MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Appelberg

Medlem
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Appelberg

 • Rank
  På gång
 • Birthday October 18

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Plats
  Sundsvall

Mac user info

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  Macbook 2.0 Ghz
 • Bytt från pc
  Ja
 1. ANSWERED SSD-disk i en MacBook

  Tack för svar. Får fram 3 gb länkhastighet men 1,5 gb i förhandlad länkhastighet. Vilken siffra är det jag ska gå efter? Här är iaf en disk jag tittat på och som jag förstått skulle kunna funka för mig http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1441708 Verkar det vettigt?
 2. ANSWERED SSD-disk i en MacBook

  Är sugen på att byta ut min orginalhårddisk i min macbook aluminium från 2008 till en SSD, har läst igenom lite olika trådar men hittar lite blandade svar. I denna tråd råder han inte att köra SSD på datorer som är äldre än 2009: https://discussions.apple.com/docs/DOC-4741 Så till min fråga: KAN jag sätta in en SSD i min dator? Någon som har erfarenhet av det och kan uttala sig om resultat? Ledsen om någon redan tagit upp detta.
 3. Har efter uppgradering till Lion stött på ett problem. Använder mig av danskebank och kan nu inte betala mina räkningar. Jag kan logga in på banken, men kan inte komma vidare till själva betalningen inne på internetbanken. Är det någon som använder samma bank som upplevt detta och kan ge mig en förklaring på hur jag ska lösa detta?
 4. Ta emot filer på adium?

  Det har jag, är det svårt att fixa till det? Att öppna de portar som behövs menar jag.
 5. Ta emot filer på adium?

  Det tror jag inte att det ska göra, är dock väldigt okunnig vad gäller portar, brandväggar och dylikt, så visst kan det finnas ett problem där som jag inte är medveten om.
 6. Ta emot filer på adium?

  Har laddat ner det nu, får hoppas att det funkar. Finns det något sätt att ändra designen på programmet? Riktigt fult just nu får jag lov att säga. E: Verkar inte fungera nu heller. Överföringen står på 0% och vägrar röra på sig. Är det någon inställning på datorn som gör att det inte går kanske?
 7. Ta emot filer på adium?

  Kan ej ta emot bilder och dylikt när jag är inloggad på adium vilket är väldigt frustrerande. Provade då att ladda hem live messenger men samma sak där, vad ska man göra för att kunna ta emot filer? Finns det ett msn messenger som är identiskt till det som finns på PC?
 8. Snabba frågor, Snabba svar

  Hade en annan fundering. På skrivbordet har jag nu bara ikonen "Macintosh HD", finns det något sätt att göra den osynlig? Vill helst ha ett helt "cleant" skrivbord.
 9. Snabba frågor, Snabba svar

  Okej. Intressant att höra. Har fixat adium nu och ska kika runt på det du skriver om. Tack så mycket!
 10. Snabba frågor, Snabba svar

  Skulle behöva lite hjälp vad gäller MSN. Har precis införskaffat min första mac (levererades idag) och sitter och försöker installera lite olika program. Tankade hem aMSN som jag läste om någonstans här på forumet, men det krånglar lite. Så fort jag startar programmet åker liksom installationsfilen upp på skrivbordet, ska det bli så? Kan inte ta bort den heller eftersom det står att jag använder programmet. Vad använder ni för variant av MSN, vore trevligt om det gick att ha någon som efterliknande windowsversionen. Tack på förhand.
 11. Dags att köpa större hårddisk till MacBooken.

  Ledsen för felpost. Men fortsätter diskussionen nu när jag ändå frågat. Har kollat på denna nämligen: http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP....alogCategoryID= Är det något att ha eller är det kanske en s.k "tegelsten"?
 12. Dags att köpa större hårddisk till MacBooken.

  Hallå där! Fick hem min macbook idag och är helt grön vad gäller användande av mac. Hur som helst så hade jag tänkt köpa en extern hårddisk till macbooken, finns det något jag måste tänka på eller går alla sorters externa hårddiskar bra till mac? Är inte alls särskilt kunnig vad gäller datorer och vad som passar ihop bra med vad så lite hjälp på traven vore uppskattat! Tack på förhand.
×