Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DanielW

Medlem
 • Antal inlägg

  179
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om DanielW

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1972-05-23

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1994
 • Appleprylar
  Mac Book Pro 15" 2,5 GHZ Core 2 Duo 4 GB RAM
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag kör senaste versionen av Catalina på en MacBook Pro Retina 13-tum, från början av 2015. Jag köpte nyss Affinity Photo i App Store. Programmet är av någon anledning på ryska, det vill säga jag får upp den ryska versionen av alla menyer osv. Jag tror inte detta är ett fel hos själva appen Affinity, utan något i OSX. Hur ändrar jag till svenska eller engelska?
 2. Bara jag som är tvungen att fylla i ett adminlösenord för att starta i Single User mode? Vilket ju vore lite svårt i skarpt läge.
 3. Själva kommandona verkar ha försvunnit från sidan? Står t ex To allow writing to the drive, run the following command: Och sen inget kommando.
 4. Jag uppgraderade till El Capitan, den funkar kanon på min gamla MacBook Pro från 2010 – men tyvärr har inte Avid tagit fram nya drivare till ljudenheten Mbox 3, så jag har lite problem med att producera musik. Hur nedgraderar jag enklast till Yosemite? Jag kom på en tidsödande metod: Köra Time Machine på datorn, återskapa från en Time Machine-avbild av en annan dator som har Yosemite, på något vis (det går väl?) skapa en Yosemite-startskiva på USB, installera Yosemite och sedan hämta in filer och inställningar från den första Time Machine-kopian i denna långa mening.
 5. Jag fick min jobbdator stulen i vintras, men inte disken med Time Machine-backuper. Däremot har jag inte åtkomst till vissa mappar, som t ex Dokument, från de backuper som gjordes från den gamla datorn. Finns det något sätt att ändra på det? De är inte krypterade med File Vault eller så.
 6. Japp, Telly82, en rengöring löste problemet! Tack!
 7. Jag har precis köpt Native Instruments Komplete, ett paket med olika musikprogram och ett mycket omfattande bibliotek med samplingar. Paketet omfattar 9 DVD:er, varav åtta bara är ljudfiler. Den första skivan funkar utmärkt att läsa för min gamla Macbook Pro, men när jag sedan ombeds stoppa i skiva två, den första med ljudfiler, tar det stopp. DVD-läsaren tuggar, jag får tvinga ut skivan osv. I min nyare Macbook Pro är det inga problem att läsa skivan, men nu gäller det alltså hur jag smidigast installerar filerna (det är alltså installation det handlar om, inget så enkelt som att man skulle kunna plocka ut mappar från DVD:n) på gamla macen. Går det att göra en skivavbild som man t ex lägger på ett USB-minne som installationsprogrammet kan luras att tro är skiva två i ordningen för installationen? Hur gör jag i så fall det?
 8. Jag trodde inte det var möjligt att köra just Mavericks på så gamla datorer.
 9. Schyst. Av vissa Pro Tools-relaterade skäl skulle jag vilja köra något äldre OS än just Mavericks – går de att hitta på något korrekt, lagligt vis?
 10. Jag har en 15" MacBook Pro från 2007 som jag tänkte blåsa rent och använda som musikdator med Pro Tools. Det är det jag har den till även i dag, men det är en massa annat junk installerat och jag tänkte blåsa hårddisken eller sätta in en ny eventuellt. Det jag undrar är vilket det senaste OS jag kan installera på den är? Det är en 2,5 ghz Core2 Duo av den gamla sorten innan unibody, maxad med 4 gb ram. Nästa fråga blir, beroende på OS, var får jag tag på det? Det var fem år sen jag köpte datorn, och jag är rädd att original-installationsskivorna är borta. Jag köpte en Snow Leopard-DVD för några år sedan (det är Snow Leopard jag kör på den nu) men den verkar ha blivit skadad på något vis.
 11. Jo, strömmen togs ju bort, men batteriet är lite svårare...
 12. Japp, så hände det som inte får hända – te i tangentbordet på en sprillans Macbook Pro. Inget socker, men lite mjölk. Den funkade OK ett tag, men sedan dog den. Går sådant att fixa eller ska man ge upp?
 13. Kan du utveckla det? Går det att göra samma smidiga flytt som det gick mellan två macar med Firewire?
×
×
 • Skapa nytt...