Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

iMatte

Medlem
 • Antal inlägg

  1 990
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om iMatte

 • Medlemstitel
  Lysande

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1991
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

1 091 profilvisningar
 1. Ja, jag skojade bara lite men jag ser nu efter några månaders frånvaro att nivån på forumet är lika låg som tidigare och att det begåvats med ännu en fyrkantig och ordblind moderator så även jag tackar för mig. Som jag ser det är det bara en tidsfråga tills forumet enbart består av blinkande reklam, hundra ungar som frågar hur man formaterar och installerar om och ett par moderatorer med en högre grad av klåfingrighet än läsförståelse.
 2. Nu ser du spöken på ljusa dan... Hittade bilden nedan på dig där du påminner om Björklund och där finns faktiskt något subtilt i bilden som leder tankarna mot Tyskland. Men Hitler och Gestapo? Nu får du allt sansa dig lite... "Jättekul bild" borttagen av Axelman moderator. (Och innan du trycker på på anmälningsknappen så vill jag påpeka att montaget är menat som ett harmlöst skämt. Inget illa ment, bara ett inlägg i diskussionen...)
 3. Det mest logiska är väl att ha en enda mittenhögertråd där alla inlägg som avviker det minsta från "den enda vägens politik" eller innehåller något annat än floskelpladder och osmält högerpropaganda modereras bort omgående. Bara för att det ska se ut som i samhället i övrigt. Angående din fürir Björklund så har väl ingen liknat honom vid Hitler? Att de har en del gemensamma drag kan väl ingen förneka; misslyckade militära karriärer, önskan om hårdare tag och en halvt sinnesrubbad uppsyn?
 4. Ja, vilket rejält gäng... Allergisk mot Hitler. Axelman moderator
 5. Ha! Jag skulle kunnat haft jäkligt högupplösta bilder. Jag har nämligen planerat en veckolång vandring i området i sommar. Första dagsetappen skulle jag ha passerat vulkanområdet på ca en kilometers avstånd... Nu verkar det som om jag får planera en vandring i något helt annat område på Island. Om jag nu kan flyga dit överhuvud taget i sommar. Flygbiljetterna är redan betalda... Det lustiga är att jag läste på om vulkanerna i området när jag planerade vandringen i vintras. Man har ju ingen lust att ligga i tält i närheten om det skulle smälla. Senaste utbrott för snart tvåhundra år sedan verkade betryggande lugnt... Jo, tjena...
 6. Nu ger jag upp försöken att starta intressanta debatter på detta forum. En och annan trevlig och bildad debattör finns ju här men de har svårt att synas och höras i mängden av infantila idioter som brölar högljutt. Och allt eftersom blir de intressanta och givande diskussionerna färre och färre i takt med att de bildade debattörerna tröttnar på att brottas med fyllepöbeln och lämnar forumet.
 7. Vem avgör det? Hör du hemma på detta forum? Svåra frågor...
 8. Ja, jag vet inte om det är mig du vänder dig till. Det var inte jag som sa att alla jobb var lika viktiga utan Nabben. Men vi kan väl vara överens om att lönerna är ett sätt att värdera arbetet, eller? Och att högre lön då indikerar att arbetet är viktigare? Och att Nabbens påstående om att alla jobb är lika viktiga var felaktigt? I så fall håller du ju med mig... Men - jag vänder mig mot ditt påstående att alla skulle städa om lönerna var lika. Jag vet inte vad du värderar i livet och du kanske tycker att städa är det roligaste du kan komma på. Men de flesta fungerar inte så. Jag är säker på att de flesta vill ha inflytande över sin arbetssituation, använda sin kreativitet, skapa och slippa arbetsskador. Och att studierna skulle vara så otroligt belastande.. Jag vet inte men jag fick välja så här i efterhand så skulle jag knappast byta mina år på universitetet mot att jobba som städare eller spärrvakt - att plugga är ju kul. De flesta jag känner har haft sina roligaste och mest dynamiska år i livet just när de pluggade på universitet. Du får det att låta som om några år vid universitet är som att göra värnplikten i Sovjetarmén... Som om det skulle vara så fantastiskt mycket roligare att jobba som städare under de åren i stället? Och studielånet är inte så farligt. Jag betalar fortfarande drygt en tusing i månaden och kommer att få göra det tills jag går i pension. Det var det värt, alla gånger.
