Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

3S42

Medlem
 • Antal inlägg

  103
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om 3S42

 • Medlemstitel
  Bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1989
 • Appleprylar
  PowerMac
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Räcker detta när det gäller modell?
 2. det är möjligt att det går via cmd+r men det känns lite obehagligt under en helgdag fall det sk+ter sig. Själv har jag haft Mac-ar sedan sent 80-tal och är därför bortskämd med att det bara skall flyta på utan problem. Apple har, enligt mig, gått i fel riktning på senare tid genom att knyta oss till företaget allt hårdare.
 3. Det går inte att hitta någon uppdatering via App Store.
 4. Modell och modell. Hur kan jag veta det, den köptes väl 2013 vill jag minnas
 5. Det är en MacBook Pro Det verkar som man skall starta om med cmd +R men förmodligen raderas hela hårddisken då. Dessutom måste Apple verifiera datorn - vad det nu kan betyda.
 6. Att uppdatera från Mavericks till Mojave verkar kräva ett eller flera mellansteg Apples support är miserabelt och i alla fall jag har inte hittat några mellansteg. Kan någon hjälpa till med hur man gör?
 7. Idag har jag fått veta att detta är ett känt problem på Macbook Pro från 2012. Apple känner till det och har medgivit svagheten. Reparationen är gratis. Efter bara ngn timma fick jag det hela ordnat.
 8. Har jag skrivit det? Jag har en MacBook Pro. Och maken till svajigt system har jag inte upplevt på 25 år. Så var det med det.
 9. Jag missar inte alls poängen eftersom jag redan har installerat. Nu känner inte Adobe Bridge igen raw-Fuji X100S. Bilder kräver att få sköta importen men tvångskonverterar RAF till jpg. Det kallar jag skit. Efter 25 år är jag för första gången missnöjd. Apple vill väl tvinga in alla i molnet antar jag.
 10. Det var ett dumt svar. Apple borde ha varnat i så fall.
 11. Som Mac-användare sedan 25 år kan jag säga att uppdateringar av operativsystemen vanligen har varit till det bättre men inte så med El Capitan. Min MacBook Pro beter sig nu allmänt konstigt lite då och då, kopplar ned Bluetooth lite när som helst, gör uppstart av nästan alla program långsamt och rent segt. Om det bara vore en sak men det händer lite slumpvis.
 12. Tack för tipset. Det löste mitt problem.
 13. Nu har jag upptäckt att det verkligen går att ändra hastigheten på skärmsläckaren men bara med inställningen "Klassisk". Det går inte med Origami som jag tycker är trevligare. Så vill man ändra hastigheten på Origami måste man göra på något annat sätt. Tack för hjälpen.
 14. Nej, omstart ändrar inte hastigheten.
 15. När jag nu tittar lite närmare på innehållet verkar det finnas olika inställningar för de olika typerna av skärmsläckare (flytande, origami osv). Är det de här inställningarna man skall ändra istället:
×
×
 • Skapa nytt...