools. Adobe Photoshop påstår att grafikdrivrutinen är kass och behöver installeras om eller uppgraderas (dock inga synliga grafikfel på skärmen). Safari rullar som vanligt men inte Chrome visar en elak symbol. Det blir nog verkstadsbesök - men vore värdefullt om man kunde göra någon enkel diagnos för att se om det är moderkortet eller kanske grafikkortet?
 13. Hörde från SVT att Apple lagt in begränsningar för deras app SVT Play vilket får till följd att program de vill lägga ut inte”får plats”. Någon som vet mer?
 14. Tack för tips! Jag följde instruktionen men tyvärr ingen förbättring. Ibland tycks datorn försöka vila när jag ber den och visar då startbilden (bifogad) men utan att progress bar rör sig.
×
×
 • Skapa nytt...