Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

joadoa

Medlem
 • Antal inlägg

  175
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om joadoa

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1981-07-14

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.fotosidan.se

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  MBP 2.8, 15 Tum
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Okej, tack för bra svar! Men nu är frågan VILKEN inställning jag tog... Kan man kolla det på något sätt?
 2. Vilka inställningar KUNDE man ha då!? Och vart finns mappstrukturen, har letat mig tokig efter den //J
 3. Ok, nu är jag inte så mycket klockare av att ha läst tråden.. Jag har sedan 2009 använt mig av Lightroom och Photoshop och haft mina bilder smidigt i årsmappar/datum mappar och utgått därifrån. Nu några år senare har alla fotoprylar sålts och jag plåtar enbart med iPhone och då vill jag köra med "Bilder", då min nya dator skall vara lätt för alla familjens medlemmar. Så jag har importerat hela min mapp med bilder från 2008 till 2016, det blev 27000 bilder sedan importerade jag även min iPhones bilder ca 5000bilder. så vad jag förstår nu av tråden så är mina iPhone bilder i någon obskyr databas där jag inte kan nå dom, jag kan endast nå dom ifrån "Bilder" appen.. och alla mina 27000 ligger också i den obskyra databasen men som kopior av originalen? Har jag förstått det rätt då? 27000 bilder är i mitt fall nästan 500gb då blir det plötsligt 1TB av HD som används eller? Tacksam för svar!
 4. Hej! Nyligen köpte jag en iMac, och gick därmed från en MBP 2009 till en ny fräsch dator utan kåda i Nu har jag lite tankar jag måste vädra. Jag körde en backup (time machine) in direkt i den nya iMac:en så den ser nu ut exakt som min gamla dator. Med det innebär också att jag har en massa gamla appar såsom iPhoto, en gammal iMovie, mobile connect osv osv. Vad gör jag av alla dessa? Kan jag ta bort dessa? Hur gör ni med bilder? Jag har sedan 2009 använt mig av Lightroom och Photoshop och haft mina bilder smidigt i årsmappar/datum mappar och utgått därifrån. Nu några år senare har alla fotoprylar sålts och jag plåtar enbart med iPhone och då vill jag köra med "Bilder". Så jag har importerat hela min mapp med bilder 08 till 16, det blev 27000 bilder sedan importerade jag även min iPhones bilder ca 5000bilder. Men vart är dom på HD? Mina 27000 bilder har jag ju stenkoll på vart dom är men iPhone bilderna verkar bara vara i Bilder??? När jag skulle importera bilderna från HD så fick jag ett felmeddelande att vissa bilder inte kunde importeras? Mer tankar kommer allt eftersom men svara gärna.
 5. Nu har jag kört skivverktyget reparera skiva. Det gick inte alls bra. Det stod att skivverktyget inte kunde reparera skivan Så vad är plan B. Är den en Ominstallation av osx?
 6. Ok, vad händer då, vad gör reperationen!? Jag är lite nojig då jag har en massa känslig info. Dock har jag en nas och en extern HD som jag kör backupp på. Men jag är lite nojjig när det gäller sådana saker man kan lite om. Då kan det ju gå mer fel!
 7. Ok, men vad är "återställningspartisionen"? Och vad gör den med min dator!?
 8. Jag kör ju maverics men jag har bara en installationsdisk från leopard som följde med när jag köpte datorn 09/10. Går det att köra från den gamla cd:n!?
 9. Ok. Tack för svaret. Är inte så haj på det du berättar om men jag ska försöka förstå.
 10. Hej! Nu står jag på tur i detta magnifika ämne Det började med att det blev "badboll" så jag kör en omstart av datorn genom att hålla inne på/av-knappen. När jag sedan ska sätta på datorn så står den och tuggar grå skärm med ett äpple på samt en cirkel som rör sig. Jag har nu återställt pram, återställt smc men ingen bättring. Nu har jag även försökt att starta i säkert läge men nu stänger den bara av sig efter en stund. ??? Har HD:n kraschat!? Vad ska jag göra? /Jocke
 11. Hittade ett svar på airparrots hemsida. Q I'm having issues with my screensaver activating or drag and drop issues. A Unfortunately these issues are related to a bug with Apple's Nvidia drivers on earlier MacBooks. The only way to remedy this is to remove the AirParrot driver or to disable your screensaver. The following Macs will have this issue when using the External Display driver in AirParrot: MacBookPro5,5 MacBook Pro (13-inch, Mid 2009), NVIDIA GeForce 9400M, MacBookPro5,4 MacBook Pro (15-inch, 2,53 GHz, Mid 2009), NVIDIA GeForce 9400M, MacBookPro5,3 MacBook Pro (15-inch, Mid 2009) NVIDIA GeForce 9600M GT and GeForce 9400M. We've provided this tool to remove the graphics driver. Nu är bara frågan, är deras förslag på "remove graphics driver" samma som längre upp i texten "remove the AirParrot driver" ???
 12. ingen annan som har samma problem + en lösning!? Det kommer till och från, problemet.. Oerhört irriterande! Jag testade och installera om hela OSX men det hjälpte inte.
 13. Ingen som har något att bidraga med?
 14. Hej alla... Sedan jag installerade programmet Airparrot (för spegling till aptv) så har musen eller pekaren ballat ur. När man tar en fil tex på skrivbordet och ska dra den till tex papperskorgen och släppa den där så blir ikonen "fast" på pekaren. Den går inte bort för än man trycker på esc upprepade ggr. (oklart om det är det som gör att ikonen går tillbaka till ursprungsplatsen) Lika dant är det om man ska flytta plats mellan flikar i safari. Ja samma bugg är det så fort man ska "drag n drop" någonting. SJUKT STÖRIGT!! HJÄLP! Tacksam för svar... Edit: laddade ner en sys. uppdatering till Mountain Lion i samma veva som Air parrot. /Jocke
 15. Hej alla! Idag så spelade jag in ca 45 min film i min iphone. Sedan skulle jag ta bort lite av slutet och missförstod ordet "putsa" så jag "putsade" bort allt jag ville ha kvar, det som blev kvar var tyvärr det jag INTE ville ha kvar. Kan jag på något sätt få tillbaka det jag "putsat" bort??? Mvh/Joakim
×
×
 • Skapa nytt...