Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

yellowdog101@gmail.com

Medlem
 • Antal inlägg

  248
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av yellowdog101@gmail.com

 1. Hjälote inte, men jag tog bort hela LOGIN i keychain access, så gick d bra igen efter att angivit lösenroden på nytt för alla.
 2. Är något skumt med min keychain. Varje gång jag startar Mail så måste jag skriva in lösenord för alla konton som jag har fastän jag kryssar i "kom ihåg". Vad är det för fel??? Riktigt annoying!!! Help!
 3. Jo d fungerar nu med lite väntetider när man hoppar mellan scener...men såna högupplösta filmer tar ju grymt mkt på cpu o grafikkortet så... Tackar!
 4. Hur länge låter du den buffra och vilken spelare använder du?
 5. Får inget skräpmail alls. Inte så att man är poppis direkt.
 6. Har en Macbook Air och det laggar när jag spelar upp en MKV fil som är kodad med X264. Filstorleken är 1.6 GB. Har spelat upp det förr, men nu laggar det oavsett vilket program jag använder (mplayer, vlc, quicktime...). Googlat runt och förstått att många har detta problem. Någon som har löst det?
 7. Laddat ner iBank nu men förstår inte hur man skapar en Likviditetsbudget med budget-funktionen. Det kanske inte går med det programmet?
 8. Tack ska kolla på dom. Macworld tidningen idag skrev också att iBank var det bästa i testet!=)
 9. Som rubriken lyder, finns det något ekonomiprogram för Mac för att skapa likviditets- och resultatbudget som man kan skriva ut för affärsplaner?
 10. Hur skapar man en weblänk i Mac os? Alltså en fil som öppnar en webbsida som jag har på skrivbordet t.ex.
 11. Märkt att min safari har problem med att besöka sidor med åäö. T.ex. så kan den inte läsa av vissa RSS sidor där webbadressen innehåller åäö Hur ska man åtgärda?
 12. Någon som vet hur man kopplar 2 skärmar till macbook air? Alla tips och tricks är välkomna!
 13. Hej, Har en macbook air som jag kopplat till extern skärm med en vanlig Mini DisplayPort to DVI Adapter? Men såg att det även finns Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter. Ser att den har en usb-port också. Men förstår inte riktigt. Vad är den till för?
 14. Har en Macbook Air och vill koppla in mitt nuvarande Logitech-högtalarsystem till den. Men Macbook Air har ett hörlursuttag medan mitt Logitech-system har 3 ljudsladdar. Hur ska man göra?
 15. Ändring: Tror nog ja ska välja en LCD med antingen 1920x1200 (16:10) eller 1920x1080 (16:9). Men eftersom min Macbook Air har en maxupplösning på 1280x800 (16:10), innebär det att man ska välja den 1920x1200 (16:10)? Vad händer om man kör med en 1920x1080 (16:9)? Fungerar det? Alltså att Macbook Air kör 16:10 och externa skärmen 16:9? Många frågor...elektronik!
 16. Har ett antal frågor om skärmar som jag hoppas jag kan få svar på av några som kan detta. Tänkte köpa en 32 tummare till Macbook Air som stödjer HDTV. Men är inte bra på detta med upplösningar och hur man får ut mest av kvalitén. Macbook Air har ju en maxupplösning på 1280x800 ser jag. Funderar på en Samsung: http://www.amentio.se/PartDetail.aspx?q=p:...67%3br:prisjakt Det står att max upplösningen på den är 1366x768. Så frågorna som lyder är: 1. Innebär detta att jag ändå kommer att få max 1280x800 på den? Då blir ju allt så stort på 32 tummaren! Målet är att ha alla rutor lika stora som i min Macbook Air fast att ytan blir större så jag kan ha fler fönster i en och samma skärm. 2. Om jag använder 1280x800 på min Macbook Air så är bildförhållandet 1.6. På samsungens 1366x768 har bildförhållandet 1.7786. Innebär detta något? För Air är ju på 13.3 tums och har inte samma bildförhållande som de flesta skärmarna. Vad händer vid utökning av skrivbord. Behåller Air sin 1280x800 och den andra har 1366x768 eller har bägge samma? 3. Skärmen har HDMI och DVI. Är det inte meningslöst att koppla MiniDisplay --> DVI --> HDMI. Blir inte det sista steget onödigt då HDMI ändå bara får DVI-kvalite? Inte bättre att bara koppla MiniDisplay --> DVI? 4. Samsungen stödjer väl inte HDTV? Den har ju bara maxupplösning på 1366x768. Är det värt att köpa en med så låg upplösning? Högre upplösning = mindre fönster? Detta är väl bra för mitt ändamål att jag vill se många fönster samtidigt i min skärm? 5. Så om skärmen endast ska användas för datorer, då ska jag hellre välja TFT än LCD (LCD --> sämre upplösning då det är för TV?). Hört något om OLED. Finns det sådana skärmar till datorn? 6. Vad annat ska jag kolla på när jag ska bedöma hur bra skärmarna är...vet inte vad jag ska gå på. Är den Samsungen bra? Tack på förhand!
 17. ConceptDraw MindMap utan tvekan. Testat si och sådär 10 st som finns för Mac, den jag rekommenderar är bara bäst. Gillar också MindNode ifall man bara vill mindmappa något snabbt. Men om man vill ha hela paketet (sparar alla mina anteckningar som mindmap) så är det ConceptDraw MindMap som gäller.
 18. Köpte en trådlös mus på radiofrekvens istället. Blev en logitech mus med en mikromottagare. Fungerar överfint!!! Helt utan lagg även när jag sätter på Wlan.
 19. Nej, jag menar den som ligger I hemkatalogen. Sedan har jag en Font mapp till i bioblioteksmappen i hemkatalogen. Så jag har två. Hur hamnade Font i min hemkatalog? Hmm...
 20. Ser mappen Fonts i min hemkatalog. Men minns inte om jag har kopierat dit den själv eller om det är en standardmapp i Mac. Har ni den mappen i er hemkatalog?
 21. Har lagt in en massa anteckningar och sedan installerat om MAC OS. Nu har jag installerat Soho Notes igen men måste importera in mina anteckningar. Var är dom sparade?
×
×
 • Skapa nytt...