Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Yellowman

Medlem
 • Antal inlägg

  539
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  4

Yellowman vann dagen: 15 Maj 2016

Yellowman hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

73 Bra

Om Yellowman

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1963-09-27

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1987
 • Appleprylar
  Mac Mini (Late 2012), MacBook Pro 15" (Early 2011)
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

566 profilvisningar
 1. BankID på kort är ett gissel. Man använder det sällan. Bara typ när väldigt stora belopp ska hanteras och när man förnyar Mobilt BankID. Och mellan varje gång så har datorn uppdaterats 15 gånger. Man kanske bytt dator osv. Så varje gång det ska användas så inleds sessionen med krångel.
 2. Det är ju så här de flesta av TV-kanalerna ser ut sen ett par decennier. Säg upp abonnemanget och titta inte på skräpkanalerna då. SVT är gratis (nåja, skattefinansierat) och reklamfritt.
 3. I detta fallet så lovar jag att den segar för att batteriet är kasst. Har själv haft samma fenomen. Utan fungerande batteri så klockar processorn ner sig i nåt slags säkerhetsläge och allt blir som sirap. Efter batteribyte så fungerade allt bra igen på min MBP 15" 2011. Vill du lägga ner mer pengar så är nästa steg att byta disk. Har du traditionell disk så är det inget att snacka om. Byt till SSD. Jag hade en original Toshiba/Apple-SSD på 128 GB i min som kändes lite trång så bytte till en Samsung EVO nånting på 512 GB. Det fick den trevliga bieffekten att den dessutom blev väsentligt snabbare. 4 ggr i nåt diskprestandatestprogram. Och det kändes också vid vardaglig användning. Så även en gammal SSD kan vara värd att byta ut. Och när du ändå tagit bort bottenplattan för diskbyte, stoppa i mer RAM. Jag är fortfarande nöjd med min MBP 15" 2011 finner ingen anledning att byta ut den. Prestandan är bättre än när den var ny. Lite trist att man inte kan få på senaste macOS men jag ser inte det som nån anledning till att lägga ut 15-20 tusen på en ny 13" som har mindre skärm än jag har idag. En ny 15" för 30-tusen, det är ju helt uteslutet
 4. Var det inte Safari-flikar som du såg att de kunde stängas automatiskt. För där kan du nu välja att automatiskt stänga dem efter en dag, en vecka eller en månad. Inställningar->Safari->Stäng flikar
 5. Nej, men jag kan titta numera på Netflix medans jag laddar och så en hel del annat smått o gott. Naturligtvis även diverse buggfixar och annat som inte nämns i Release Notes:
 6. Jag har uppdaterat min bil flera gånger senaste månaden. Och mycket nytt har tillkommit. Så bilanalogin håller inte
 7. Sålt en iPhone och en Macbook Air. Det har funkat bra. Jag skulle rekommendera mResell framför att behöva dras med dårarna på Blocket.
 8. Nej, nej, nej. Fick pek-skärm på min jobb-PC. Gick att stänga av som tur var.
 9. https://www.billigteknik.se/ https://mresell.se/ https://www.arrowdirect.se/
 10. Jo, musikspelaren brukar glömma bort positionen i aktuellt låt efter en stund. Och börja om från 0:00. Oftast kommer den ihåg vilket låt och vilken spellista men inte alltid. En oerhört irriterande grej är när man ansluter iPhone med USB till bilen och den alltid automatiskt börjar spela bibliotekets första låt i bokstavsordning. I mitt fall ”A Little Way Different” med Papa Dee.
 11. För att det redan ligger i iCloud-molnet. Det lagras inte dubbelt.
 12. Här kan du läsa på vad som kommer med i de olika varianterna på säkerhetskopiering: https://support.apple.com/sv-se/HT204136
 13. Jo, det är en ljudbok men filen är i ”musik”- format (vanligt ljudfil såsom .mp3, .m4a eller liknande). Hade filen varit i riktigt .m4b-format hade telefonen lagt in den under appen Böcker och den hade automatiskt kommit ihåg var du var i boken.
 14. Om vi formulerar om Telly82:s fråga så här: använder du appen Musik eller appen Böcker för att lyssna på din ljudbok? Eller någon annan app? Om det är så att du använder appen Musik så betyder det att det förmodligen inte är en riktig ljudboksfil du lyssnar på och den därför inte har de egenskaper som en riktig ljudboksfil har såsom kapitelindelning och förmåga att komma ihåg var man var i boken.
 15. Det finns ju i alla modeller de säljer nu utom XR (7:or, 8:or och XS:arna). Det är bara XR som saknar. Så stöd i iOS kommer nog att finnas så länge som det kommer nya iOS-versioner för dessa modeller.
×
×
 • Skapa nytt...