Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MrKillBill

Medlem
 • Antal inlägg

  321
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om MrKillBill

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1969-09-29

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Umeå

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  April 2009
 • Appleprylar
  MacBook Pro 13” late 2016. iPad Pro 12,9 2016, iPhone X, Apple TV 4th gen, Apple watch 2 gen, och en massa äldre grejer
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Brukar lyssna på podcast i bilen med Apples egen app. Mobilen är uppkopplad via BT. Problemet numera är att uppspelningen börjar om från början när,jag tagit emot eller ringt ett samtal. Sjukt irriterande. Är det mobilen, bilen, eller appen som blivit knäpp? iPhone X med nyaste iOS och BMW 2018.
 2. Enkel fråga. Kan jag spela tex Call of Duty på min MBP late 2016? Enligt spec har jag Intel Iris Graphics 550 1536 MB. rekommenderat minimikrav enligt spelet är ATI Radeon HD 3870 512 MB VRAm. Har försökt att söka via Google men jag blir inte klokare.
 3. Har lärt mig lite den hårda vägen. Köpte en iPhone 7+ i NY med Apple Care +. Råkade givetvis ut för en fallskada. Har tidigare använt express delivery men det blev strul med supporten. Fick sedan veta att det är olika modeller i USA och europa även fast jag köpte en som fungerar här. Var inga problem med försäkringen med ett undantag, reservdelar och kalibrering finns bara på äkta Apple-stores, så bor du nära Täby, Malmö, eller Göteborg så är det lugnt annars kan det bli långt att åka för reparation.
 4. Jag "vet" ju också att det inte finns virus. Har mig veterligt inte installerat något konstigt och har provat ett flertal omstarter.
 5. Min mac har blivit helkonstig sedan igår. Det är mejl och kalendern som har fått fnatt. I kalendern heter nuvarande månad "M y G 2015" men resterande är på Svenska. Augusti heter "Kjavik". När jag mejlade igår och sen kollade på skickat var det ett fem år gammalt mejl som var "skickat" men i skickat på iPhone så är det rätt mejl som visas som skickat. Mitt mejl som nyss inkom är daterat Kanbun (1661-1673). HJÄLP!!!!!
 6. MrKillBill

