Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MacKalle

Medlem
 • Antal inlägg

  249
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

8 Neutralt

Om MacKalle

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1966-01-14

Profil

 • Plats
  Norrköping

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  MacBook alu / iMac 24 / iMac 27 / Mac Mini alu / Iphone 3Gs, 4S, 6, 6, X / iPad2, iPad Air / iPad pro 10,5 / Apple Watch series 2 / Apple TV 4k
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

624 profilvisningar
 1. Har upplevt en liknande sak med mina PRO. Oftast använder jag bara den högra, men ibland vill jag ha lugn och ro från oljud runtomkring, och då är det ju praktiskt med NR. Vid några tillfällen har det då rasslat till i den vänstra luren och så har den tappat sync. Det har löst sig genom att sätta tillbaka lurarna i etuiet en stund. Mycket irriterande eftersom det det kräver uppmärksamhet, handpåläggning och tid. Har aldrig upplevt att de förra airpoddarna tappade sync. Tyvärr har det inte blivit bättre efter mjukvaruuppdateringen. Berätta gärna här vad supporten sa när du ringde.
 2. Nej, det som finns nu är endast för att låsa upp datorn om man har den låst. Vad jag syftar på är inloggning där det annars krävs lösenord, exempelvis när OnePassword ska öppnas, eller när man ska logga in på någon webbsida. Precis som efterfrågas i trådstarten fast utan fingeravtrycksläsare. Enligt ryktet kommer detta med nästa version. (Att man ska behöva skriva ut precis allt...)
 3. Dessutom kommer vi ju, om ryktet stämmer, kunna identifiera oss med Apple Watch vid inloggning. Vi får väl se hur väl det stämmer, och hur snabbt tjänsterna anpassas för den funktionen när senaste macOS släpps. (Om man nu har en en Apple Watch vill säga...)
 4. Kan du inte beställa från Amazon UK eller DE? De är ju inre marknaden, så det ska inte tillkomma tull, och momsen är redan inkluderad. Därmed inga extraavgifter från Postnord. Bara frakt ska tillkomma.
 5. Artikel i Aftonbladet idag: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Vbad53/telenor-varnar-se-upp-med-var-du-laddar-mobilen är det verkligen ett problem med moderna telefoner? Jag trodde att iPhone var krypterad och att det inte går att komma åt innehållet utifrån. När jag tittar runt på nätet verkar USB-kondom varit aktuell 2013. Kan det vara så att de bara har hittat någon gammal information som inte längre är aktuell?
 6. Det är bara det stora tangentbordet som har Del-knapp. Den måste man ju ha för att kunna logga in om man har datorn lösenordsskyddad (ctrl-alt-delete). Jag har försökt med fn+backsteg men det funkar bara i MacOS-miljö.
 7. Det blev ett Klarnakort för mig. Givetvis innebär detta mindre utnyttjande av Handelsbankens kort och därmed mindre flöde genom det. Borde ju vara negativt för Handelsbanken, men de klarar sig väl utan mina pengar...
 8. Hörde av en chef inom bransch- och arbetsgivarorganisationen för den svenska besöksnäringen att de och deras näringsidkare vill döda Apple Pay i Sverige. Apple tar ut markant högre avgifter än andra betalsystem. Och det verkar ju som att de lyckas. Efter över ett år är det dödstyst på Apple Pay-fronten
 9. Du kan gå in i iCloud (exempelvis via nätet). Logga in och ta bort de enheter du inte längre har kvar. Det gör du i inställningar...
 10. Garmin köpte ju upp Navigon och lade ner appen så Garmin i iPad är väl inte så troligt. Enda sättet att få in programvara är ju att köpa en app från tillverkaren, och det finns ju ingen. Eller tänker du dig att bara presentera data från din Nüvi på paddan? I så fall måste ju enheten ha en bildport och det har den ju inte. Annars kan du ju använda Waze, som är en gratis-nav-app, och communityutvecklad så att användarna själva kan förbättra den genom sina rapporter.
 11. MacKalle

  TV i iMac Eyetv?

  Notera gärna att Notera gärna att Elgato EyeTV numera säljs av Geniatech: https://www.geniatech.eu/product/eyetv-t2/ Tyvärr har Elgato slutat att låta EyeTV hybrid stödja analog tv, så den funkar bara för digital-TV numera. Geniatech har inte heller tyckt att det behövs analogt stöd i denna enhet. Varför den då fortfarande kallas hybrid förstås jag faktiskt inte. Det finns nog en hel del gamla Hybrid i lager så det borde gå att hitta en gammal, men kolla upp ordentligt att den verkligen stöder analogt.
 12. Och nu är det sommar, och ännu bara Nördea som erbjuder Apple Pay bland de stora bankerna. Blir allt tydligare att storbankerna inte vill släppa på sitt betalmedelsoligopol...
 13. Och här är ännu mer som tyder på att 28 tum stämmer... https://www.cykelgear.se/reservdelar/slangar/city-bike-slangar/slang-700-x-32-42c-dv-40-mm
 14. Hittade den här bilen. Den är med tumangivelser. Det är inte exakt samma uppställning men jag tycker att det tyder på att den stora siffran på din bild är hjulstorleken.
×
×
 • Skapa nytt...