Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

forseth

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om forseth

 • Medlemstitel
  På gång
 1. Då tackar jag för mig. Ledigt utrymme har jag på hårdskivan, som är på 500 GB, men det här egendomliga beteendet var helt nytt för mig. Nu har jag lärt mig att inte vänta på att varenda låda ska vara proppfull utan sopa rent då och då. Tack!
 2. Det gjorde susen, tack! Att det kan vara så enkelt! Den säkra omstarten tog dock en evig tid – håller maskinen då på och städar skrivbordet, som de sa förr i tiden? Kanske jag inte bara borde försätta datorn i vila om kvällarna utan stänga den emellanåt?
 3. Den senaste veckan visar plötsligt inte Finder alla filer i sina fönster. Det är ingen inbillning – jag började iaktta detta i samband med att jag gjorde en massa små filmklipp för att sätta ihop till en trailer. Det var svårt att se, när de var klara, eftersom de inte dök upp i mappen de skapades till. Men genom att använda Öppna-dialogen (i vilket program som helst, nästan) syntes de! De gick t.o.m. att hämta på det viset och klistra in där de skulle vara. Det var bara början. Alla filer jag hämtar till Hämtade filer syns inte längre, då är det svårt att veta om de kommit. Men med nämnda knep hittar jag dem, fast i Finder syns de alltså inte. Alldeles nyss skulle jag sända en ensidig pdf-fil med e-posten, och den var jag tvungen att hämta med knappen Bilaga, för från Finder kunde jag inte dra något jag inte kunde se. Och en bild jag skulle lägga upp på en blogg kunde jag inte heller dra – däremot gick det utmärkt att medelst Hämta-knappen i webbläsaren hämta den. Vad i all sin dar är det som har hänt? Har MacBook Air 11" Mojave 10.14.6 1,7 GHz Intel Core i7
 4. Till er som hjälpte mig: alldeles nyss började Iphone att internetdela direkt vid usb-anslutningen utan att jag först öppnat Itunes. Det skyller jag på uppgraderingen av iOS till 4.0.1. Det var mycket behändigt. Att blåtand inte tänder gör mindre, men visst hade det varit ännu bättre.
 5. Jag har gjort allt det ni har föreslagit, och datorn hittar Iphonen, parkopplar den och allt är grönt - utom att telefonen inte svarar. Konstigt, egentligen, för jag är ganska säker på att Blåtand fungerade, när jag kopplade mig upp den vägen mot en släktings MacBook. Varför den inte gör det mot min egen PowerBook är en gåta. Ni ska ha tack allihop för all hjälp i alla fall!
 6. Instruktionerna för att ställa in Blåtand har jag följt på datorn (har varken Tiger eller Snö- utan den vanliga Leoparden), och det gick bra. Kände igen dem, jag har med säkerhet gjort det där för länge sedan. (F.ö. hittar assistenten en Nokia, antagligen hos någon granne, långt innan den hittar min Iphone.) Men på Iphone går det inte, antagligen för att jag igår råkat trycka på "Glöm den här enheten". Datorn hittar alltså telefonen men, telefonen bara söker och söker. Innan den där ödesdigra knapptryckningen syntes ju namnet på datorn, men förbindelsen fungerade lika lite då. Jag har försökt nollställa Blåtanden på alla vis för att omintetgöra den där knapptryckningen. Tyvärr är den senaste säkerhetskopieringen gjord av Itunes EFTER detta. Att på telefonen välja Återställ/Radera allt innehåll och inst. vågar jag inte. Vad är det som raderas då???
 7. Nå, nu fungerar ju internetdelningen med usb, tack och lov. Inte för att jag begrep vad det var som hände. Men Blåtand då, vad har man då det till? Internetdelning förstår jag, men då måste ju anslutningen fungera. Det gör den ju inte mellan min Iphone och min dator, fastän allt tycks rätt inställt. Fram till igår hittade inte bara datorn telefonen utan telefonen hittade också datorn, men i mina förtvivlade försök att få anslutning till stånd tryckte jag dessvärrre på knappen Glöm den här enheten, och nu syns alltså inte datorn längre. Inte för att det gjort någon skillnad. Datorn ser ju telefonen men förmår inte ansluta. Varför kan man inte återställa Bluetooth?
 8. Detta meddelande sänds ut via iphones internetdelning. Jag kom på att Lappen71 kanske menade Återställa via Itunes, varför jag startade den med telefonen ansluten. Då stod det med ens Synkronisering pågår i telefonens teckenfönster för en kort stund (utan att Itunes visade det i sitt). Men strax därefter stod det Internetdelning. Och den fungerar. Betyder detta, att jag måste ha Itunes öppen? Nja, för att få svar på det utan att invänta er, så stängde jag nu av Itunes. Och internetdelningen fortsatte att fungera. Vad var det egentligen som hände?
 9. Kiwi: Är det inte för att kunna flytta över en bild t.ex. som Blåtand finns? Det står ju Bläddra på enhet... Lappen71: Återställa iphonen har jag gjort med hem- och startknappen, men någon fråga om säkerhetskopia har jag inte fått, ej heller när jag valt Återställ alla inställningar i Inställningar, så jag förstår inte riktigt hur du menar. I alla fall har inget av dessa två återställningsalternativ fått internetdelningen att komma igång. Björn
 10. Till Lappen71: ja - nu, när jag läste dig gjorde jag det. Såg inte att något förändrades, men det var väl som det skulle. Men internetdelningen startar inte ens, fastän den är markerad som På (usb-koppling). Till Dalan1: blåtand har egentligen aldrig fungerat för mig, fan vet varför. Den hittar min dators namn men anger den hela tiden som Ej ansluten. Datorn ser också telefonen, men när jag väljer att ansluta får jag besked om att bluetoothnätverket inte är tillgängligt. Jag har ALDRIG kunnat flytta ett objekt mellan telefonen och datorn. Björn
 11. Mail i min iPhone 3G har det sista året betett sig illa. Även när det är stängt hämtar det ofta post, trots att push-funktionen varit avstängd. Eftersom jag har flera konton har det ibland blivit tresiffriga antal meddelanden. När jag försökt radera dem, har Mail ofta låst sig och slocknat, varpå jag har fått börja om från början. Detta har skett många gånger. Med iOS4 trodde jag det skulle bli bättre, men inte. "Hämta nya data" är avstängt, och alla konton är inställda på att bara hämta post manuellt. Ändå börjar programmet att hämta i bakgrunden. Programmet har t.o.m. öppnat sig en gång, fastän jag inte var i närheten av det. Hur reparerar man Mail?
 12. Sedan jag fått iOS4 i iPhone 3G får jag inte igång internetdelningen med PowerBook G4 17". Det tog några omstarter innan det blå internetdelningsfältet började lysa, men trots det känner inte datorn av delningen. Nätverksinställningarna anger att Ethernet-adapter (en4) är ansluten, men alla program som går ut på nätet ger mig besked att jag inte är ansluten till internet. Före iOS4 kom internetdelningen igång så fort jag anslöt iPhone med usb-kabeln. Bluetooth fungerar inte över huvud taget. Detta är en allvarlig brist, för jag måste i sommar kunna ha telefonen som modem. Vad göra?
×
×
 • Skapa nytt...