Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

FranZer

Medlem
 • Antal inlägg

  591
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om FranZer

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1993-01-30

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.twitter.com/Franzer

Profil

 • Kön
  Male
 • Intressen
  Jobbar för sveriges största APR (Apple Premium Reseller) och innehar flera Apple certifikat.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2003
 • Appleprylar
  iMac 27" i7,iMacBook Air i7, MacBook Pro i5, iPhone 5, iPad Mini, iPad 2
 • Bytt från pc
  Ja
 1. FranZer

  iOS 7 beta

  Okej, så nu har jag testat iOS 7 i 8 timmar. Direkt kände jag att det inte flyter på jättebra (sitter på en iPhone 5). Batteritiden är cirka 35 % sämre, så litar du mycket på ditt batteri och inte har möjlighet att ladda alltid så uppdatera inte. Annars funkar det som förväntat, appar funkar, alla jag har provat i alla fall. Funktioner som de visade upp tex swipe för att gå bakåt finns inte. Nya Siri rösten finns inte.
 2. FranZer

  iOS 7 beta

  Hur ser det ut annars? Är det mycket buggar och hur är batteritiden? Kan man använda iOS 7 som sin "daily driver"? Appar som Spotify, Instagram och Facebook?
 3. Hej alla Macworldare, det var ett tag sedan jag var här men nu är jag tillbaka då jag har en fråga som jag hoppas ni kan hjälpa mig att svara på. Scenariot - Jag ska nu för första gången sedan jag fick den, återställa min iMac (late 2009) till orginaldisk. Jag har haft lite problem med olika saker som att den t.ex. "badbollar" mycket känns allmänt seg. Känner också att det vore skönt med en "nystart". Frågan - Frågan är då hur det bli med min iPhone, iPod och iPad. Eftersom de är synkade till iMacen i nuvarade skick, kommer de ju tro att de är en ny mac sedan. När jag då synkar de för första gånger när macen är ny. Vad kommer raderas? Kontakter, musik, bilder? Vad exakt. Kan man undvika eller göra det lättare på något sätt? Är det något annat jag bör tänka på innan jag återställer Macen?
 4. Jag har också funderat på detta. Problemet är videos. Vet inte vilka format som går att spela upp från iFile. Man skulle behöva öppna filerna med ett media program. T.ex. VLC.
 5. FranZer

  Priser på iPad 2?

  Inget vet idag. Du får vänta till den släpps. En gissning är samma pris, alternativt lite dyrare.
 6. Just den biten är jag inte helt säker på. Jag skulle tro att Apple har under årets gång lyckats pressat ner priset på minnena. Så vi får en 32/62GB iPhone. Men det är klart, det är bara spekulationer.
 7. Antar att du menar dockan? Ingen sådan funktion i OSX, mig vetligt. Men kolla i aMsn. Inställningarna då, borde finns någon inställning för notifikationer. Alternativt ladda hem Adium och kolla där. Eller ladda hem programmet Growl, då får du upp en ruta i något av hörnen på skärmen när något händer, någon skriver på msn, spotify byter låt eller du laddat ner något i Firefox osv. Väldigt användbart program.
 8. Type N Walk heter appen. Dock verkar den lite B. Men en grymt rolig ide. http://www.type-n-walk.com/
 9. Haha, ja du hon får nog ingen nya telfefon på garanti! OT: Nu när att gå och smsa var på ämnet kommer jag ihåg att jag läste om en tjej i New York som ramlade ner i en brunn när hon gick och smsade. Givetvis så stämde hon staden, efter det vet jag dock inte hur det gick. Artikeln
 10. Ett tips för framtiden är att gå in i Inställingar >Allmänt > Hjälpmedel > Zooma > och sedan stänga av det. Då slipper man "inzoomningen"
 11. I dagsläget rekommenderar jag iPhone. Den är stabilare, har längre livslängd och är allmänt bättre och snyggare (i min mening). Jag tror också generellt att de som väljer iPhone är nöjdare. Sen säger jag inte att alla blir nöjda.
 12. Då låter som en vattenskada. Antingen låter du den ligga i som den är, länge. Ett alternativ är att lägga den i en förseglad påse med ris i minst 24 timmar. Det kan ibland lösa vattenskador. Ris har en förmåga att dra åt sig vätska. Eftersom du tejpat för hörlursuttaget bör det inte vara vatten där. Men kolla i hörlursuttaget, lys med en lampa och se om du kan se en röd prick. Då är den vattenskada. Fast det finns flera vättskesensorer i iPhonen. Bland annat på batteriet, vilket du inte kan se.
 13. Haha! Den var riktigt bra. Men kan förstå både kunden och expiditen. Klart att det kan vara svårt att förstå vad en iPad är. Samtidigt som det kan kännas väldigt uppenbart för vissa av oss.
 14. Har inte android själv men jag antar att du kan synka kontakterna till datorn och sedan till iPhonen. Eller synka mot ditt Google konto, sedan skriva in det i iPhonen så synkas de över.
 15. Då kör du MDP > DVI. DVI är att föredra på en datorskärm.
×
×
 • Skapa nytt...