Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TouchCAD

Medlem
 • Antal inlägg

  293
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

9 Neutralt

Om TouchCAD

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.touchcad.com , http://www.lundstromdesign.com
 • Skype
  touchcad

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Solna utanför Stockholm
 • Intressen
  Utvecklare av CAD-programmet TouchCAD med användare i 56 länder. Konsult inom 3D design och CAD. Områden: båtdesign, tekniska illustrationer, utbildning inom 3D, mässmontrar, modellbygge, tält, luftskepp, världsunik bildutbredning från bild till fysisk 3D, fysiska 3D repliker av kommersiella produkter, CNC-bearbetning, 3D-skrivare.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1987
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

691 profilvisningar
 1. Ibland kan det löna sig att lägga till filformatet om det inte står. Exempelvis "bild.jpg" i stället för bara "bild". Ett andra tips är att komprimera bilden till en .zip-fil. Ett tredje tips, speciellt om bilden eller bilderna är stora, är att använda en gratis överföringsservice exemplevis wetransfer.com
 2. Vill du jobba i 3D, så kan du prova Sketchup, som finns i gratisversion. In min favorit kanske som gammal CAD-proffs kanske, men rätt populärt bland hobbyritare. Ett trevligt 2D-program är som inte alltför dyrt är och väl Macanpassat är Italienska Highdesign. http://www.ilexsoft.com
 3. Det kan bero på flera saker, t.ex. filformat, antal eller stöd för lager, alfakanaler, grad av kompression mm. Photoshops filformat är ganska säkert mer komplext och den lösa filen.
 4. En liten episod från livet. Var i USA på konsultuppdrag och blev hembjuden till ägaren på middag. Under middagen utbrast frun i huset: "Jag är så fascinerad av er européer, som äter med gaffeln i vänster hand". Börjar man sedan se sig omkring t.ex. i filmer, så upptäcker man att amerikaner oftast äter med gaffeln i höger hand i motsats till européer, som oftast äter med det traditionella, dvs gaffeln i vänster hand och kniven i höger hand.
 5. Affinity Publisher https://affinity.serif.com/en-gb/publisher/
 6. Under mina 31 år som Macanvändare har det aldrig hänt att någon av mina många Macar skrotats på grund av att de slutat fungera. Utbyte har uteslutande skett på grund av utveckling av teknik och hastighet. I stort sett alla datorer har gått mer än fyra år innan de pensioneras. Mobila enheter lever dock ett hårdare liv, och jag kan hålla med om att deras livslängd är kortare. Av alla mobiltelefoner jag ägt, har alla ersatts på grund av att de slutat att fungera, utom de tre jag ägt från Apple. Av dessa pensionerades en till förmån för en iPhone 4. Denna slarvades bort på en soptipp (troligen), men var fullt fungerande under hela sin livstid. Den nuvarande, en 6+ fungerar fortfarande felfritt.
 7. Min favorit är Logitech K 750 i Macutförande. Känns hyfsat likt ett Mactangentbord och är både sladdlöst och laddningslöst pga solcellerna. När ska Apple äntligen kopiera denna goda idé. Varför inte också en mus med solceller?
 8. Personligen gillar jag inte att nyare versioner av Elements skiljt sig allt mer från vanliga Photoshop. Har ett par versioner men använder alltid den äldre, eftersom den mer känns som en avskalad version av den stora versionen och inte som något hobbyprogram. Annars kör jag också Affinity Photo, som är bra men skiljer sig ganska mycket från Photoshop.
 9. Mavis Pro eller Phantom 4 är nog de drönare man främst ska kika på om man vill filma i 4K eller ta någorlunda högupplösta bilder samtidigt som det inte får kosta hur mycket som helst. Den förra är lite mindre och kan fällas ihop, medan den senare är något större och lite dyrare, men verkar ha en något bättre kamera.
 10. Video och 500 GB, låter tveksamt trångt tycker jag. Om du absolut inte har råd med en större SSD, så skulle jag trots allt välja Fusionsdrive. Har haft det i en fyra fem år nu och tycker att det för det mesta ger en skaplig prestanda. Känns betydligt mer som SSD än "gammeldisk" tycker jag. Av ren nyfikenhet, vilket program för photogrammetry använder du ?
 11. Intressant, även om jag nog tvivlar på att det är lika noggrant som en 3D-laser, mätarm, viremätning, eller ett fotomodelleringsprogram, som jag också provat i olika sammanhang. Tidigare övningar av liknade slag till iPhone har varit tämligen värdelösa. iPhone har helt enkelt inte tillnärmelsevis tillräcklig precision i lutningsmätarna för att funka. Kanske har man hittat någon ny och fiffig lösning på detta.
 12. Kanske kan du importera direkt bara till datorn och sedan se om det är något fel på själva filen eller filerna. Har något gratisprogram som heter iPhone Explorer som gör detta.
 13. Problemet kvarstår efter den senaste systemuppdateringen. Riktigt irriterande !
×
×
 • Skapa nytt...