Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Millard

Medlem
 • Antal inlägg

  115
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Millard

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1981-09-11

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.millard.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Örebro
 • Intressen
  Allt som har med IT att göra.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  Macbook Alu, Mac Mini, iMac, TimeCapsule, MyBook, iPod Touch och iPhone 3GS
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Intressant artikel, särskilt då jag själv använde mobileMe under ett par år. Dock är det samtidigt intressant att se hur ni nu sågar tjänsten, nästan med fotknölarna samtidigt som ni skrev följande om det i er ursprungsartikel: Smidigheten i att “det bara funkar”, frånvaron av reklam, samt att alla tjänster är samlade under ett och samma tak gör att det sammantaget känns lätt att rekommendera MobileMe.
 2. USB 2 är helt klart utdaterad. Då jag har tre enheter som är anslutna med kabel blir det helt klart en propp att inte ha USB 3 eller ett alternativ som är lika snabbt. Har dock en av dessa MyCloud diskar från WD så tror de har möjlighet att ansluta med TP-kapel så det skulle kunna vara ett alternativ. Ingen som hört/läst några rykten om nya AirPorts?
 3. När släpptes senare Airport Extreme? Är själv sugen på en, men läste nått om att den kom 2013 så känns som det är dumt att betala så mycket för så gammal teknisk.
 4. Ska ha en fest hemma ikväll, och vill minnas att det tidigare har funnits någon funktion i iTunes som gör att alla på en fest kan gå in och "önska" låtar eller nått i den stilen så spelas de sedan upp i tur och ordning. Finns det någon liknande funktion som funkar med Apple Music? Har min apple TV inkopplad till TVn och ljudsystemet, och kan således styra allt från min iPhone. Men skulle vilja att alla som är här kan lägga till/önska egna låtar från sina egna iPhones. Finns det någon smidig lösning för detta?
 5. Har en Macbook Pro som är ca 2 månader gammal. Härom kvällen när jag som vanligt ställde den på mitt nattuksbord för att lyssna på talbok var allt som vanligt. På morgonen var datorn helt död, trots att laddaren suttit i. Lyckades lösa det med en gammal laddare som jag har till en äldre Macbook, men den nya laddaren verkar död. Lyser inte och ger hur som helst ingen ström. Det finns inga skavmärken eller liknande på sladden heller och den har inte behandlats dåligt på något sätt då den i princip suttit på ett ställe bredvid sängen hela tiden. Är det någon som kan svara på om garantin täcker detta? Jag har inte Apple Care eller så, men visst måste även laddaren omfattas av garanti?
 6. Kanske lite sent svar, men du kan inte skicka filer mellan dina iOS enheter med blåtand. Om du slagit på bildström kommer dock bilderna syncas mellan enheterna automatiskt utan att du behöver tänka på det. Annars kan du även mejla, eller använda dig av iMessage, men det enklaste är alltså bildström.
 7. Antar att detta är aktiverat som standard på nya macbook pro (late 2011) om man beställde den med SSD?
 8. Tack för alla svar. Hittade i något annat forum en tråd från 2006 med folk som hade upplevts samma sak med deras gamla PowerBook så misstänker att det är helt i sin ordning. Inte arrangerat. Är mitt nattduksbord. Får precis plats med en sänglampa och min MBP 13"
 9. FILM: http://www.youtube.com/watch?v=QfN_S2nNVa8 Syns tyvärr dåligt på filmen. Slå på HD så synd det lite bättre. Datorn är en MBP 13" (Late 2011). Här kommer en bild.
 10. Har du testat vad det tar innan systemet är helt startat? Dvs stäng av inloggningen? På min iMac tar det en liten stund från att jag klickar på logga in innan allt är "up and running"