 9. Vad tyckte du att Reze tillförde med sitt inlägg? Tycker du att det är konstruktivt att folk tittar in i trådar och pissar lite bara för att de kan? Har du några bättre förslag på hur man bekämpar ohyran?
 10. Här finns en massa fakta att ta ställning till och om man så vill eller kan bemöta. I stället väljer du att slå dig i lag med Reze och bara gorma en massa fylletrams. Du visar din klass här och bekänner färg. Blir det en diskussion med fakta på bordet så bangar du direkt och går loss med tröskan. Svagt och ynkligt av någon som låtsas vara intresserad av politik men i själva verket bara vill leka Bror Duktig. Riktigt ynkligt!
 11. Nja, men det var i alla fall rätt många som sa att de trodde att det skulle bli annorlunda. När man marknadsför en sån här reform så vädjar man ju knappast till medlidande med den stackars direktören på Lidingö som inte hinner spela golf för att han måste städa sin tolvrumsvilla. Det ger liksom inte tillräckligt många röster. I stället marknadsför man reformen som något som alla stackars stressade småbarnsföräldrar kan använda för att förenkla sina komplicerade liv. Och så skickar man in ett gäng nyttiga idioter som splittrar sönder debatten med blindspår som "det är inte fult att städa andras hem...". När sedan statistiken kommer som visar hur det gick finns det inte många politiker som är intresserade av att dra upp debatten igen. De flesta topp-politiker tillhör ju den grupp som kan utnyttja avdraget för att förenkla sina komplicerade liv och är nog ganska nöjda med att behålla det.
 12. Har du ingen husse som kan se till dig? Seså, schas bort från den här tråden. Schas, schas... Gå och pinka någon annanstans.
 13. Problemet är att våra kaptener inte fattat det. För vissa jobb betalas bara en bråkdel av vad andra får. Om städarens jobb är lika viktigt som advokatens, varför får då städaren en tjugondel av vad advokaten får i lön för samma arbetstid? Den där gamle sjökaptenen hade nog fått lite får mycket rom under sina år på sjön för att kunna tänka hela vägen fram...
 14. Hela pigdebatten? Du lyckas ju skjuta förbi varenda fråga jag tar upp och startar en helt ny debatt. Antingen gör du det med flit för att förvirra och försvåra diskussionen, eller så fattar du inte vad den handlar om eller oxå läste du inte ens vad jag skrev och svarade istället på dina egna vanföreställningar. Vi har ingen pigdebatt här utan en debatt om hur bidragen fördelats mellan olika samhällsskikt. Dessutom kommer du med en massa svepande påstående om konstiga saker i din lilla sidodebatt. Halva priset på snöskottning? Enligt vilken taxa? Men avliva du gärna din pigdebatt så vi kan fortsätta diskutera det vi diskuterade här utan att du ska förstöra tråden.
 15. Varför är det avundsjuka att vilja ge hjälp åt ett gravt handikappat barn före jag hjälper direktören i Danderyd? Om jag skulle vara avundsjuk så skulle det väl betyda att jag tycker att jag själv är missunnad? Men jag gör inga anspråk på bidrag själv utan irriterar mig på att mina skattepengar ska gå till att sänka kostnaderna för städning i välbeställda människors hem innan de går till fattiga och sjuka pensionärer som verkligen behöver hjälp. Och samtidigt som resurserna till hemtjänst, äldrevård och personliga assistenter minskar så sägs folk upp därifrån. Det har vi tydligen råd med? Hur ser balansen ut, är det fler som fått nya jobb via pigavdraget än som fått lämna jobb i offentlig sektor som ett resultat av nedskärningar som i sin tur är ett resultat av minskade skatteintäkter. I grova drag skulle ju de 440 miljonerna som nu skänks till rika i Danderyd kunna användas att anställa ca 1200 personliga assistenter (inkl sociala avgifter). Hur många nya heltidsjobb kan du räkna in pga pigavdraget? Vet du eller sitter du bara och gissar att balansen är positiv? Och hur stor procent av städning, barnpassning och liknande skulle ha utförts även om avdraget inte införts? Menar du att rika människor i Danderyd inte hade städhjälp och tjänstefolk innan avdraget infördes? Så hur stor andel är nya jobb och ur stor andel är gamla jobb som skulle utförts under alla omständigheter? Om du inte kan svara exakt på de siffror jag frågar efter får vi väl konstatera att du har väldigt starka åsikter för att veta så lite om sakfrågan?
×
×
 • Skapa nytt...