  Alarmproblem 2014

  Har kunnat konstatera att mitt upprepande alarm inte fungerar sedan vi fått ett nytt år. Fler som drabbats? Åtgärd?
 7. Det är väl det enklaste som finns. Gör en fullständig säkerhetskopia till iCloud och återställ kopian från den nya iPaden. Så har jag gjort utan problem både på iPad och iPhone 5. Kan det bli enklare?
 8. Jag har varit iPhone trogen sedan 3G släpptes sommaren 2008. Har haft tre stycken, 3G, sen 4, och nu 5. Har bara Apple produkter i övrigt, MBP, mini, och två iPad, så det är ett väl fungerande system med synkning och överföringar. Jag har aldrig haft problem med "inlåsningen" och jag störde mig inte så mycket på bytet av anslutningskontakt på 5:an. Jag har inget emot att betala för appar och har aldrig "jailbreakat". Jag älskar designen och kvalitetskänslan. Jag uppskattar iCloud och Hitta min enhet. Jag har inte heller något problem med storleken på mobilen, vill ha en mobil och inte en mindre surfplatta. Jag saknar inte NFC eller andra "coola" effekter. Jag har således egentligen ingenting att klaga på med ett undantag. När iPhone kom var den fullständigt banbrytande med sitt OS och touchstyrning (där får andra säga vad de vill men de revolutionerade mobilen). Jag kan dock konstatera att egentligen ingenting har hänt med OS:et sedan 2007. Visst, lite nya funktioner, mapp i mapp, notiser, men, i det stora hela, inga nyheter. Läser tidskriften Mobil och följer med hyfsat i utvecklingen. Enligt min mening har Apple tyvärr tappat sitt försprång och t.o.m. blivit omsprungna. Jag avvaktar givetvis iOS 7 men nu är det dags för Apple att "börja om från grunden". Jag har även stört mig på Apples uppenbara filosofi att stämma konkurrenter för intrång i stället för att fokusera på att göra bättre produkter och leda utvecklingen. Jag misstänker att det även kan medföra problem för Apple om man skall göra om sitt OS från grunden. Det finns en uppenbar risk att man måste "kopiera" bra funktioner från såväl WM8 och Android och då blir det svårt att motivera sin aggresiva hållning gentemot konkurrenterna.
 9. Nja, det går ju att använda "Go to page" både i GoodReader och iBooks så det är inget problem med större PDF-er. Sen finns bokmärken till bägge apparna. iBooks - använd förstorningsglaset och skriv sidnummer GoodReader - Använd boksymbolen med ett #-tecken Ett annat tips vid användning som arbetsredskap är att hoppa mellan öppna appar med flerfingerssvepet.
 10. Kan väl knappast krävas licens för att tillverka skal! Själv har jag köpt "bara" fyra lightning-kablar, arbete, bil, hemma, flickvän :-) Har aldrig förstått vitsen med skal, först beundra den unika designen och sedan trä på ett skal!!! Som att köpa en Ferrari och täcka den med plast så att det inte blir stenskott på lacken... Jag uppskattar dessutom verkligen den nya designen och kvalitetskänslan på iPhone 5:an, inte bara jag förresten. http://www.slate.com/articles/technology/technology/2012/10/iphone_5_review_marveling_at_the_existence_of_the_greatest_phone_ever_made_.single.html#pagebreak_anchor_2 Hoppas dock på en fristående docka, som enligt vissa uppgifter inte kommer att släppas av Apple, och framförallt en ny bilhållare med dock-kontakt då jag med en tår i ögonvrån har pensionerat min Tom-Tom.
 11. Nja, hoppade över att förklara grundproblemet. Jag använder iCloud-kalendern i jobbet och skall nu anlita en bokningstjänst att sköta bokningar men jag skall även kunna boka själv. Bokningstjänsten saknar Mac och behöver därför komma åt kalendern via webben. Tyckte då att detta var enklaste lösningen. Har "provkört" och det tycks fungera utan problem.
 12. Tack för tipsen. Problemet löst genom era ledtrådar och egna funderingar. Var tvungen att lägga till det nya iCloud-kontot via min MBP. Nu fungerar allt som det skall och jag kan "låna ut" mitt nya iCloud konto och där finns delad kalender med min egen och det fungerar ömsesidigt att lägga in och radera aktiviteter.
 13. Jag har aldrig riktigt blivit kompis med iCloud men har glidit in på ett bananskal via mitt gamla me-konto. Går det inte att skapa flera iCloud-konton utan att måste koppla varje konto till en specifik enhet? Jag vill alltså skapa iCloud konto som jag kan "ge bort" och till vilket jag kan dela min kalender. Något annat syfte skall inte iCloud-kontot ha. Problemet tycks vara att skapa ett ytterligare iCloud-konto. Får detta felmeddelande när jag loggar in via Safari.
 14. Jag brukar lösa OSX och iOS problem själv men nu har det kört ihop sig. Jag provar att beskriva problemet och hoppas på hjälp med en lösning. Jag använder idag ett iCloud konto och kalenderfunktionen. Jag vill nu dela med mig av kalendern och tänkte skapa ett ytterligare iCloud-konto för att kunna dela med mig till men får det inte att fungera. Jag försökte att skapa ett nytt apple-ID och få en iCloud/Me adress men det tycks inte gå. Jag skapade en ny Gmail och använde den för att registrera ett nytt apple-Id, vilket fungerade. Däremot fungerar det inte att dela med sig av kalendern till det nya Apple-ID? Vart har det gått fel? Finns det någon enklare lösning för att dela med sig av kalendern? PS De som får tillgång till kalendern skall kunna logga in på iCloud med ett eget konto.
 15. Kanske fel tråd men har Telia börjat skicka ut några nano-Sim ännu? Beställt 64 vit kl. 00.15.
×
×
 • Skapa nytt...