Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

barmaster

Medlem
 • Antal inlägg

  79
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om barmaster

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  iMac 27 - MacBook pro - Ipad mini - Iphone 6
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för svar. Måste köpa någon kabel så jag kan ansluta någon av mina andra mac datorer till den. Kommer hårddisken/datorn dyka upp i finder eller hur går man till väga när man kopplar ihop 2 datorer med kabel?
 2. Har testat allt nu men får inte till det. Har provat att installera om Mojave 3 ggr utan att problemet försvinner. Kan logga in på mitt konto och skrivbordet och dom filerna som finns där syns. Men det tar bara ca 10 sekunder så blir jag utkastad och är åter igen tillbaka vid inloggningsfönstret där jag kan välja mellan mitt konto eller gästkonto. Har testat att göra skivkontroll utan att det hjälpt. Enligt denna sida (https://support.apple.com/sv-se/HT204904) så skulle man vad jag förstår kunna installera till tex Sierra. Det gick inte heller då systemet säger att jag har ett nyare operativsystem installerat. Så vad har jag för alternativ?
 3. Har inte det aktiverat och det är inte det som är problemet för mig. Dom filerna jag har som jag vill ha kvar är för stora för att ha i molnet. Men tack för tipset
 4. Jag hade High Sierra men den laddar Mojave och inte High Sierra när jag startar datorn. Så problemet är är med Mojave
 5. Testar ditt tipps nu. Men vad menar du med HS? hänger inte med.
 6. Ser ut så här när jag försöker logga in på i detta fall gästkontot
 7. Så då sitter man i skiten och behöver hjälp av någon som är med begåvad än mig på detta problem som jag har nu. Uppdaterade till Mojave i morse innan jag skulle sticka till jobbet. Installationen blev inte klar innan jag var tvungen att rusa och jag tänkte att jag får slutföra den när jag kommer hem. Så när jag kom hem så var det en ruta där det stod något i stil med (skicka krasch rapport till apple) och någon fler grej jag inte minns. Klickade på nästa för att fortsätta men då hände det inget och jag kom varken framåt eller bakåt. Efter 15 min så slog jag av datorn och lät den starta om igen. Kom då till inloggningen och jag fyller i mitt lösen. Jag kommer då till skrivbordet och div saker startar upp. Men då kraschar systemet och jag blir utkastad och är åter tillbaka där jag ska skriva i mitt lösen. Gör det igen och samma senario utspelar sig. Kommer till skrivbord och massa saker startar upp för att sedan bli utkastad igen. Har testat att starta i felsäkert läge men samma problem där. Testade att installera om Mojave igen men det hjälpte inte heller. Har inte gjort någon backup innan ( helt ok att håna mig och kalla mig fiskmås ) Vad har jag för alternativ som det ser ut nu. Har en massa saker på datorn som jag inte vill bli av med som en hel del jobbrelaterade saker som endast finns på denna dator samt bilder från min systemkamera sedan flera år tillbaka. Datorn är en MacBook Pro som köptes ny för 1 år sedan med touch bar så den är tillräckligt ny för att hantera Mojave. Tacksam om någon har en ide hur jag ska gå vidare. Med vänlig hälsning, Patrik
 8. Hej. Jag använder mig av skärmavbilder ofta. Tidigare för några år sedan hade jag en mapp som alla hamnade i på skrivbordet. Men efter att ha uppdaterat till Sierra så fungerar inte detta längre. Någon som vet om det går att ange en mapp så man inte får skrivbordet fullt av dom. Tacksam om någon kan förklara hur jag gör.
 9. Minkowski Vet att appen kostar lite men som jag sa det är värt varje krona. Att lägga in bilder är så enkelt och videos också. Om du inte är black så har du glömt 319 kr på en dag då du kommer att gilla appen.
 10. Jag har använt Day One sedan den kom. Suveränt nöjd med den appen både för telefon/plattan och mina mac datorer. Kostar en del men för mig är det värt varenda krona. Använder dagboken för att logga min daytradingoch för att skriva när jag reser.
 11. Jag har problem med Time Machine. Vill göra en backup av min macbook pro till en thunderbolt hårddisk. Dock går det makalöst segt.. 50 mb på en timme. Någon som har en aning om vad jag kan göra för att få upp farten. Tacksam för svar
 12. Sitter i skiten lite här. Åkte ca 20 mil idag för att fota panorama bilder. Allt gick strålande bra tills jag skulle kolla bilderna i datorn innan jag åkte hem. Min micro sd adapter har varit lite glapp i över ett år nu och jag har inte kommit mig för att fixa detta. Idag fick jag tillbaka det i arslet. När jag tog ut sd kortet ur kameran och satte det i min bärbara mac så ville det inte. Brukar få ta ut det och sätta in det 1 - 3 gånger och då brukar ikonen dyka upp. Idag gjorde det inte det och det spelade ingen roll hur många gånger jag försökte. Till slut så koma ett meddelande upp där det stod "Datorn kan inte läsa den inmatade skivan" Antagligen så fick datorn kontakt med kortet när jag juckade in och ut ivrigare än en 15 åring som just upptäckt sex.Har antagligen skadat filsystemet på kortet och nu får jag upp denna ruta även fast jag varit och köpt en ny adapter. Är jag körd eller finns det något jag kan göra för att komma åt filerna på kortet? Tacksam om någon har erfarenhet av detta.
 13. Tack för svar. Får prata med dom jag köper datorn av så kanske jag får mer kött på benen.
×
×
 • Skapa nytt...