 11. Det verkar som han kör SL. Kan förklara en hel del. Dessutom verkar det vara en modell tidigare av dator (early 2011).
 12. Förvisso, men det där är nog inte hela sanningen. Kollade min boot time och jag klockade den till ca 19,5 sekunder. Kollade på http://www.youtube.com/watch?v=5irgXU_5XUE Det verkar vara 19 sekunder även för 17" macbook pron med herre-jusses processor. Betyder det är CPUn inte har någon större betydelse för uppstartstiden?
 13. Den har kommit! Stor skillnad i snabbhet från min tidigare Macbook från 2008. Dessutom snabbare än min iMac från 2009. Program startat utan fördröjning. Det enda jag tycker är negativt är att fläkten ibland drar igång. Min gamla MBP var i princip ljudlös. Denna verkar varva upp även utan något supertungt arbete. Fler som märkt samma sak? Den är modifierad med SSD och 8 GB ram.
 14. Hej kära forum! Jag har en iMac (early 2009). Specifikation CPU: 2,93 GHz C2D CPU RAM: 4 GB RAM GPU: NVIDIA GeForce GT 120 256 MB. För en tid sedan formaterade jag om datorn eftersom den blivit seg som sirap trots mycket ledigt utrymma på disken och upprensningsprogrammet Clean My Mac. Hade då även provat lite olika standarslösningar som tex reparera rättigheter och kontrollera HDDn i programmet skivverktyg. Inget av detta hjälpte tyvärr så det blev en formatering och en ren installation av Lion. Det blev som en ny dator och helt plötsligt kändes allt bra igen. Sedan började dock problemen komma tillbaka. Den segar ner ibland även om den är mycket snabbare nu än innan formateringen. Detta tror jag dock har med att den faktiskt har ett par år på nacken nu. Dock har jag en del andra problem. Skärmen: Se bifogad bild. Det ni ser är inga externa ljusreflexer utan något som verkar bränt fast i skärmen. En annan sak som bränt fast som man inte ser i bilden är en webbsida som förvisso är så svagt inbränd att det inte stör, men ändock irriterande i vissa fall då det kommer fram lite tydligare. Frysningar Ungefär en gång per dag fryser datorn. Totalt. Det ända som hjälper är att stänga av på knappen och starta upp den igen. Misstänker hårddisken men det är naturligtvis bara en gissning. Skivkontroll hittar inga fel på disken. Körde även något program för att testa ramminnet. Inte heller det upptäckte något fel. Händer ofta i samband med att jag kollar på flash-filmer. iSight Efter att jag installerade Lion fick jag stora problem med iSight. Skype och MSN Messagner krashade hela tiden när jag använde min webkamera. Ibland fungerade det ett par minuter. Andra gånger dock programmen efter några sekunder. Läste runt på diverse forum om detta och fann en lösning som innebar att man stänger av datorn, drar ur sladden. Väntar 60 sekunder. Stoppar i sladden, väntar 10 sekunder till och sedan startar upp datorn. Det fungerade faktiskt men bara tillfälligt. Nu är problemet tillbaka även om det är i mindre skala. Missförstå mig inte nu. Jag älskar min iMac och spenderar säkert 5-10 timmar per dag vid datorn eftersom jag arbetar mycket hemifrån. Jag har funderat på om det kan vara värt att göra något åt datorn. Kanske att köpa en SSD-disk och se om det löser problemet med frysningarna och snabbar upp datorn. Samtidigt börjar jag bli orolig för skärmen. Har också beställt en ny MBP 13" som förväntas komma inom ett par veckor. Ett alternativ är naturligtvis att köpa en separat skärm till den. Hur skulle ni göra? Vad har ni för bra rekommendationer?
 15. Okej. Tack för svaret. När det gäller SSD är snabbheten för mig viktigare en själva utrymmet. Kommer att köra OS och några program på SSDn. I övrigt har jag en 500 GBs disk (sådan där som går ner i bröstfickan) som jag lägger in musik, bilder, film och annat på.
×
×
 • Skapa nytt...