Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

progg

Medlem
 • Antal inlägg

  926
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om progg

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1963-04-11

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.formhjorth.com

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Sveriges framsida

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1988
 • Appleprylar
  Macbook Pro 17"
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Nu är det sant… http://feber.se/mac/art/252228/ny_iphone_snabbare_n_gammal_po/
 2. Mina föräldrar (70+) har sedan 3 år en mac mini som de har kopplat till en gammal skärm. En dag i förra veckan blev det gult och grönt på skärmen och sedan slocknade allt. Vid omstart kom den första start-snurran upp, sedan blev det gult och grönt, och sedan slocknade allt... Två alternativ. 1: Skärmen paj. 2: Datorn paj (grafikkort?). Vad göra? De tog miniburken och åkte till den kända mac-affären i staden, MacForum (som dessutom sålt datorn till dem), och bad dem att koppla in den på en skärm så att de kunde se om burken fungerade. Något som de blivit utlovade vid ett telefonsamtal dagen innan. Väl på plats påstod stolpskottet de fick tag att de inte hade sladdar och adaptrar för att koppla upp datorn. Visst! Stadens namnkunnigaste macbutik har inte sladdar för att koppla in en mac mini? Föräldrarna åkte till MediaMarkt där vänlig personal direkt hjälpte dem att koppla upp datorn - konstaterade att det inte var något fel på den - föräldrarna köper en ny skärm på MediaMarkt och kommer antagligen aldrig mer att göra affärer med MacForum. Ridå. Så även gamlingar med rollator kan köpa dataprylar - fast affären kan skita sig om personalen inte tycker att det är mödan värt att hjälpa dem...
 3. Caslon fungerar alltid om det är text som skall läsas. Skall den vara mer ett dekorelement så är det en annan sak… Garamond (Pro) funkar oxå som bas. Tycker en gammal blysättare.
 4. Ja, jag tycker att det är en trevlig kamera. Nu har jag inte haft några digitala system tidigare, bara analoga dito samt diverse mindre och större digitala kompakter (om man nu kan kalla en C8080WZ för kompakt…). Jag har inte testat allt fullt ut ännu, men känner att för att jag skall trivas så får jag dra ner exponeringen -0,7 ungefär. En inställning som man bara behöver göra en gång. Det omtalade dynamiska omfånget som enligt många skall vara mindre på Olympus i och med 4-3 systemets mindre sensor kan jag kanske ana med detta. Men jag har dock sett många utfrätta högdagrar på bilder tagna med andra betydligt dyrare kameror också - så det gäller nog mest att lära känna hur den exponerar. Det finns en miljon olika inställningar som man kan göra om man vill, dock behöver man inte om man inte vill… så nog finns det att växa med. Enligt fotohandlaren så är Olympus sensorrengöring den som fungerar absolut bäst (och då talade vi ännu inte om vilken kamera jag skulle köpa) och han hade ju alla märken på hyllan. Kitgluggarna som är väldigt enkla men känns förbaskat bra för att vara just kitgluggar. Så här långt är jag nöjd. Finns säkert bättre och finare kameror, men för den prislappen som det nu sitter på 510:an så tycker jag att det är en stark kandidat. Visst, det kommer alltid en nyare, bättre variant strax efter man har köpt, men det gäller ju alla kameror jämt…
 5. Ja, nu har jag i alla fall köpt en…
 6. Ja, Cameralabs ger ju faktiskt riktigt bra betyg... Kommande e-520 kommer väl att få motsvarande förbättringar som e-420, men så kommer det ju alltid att vara, att nästa modell är snäppet vassare. Jag tittar ganska lystet på Nikon D80 oxå - men den är ju lite dyrare... Att detta skall vara så svårt!
 7. Fina bilder Ja, jag vet inte riktigt vad jag vill veta heller… jo - det som jag nämde, brusnivån och hur fokuseringen fungerar vid dassigt ljus. Men jag får försöka få tag i en att testa lite så skall väl det ge sig.
 8. progg

  Olympus E-510

  Lurar på att inköpa en Olympus E-510, i så fall dubbel-gluggs-kittet. Visserligen så lurar väl E-520 bakom hörnet, men så är det ju hela tiden… Är det någon här som har en, eller har testat? Jag har idag en C8080WZ som iof fungerar precis som det skall, men det som jag stör mig på på den modellen är 2 saker: Brusnivå vid lite högre ISO, samt den i dåligt ljus fullkomligt värdelösa autofokusen. Kommentarer kring Olympus E-510 önskas med andra ord…
 9. Ja, hemma fungerar den klockrent med den lilla tandpetarantennen.
 10. Jag har testat på jobbet - bara med miniantennen - och får bara in Aftonbladet och Göteborg Lokal. Sedan dyker det upp diverse kodade kanaler. Hemma får jag vänta tills jag får tillbaka min kraschade dator - dock hyser jag större förhoppning där eftersom jag från arbetsrummet har fri sikt till masten som står på berget ca 1 km bort. Grannen kör vanlig digital-tv med box men utan inkopplad antenn och säger att det fungerar utmärkt. Men mina kommande erfarenheter kring det får jag återkomma om.
 11. Det gick åt helvitte - disken gick inte att rädda (jo, kanske - om jag är beredd att hosta upp 50-60 papp, vilket jag inte är.)
 12. Jaha - så var det dags för denna burken. I går så tog det sjuh-vites lång tid för iMac:en att starta, fläktarna blåste igång under uppstart, och då tänkte jag som så; detta inte vara bra. In med installationsdiscen och kör hardware-test... Gick inte. Programmet hittar inget att testa… Försök till ny omstart; *[ljud] clicketi-clicketi-click…*. Suck och stön… Nu är den hos doktorn… Positivt är att jag köpte till Protection plan och den gäller fortfarande. Även positivt att jag kopplade in iPodden och gjorde back-up på alla foton i torsdags… Bokföringen är någorlunda backup:ad oxå… resten - tja vi får väl se.
 13. Det går lika bra - om än inte bättre; det kan ju hända att det bara är just denna specifika avstavning som man vill förhindra. Man kan också lägga in ett mjukt bindestreck där man vill ha avstavningen, eller precis före ordet för att förhindra avstavning av det. Välj Text > Infoga specialtecken > Mjukt bindestreck. Om du vill infoga ett mjukt bindestreck trycker du på Kommando+Skift+- Även om du skriver ett mjukt bindestreck i ett ord innebär inte det att ordet kommer att avstavas. Om ordet avstavas eller inte beror också på andra inställningar för avstavning och disposition. Däremot garanterar in ett mjukt bindestreck i ett ord att ordet bara kan brytas där det mjuka bindestrecket står.
×
×
 • Skapa nytt...