Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

maanson

Medlem
 • Antal inlägg

  84
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

maanson vann dagen: 8 december 2017

maanson hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om maanson

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  HomePod, Mac Pro, MacBook Pro, Ipad Pro 10.5, iPad Pro 9.7 & Air 2 & originalet 1:an, Iphone X & 7, Apple Watch series 3
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

689 profilvisningar
 1. Jag fick med series 3 bytt på grund av exakt samma problem. LÄmnade in på Digital Inn, det tog ett tag innan de verkligen förstod problemet (jag fick maila en massa bilder till serviceteknikern för att de skulle ”hitta” felet). När de väl gjort det tog det en arbetsdag innan jag fick besked om att de (Apple) byter ut klockan. Ett par dagar senare hade jag ny klocka på armen. När jag själv tänkte tillbaka om situationer där den utsatts för yttre påverkan kom jag bara fram till ett tillfället. Jag tappade klockan från ca 50 cm ner på ett klinkergolv. Jag såg inga märken på klockan direkt efter. Jag upptäckte dock sprickor som du beskriver ca 1 vecka efter att jag tappad klockan.
 2. Nu har det löst sig. Efter snack med tillmötesgående support hos Apple kom vi fram till att det bibliotek jag lagt bilderna i inte var sk. systembibliotek. När jag väl gjort det till systembibliotek började uppladdningen. Nu är det bara att vänta, tar ju ganska lång tid.
 3. Ok, tack för svar. iCloud Bildbibliotek är påslagt (samma Apple ID och iCloud), funkar redan på de bilder jag haft sedan tidigare (och lägger till) från iPhone, iPad (de bilder jag fotar alltså). Vad menar du med att bilder som inte kan laddas upp hamnar i en särskild mapp, vart, i Bilder eller ett eget bibliotek? Största delen av bilderna är i RAW. Jag trodde att Bilder, iPhone etc numera ska hantera RAW och därmed borde de ju komma upp i iCloud.
 4. Hej! Har sedan länge använt Apples Aperture för hantering av mina bilder. Parallellt har jag använt Bilder (Photos) för mina bilder tagna med iPhone. Har nu bestämt mig för att testa att gå över til liPad helt och hållet, har investerat i senaste iPad Pro 12,9 samt kör iCloud med 2 TB lagring. Att hantera andra filer än foton kommer inte vara något problem, de är så pass få och iCloud kommer fungera galant. Har importerat mitt stora Aperture-bibliotek in i Bilder. Har då tänkt att via iCloud bildbibliotek få upp dom i molnet, men inget händer. De dyker inte upp på någon annan enhet, ladas inte upp i iCloud. Alla tidigare bilder tagna med iPhone ligger där sedan tidigare och fungerar som det ska. 1. Funkar min tanke, att via Macen få upp allt i iCloud för att där komma åt dom med paddan vid behov. 2. Hur får jag i så fall Bilder att börja ladda upp? 3. Om inte detta kommer funka, några andra idéer på hur jag kan testa att göra en komplett övergång till iPad (tänker då på hantering av mitt relativt stora bibliotek av bilder, 0,5 - 1 TB)?
 5. Upplever samma sak efter att ha gått från 3an till 4an.
 6. Är 100 på att det påverkar resultatet. Testa att ha den i byxfickan båda två (även om det är nästintill omöjligt men en 6+), eller så nära höften som möjligt.
 7. Vart har ni telefonerna när ni går? Byxficka, i handen, jackficka, väska...
 8. Det är samma version av iPhone X som säljs i Thailand som i Sverige, A1901. Ska funka perfekt.
 9. Sitter klockan löst / sladdrigt runt armen? I så fall är det orsaken, tappar den kontakt med huden alltför mycket så låser den. Annars testa att nollställa klockan och koppla ihop den på nytt med telefonen och läs in säkerhetskopian.
 10. Nollställ och starta sen upp antingen som helt ny klocka eller så använder du senaste backup. Spelar inte så stor vad du väljer tror jag.
 11. Mic o högtalare funkar annars som de ska? Testa att nollställa klockan helt. Tar lite tid men kan funka.
 12. Hej, Den du kan köpa i Australien (A1865) kommer fungera utan problem, har samma LTE-band som den svenska. Dock skulle det eventuellt kunna vara så att du får problem med reklamation hemma i Sverige eftersom den modellen inte säljs här (A1901). https://www.apple.com/iphone/LTE/
×
×
 • Skapa nytt...