Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Escapist

Medlem
 • Antal inlägg

  9
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Escapist

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1995
 • Appleprylar
  iMac Retina late 2014. MacBook Pro Mid 2010. iPad. iPhone
 • Bytt från pc
  Ja
 1. AdBlock, har provat med och utan, ingen skillnad.
 2. Hej! Jag har frekventa problem med att Safari inte får kontakt med länkar, ibland även direkta adresser. Det tar en stund och så får jag upp meddelandet "Safari cannot connect to (sajtens adress) because the server stopped responding". Det kan ibland gå någon minut. Om jag sedan omedelbart trycker på omladdningssymbolen (cirkelpilen till höger i adressfältet) får jag genast kontakt, alltid. Det händer inte med Firefox och inte om jag kör via min iPhone. Jag bor i ett ComHem-hus och övriga i huset med Mac har inte detta problem. För ett par veckor sedan fick jag ett nytt modem, ingen skillnad. Problemet drabbar inte en PC i familjen. iMac:en kör 10.13.6 och MacBooken 10.11.6. Några idéer där ute?
 3. Min iMac G5 1,6GHz krånglar ofta vid start. Efter någon minut med den gamla snurrande streckcirkeln startar fläkten på maxvarv och så går den, ibland någon minut, ibland flera minuter innan den hittar tillbaks till den normala blåa skärmen i uppstartprocessen. Det har även hänt att den har stängt av sig. TechTool4 hittar inga fel. Jag har inte försökt installera om systemet. Någon som vet vad som är fel?
 4. Hej! Har ett liknande problem som drabbar både min iMac G5:a och en gammal PowerBook G3 med OS 10.3.9. Nedladdningshastigheten har gått ned dramatiskt men omstarter hjälper inte. Uppdaterade till 10.5.8 på G5:an nyligen och problemet tycks ha uppstått då. Mitt internetabonnemang är Comhem 24/1 och det märkliga är att problemet bara drabbar nedladdningen. Uppladdning ger samma hastighet vare sig jag använder kabel eller Airport Express (version 7.4.2). Nedladdning med kabel ger 23-23 MBit och med Airport 2-3Mbit. Lika märkligt är att samma fenomen uppträder på min gamla G3:a som ju använder 10.3.9! Ännu märkligare är dock att till PC trådlöst får min son 23-24 Mbit!!! Slutsatsen måse bli att senaste systemuppgraderingen på något sätt begränsar Airporten men bara för Mac! Någon lösning??
 5. Den nya platta airporten fungerar med tidsstyrd åtkomst. Någon köpare till min gamla?
 6. Efter lite sökning visar det sig att funktionen "Tidsstyrd åtkomst" inte finns i den äldre ("silikonbröstet") airporten och inga planer på någon uppdatering som skulle medge det. Så om ingen annan lösning dyker upp får jag väl fundera på en ny platt Airport...
 7. Tack för det tipset. Tyvärr finns bara alternativen lokal och RADUS under menyn åtkomst. Jag har en Airport extreme version 5.7 inköpt våren 2004 - är den för gammal? All mjukvara är uppgradera (airport 5.3.2 (532.8)). Skall leta efter eventuell firmwareuppgradering nu.
 8. Det känner jag till men går ju bara på datorn (macen). Jag behöver även begränsa några pc.. (blandhushåll?)
 9. Hej! Har behov av att lägga in en tidsbegränsning i Airportnätverk för vissa datorer. Någon sådan funktion kan jag ej hitta. Finns det annan programvara som kan hjälpa?
×
×
 • Skapa nytt...