Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jörgen HP

Medlem
 • Antal inlägg

  73
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Jörgen HP

 • Medlemstitel
  På gång

Kontakt

 • Webbsida
  http://user.tninet.se/~rhi926p

Profil

 • Plats
  Landskrona
 • Intressen
  Texter, dramaturgi, marknadsföring, webbutveckling och hundar
 1. Nej, SPCS finns inte till Mac. StepOne Bokföring saknar om jag inte missat något kundreskontra, fakturering, artikelreskontra. Därför har jag valt bort det. Hansaworlds First office är mest program för pengarna. Iaf är det så som jag ser det just nu.
 2. Hej, Jag har laddat hem och klickat runt i lite bokföringsprogram. Följande demos har jag testat en aning: Unicell Uni_bas: Känns som rätt storlek. Enkelt att använda. Men av utseendet jag får känslan att det kan krascha när som helst. HansaWorld FirstOffice Start: Känns rejält. Snyggt utformat. Mycket funktioner. Känns lite som Ferrari när jag behöver en Fiat. Stelvio Economy: Rörigt och ganska ologiskt. Verkar vara ett program för dem som varit med ett tag. Bollbok: Enkelt, men saknar fakturering och kundregidter m.m. iOrdning: Kan inte köra det, kräver Tiger. Hittills är det HansaWorld FirstOffice Start som leder mitt lilla test. Är en aning dyrt bara. Nu söker jag erfarenheter från andra. Vilket program använder ni? Varför använder ni det programet? Hur fungerar det med uppdateringar m.m.? Vilka funktioner ser ni som överflödiga? Vilka funktioner saknar ni? Osv.
 3. Jag kan varmt rekommendera dig att köpa boken Head First Java som är skriven av Kathy Sierra och Bert Bates. I mitt tycke marknadens bästa nybörjarbok i ämnet.
 4. Precis, köpte en mus till min ibook. Trots att den är inkopplad används den inte, förutom om man pillar med bilder eller något. Då jag använt den mest var när jag testade musen åt DMZ, sedan har den varit mest i vägen.
 5. Skärmen verkar bete sig så om en mobiltelefon befinner sig inom en radio på ca 10 meter. Jag har testat att ha den i annat rum hela dagen och problemet har inte visat sig. Återkommer efter ytterligare efterforskningar...
 6. Hej igen, Den svajar i ljusstyrka. Och det verkar komma då och då. Nu för tillfället svajar den inte, men den svajade ett par gånger i går kväll. Likaså nu i förmiddag. Datorn är omstartad sedan i går. Det är en 14-tumsskärm om det kan ha någon betydelse.
 7. Hej, Jag köpte min iBook G4 från Applestore i mars i år. Nu beter sig skärmen konstigt, den varierar upp och ner i ljusstyrka. Detta började i går. Är det någor jag kan testa göra själv innan jag ringer Apple och gnäller? En dator för 15 000 ska ju hålla längre än så här. :/
 8. Fast på vilket sätt har jag uttryckt en annan syn än dig om detta? Den aspekt jag försöker belysa handlar om annonsen utanför de konkreta 40 sidorna i tidningen. Annonsering är mer än bara pengar i kassan till förlagen. Det är också en termostat på hur friskheten i branschen (som tidningen bevakar) liksom hur tidningen och läsarna betraktas av branschen. Självklart missgynnar överdrivet innehåll tidningen i längden. Skulle HP stå för 2/3-delar av annonsidorna i var enda nummer framöver skulle jag omöjliggen kunna testa deras produkter till exempel. //Thomas Okey, då misstolkade jag dina inlägg. Det ber jag självklart om ursäkt för. Utveckling av mitt förra inlägg. För mycket reklam brukar få två effekter: 1. Lägre trovärdighet hos läsarna. 2. Ökad irritation bland läsarna. Även om reklam är en bra intäkt så tar den goda cirkeln slut när läsarna (upplagan) sviker, för då sviker också annonsörerna. Företagen får ha allt större påhittighet för att kunna marknadsföra sina produkter. För några år sedan var det få morgontidningar som hade reklambuntor i tidningen, nu är det var och varannan. Orsak? Jo, många har satt "Reklam, nej tack!" på sin brevlåda. Enda sättet då är att skicka reklamen med tidningar eller brevbärare.
 9. Det är helt beroende på hur man ser på saken. Trots att jag är i samma yrke som Thomas har jag helt annan syn, både som läsare av tidningen och som yrkesman. Reklam är ett måste för en tidning, men överdrivet reklaminnehåll missgynnar bara macworld i längden. Det ska bli spännande och se hur tidningens framtid utvecklar sig om de inbunda produktkatalogerna fortsätter.
 10. Passar på att tipsa om EasyFind, ett litet smidigt program som enligt mig är bättre än Finder.
 11. Det är typ sådant jag tar backup på. Vad är PRAM och zappning och varför zappar man det?
 12. Hejsan, Jag har med intresse läst tråden "blir OSX segare med tiden?". Utifrån denna tråd ställer jag mig frågan hur man underhåller sitt OS X system på bästa sätt. Som relativt ny Mac-ägare har jag hittills testat en hel massa olika program, vilket medfört en hel del borttagningar också. Det jag gör i nuläget är: * Vid avinstallation söker på ett programnamn och slänger alla filer i papperskorgen som har anknytning till programmet. Avinstallationsprogram medföljer sällan tycker jag. * Kör Yasu en gång per vecka. * Kör skivvertyg en gång per vecka. * Kör över alla dokument m.m. på backup-CD var fjortonde dag ca. Finns det mer man kan göra för att hålla systemet fräscht?
 13. He, he, men jag har anledningar nog att ta avstånd från Dockan. (w00t)
 14. Högerklick och öppna med är en invand rutin sedan min tid med windows.
×
×
 • Skapa nytt...