Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

sharkbait

Medlem
 • Antal inlägg

  1 251
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

sharkbait vann dagen: 26 juni 2010

sharkbait hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

38 Bra

Om sharkbait

 • Medlemstitel
  Lysande

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

604 profilvisningar
 1. Macbook Pro 2015 använde man väl Haswell och Broadwell. Macbook Pro 2016 använder Skylake. Skylake och Broadwell bygger på samma 14nm. Skillnaden är att Skylake är strömsnålare. 2015 2,2 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,4 GHz) med 6 MB delad L3-cache 2016 2,7 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,6 GHz) med 8 MB delad L3-cache
 2. Men har inte Macbook Pro 2015 och Macbook Pro 2016 samma processor förutom att den nya har lite högre GHz?
 3. Jag var helt inne på att köpa Macbook Pro innan Apple`s event men efter det så började jag titta på andra märken. Priset för en MBP 15 var saftigt. 27k eller 30k om man uppgraderar SSD eller grafikkortet. Alla portar är borta. Så då måste man köpa ett gäng adaptrar och hålla rätt på dessa. Man dödade magsafe vilket var en grym lösning. En processor från 2015 (?). RAM minne max 16GB. Man kan inte få 32GB som tillval. Går ej att uppgradera i efterhand. Det är DDR3, inte DDR4. Apple svarar med att man inte ville erbjuda 32GB för man vill inte tumma på batteritiden på 10 timmar. Inte framtidsäkert. Apple vill hellre att man köper en dyr Apple dator tidigare än att Apple sänker batteritiden till tex 9 timmar och man erbjuder 32GB. Finns konkurrenter som erbjuder DDR4, upp till 32GB och uppgraderingsbar i efterhand. Apple uppgraderade skärmen men det finns konkurrenter med 4k skärmar.
 4. Gick in på www.macworld.se i hopp om att sidan hade blivit bättre men icke. Lika rörigt som tidigare. Vad har M3 med Macworld.se att göra? När www.macworld.se hade laddat klart så hoppar det upp en ruta där man skall göra någon enkät åt M3.
 5. Ett hett tips är att skriva "forum.macworld.se" istället för "www.macworld.se" i adressfältet.
 6. Är Macworld nu M3 eller tvärtom? Eller är det två sajter på en och samma sida? "Nytt från M3+" står det bland två "annonser" så jag utgår ifrån att M3 är inte en annons eftersom den inte är märkt med "annons". Under dessa två annonser och M3 artikel/annons/vad det nu är så kommer det upp vid "Nyheter" "Mest läst på M3". Annons till höger. Artikel till vänster. Scrolla ned. Annons till vänster. Artikel till höger. Scrolla ned. Annons i mitten. Scrolla ned. Annons till höger. Artikel till vänster. Scrolla ned. Annons i mitten. Scrolla ned. Annons till vänster. Artikel till höger. Vilket härligt flöde. Leta fram vad som är en artikel eller vad som är en annons. Rörigt. Störande.
 7. Måste säga att jag gillar Macworld.com mycket mera. Det känns som att det är mer strukturerat där. Ett bättre flöde på sidan. Reklamen till höger eller längst ned, inte blanda ihop reklam rutor med artikel rutor till höger och vänster. *Verkar som att man arbetar med sidan förfullt. Mycket som ändrar sig.
 8. Jaha, nu har man tydligen "uppdaterat" Macworld.se. Kortfattat är det bra eller anus? Själv tycker jag att det är väldigt rörigt. Allt smälter samman. Små rutor till höger och vänster. Helt plötsligt är det en annons eller är det artikel. Sedan funderar jag på om jag är hos M3 eller är jag hos Macworld.se. Hittar inte en flik/knapp för Macworld forum. *Där kom forum-knappen fram. Enligt min mening så har det inte blivit en uppgradering med denna design.
 9. Köp en iPhone 6. Köp dyrare så blir det billigare i längden. Varför köpa en 5C som är 2 år gammal eller en 5S som är 1 år gammal. iPhone 6 16GB vs iPhone 5S 16GB skiljer det 1000kr. Köp en iPhone 6 som du kan ha längre än iPhone 5S.
 10. iPhone 6 Plus 16GB 7395kr - Kommer troligen att säljas i större antal. 64GB 8395kr - Dessa kommer färre att köpa. 128GB 9395kr - Denna variant kommer att bli sällsynt. Jämför prismässigt iPad Air 4395 kr - 8295 kr iPad Mini 3495 kr - 7395 kr Macbook Air 8495 kr - 11 295 kr Pga priserna gällande iPhone 6 Plus så kommer nog majoriteten att köpa iPhone 6.
 11. Då gissade jag väldigt nära på 7500 - 9500 kr. Dyrt värre !!
 12. Jag är inte förvånad över att du försvarar Apple in till dumhet. Det bevisade du i iPhone tråden förut. Det som är mest skrämmande är att du inte inser att Apple kan förbättra sina produkter. Istället för att säga som man att sluta gnäll och köp det Apple erbjuder och vara glad annars så kan man köpa PC och sticka från detta forum för man bara gnäller på Apple. Man har inget här att göra. Detta öppnar verkligen upp för en trevlig atmosfär på ett forum. Inse att om inte du behöver större SSD eller ngt annat för du är nöjd med dina produkter från Apple så kanske det finns konsumenter som i detta fall vill ha större uppgraderingsmöjligheter på SSD i MBA från Apple. Detta göra inte dina produkter sämre. Fast att DU är nöjd med dina produkter så vad är problemet att säga Ja det vore väl inte fel om Apple erbjöd mer GB i SSD till sina konsumenter för det verkar finns ett behov och det är inget som försämrar produkten för mig. Detta är att försvara sitt märke in till dumhet.
 13. Jag fram för min åsikt. När "någon" annan fram för sedan sin åsikt så brukar det kallas för diskussion. Men när "någon" skriver att man skall vara nöjd med det Apple erbjuder, sluta gnäll osv så blir det inte en bra diskussion som gynnar alla. Då är man ute efter att tysta ned kritik. Gå till Apple och klaga men man skall inte klaga på detta forum så att allmänhet får kännedom om det som är sämre/nackdelar med Apple. "Har du inte förstått att vi övriga befinner oss i ett Macforum därför att vi gillar Macar?" Ja, och då är det inte konstigt att dessa inlägg kommer med att man inte skall klaga, att man skall vara nöjd med det Apple matar konsumenterna med eller att Apple inte behöver göra sitt jobb ännu bättre än vad de redan gör. Apple måste älska sådan kunder. Men det som är mest skrämmande att vissa på detta forumet inte kan inse att även Apple kan förbättra sina produkter och det är väl konsumenterna som kommer med kritik att detta behöver Ni förbättra. Är det inte bättre att du stiger ned från din höga häst och säga att Jag kanske inte behöver mera än 128 GB, 256 GB eller 512 GB men det kan finns andra människor som har det behovet och då vore det bra om Apple erbjuder sina kunder det. Istället för att försvara sitt märke in till dumhet. Jag förutsatte att du förstod vad jag menade med "Apple forum" men till nästa gång skall jag skriva väldigt tydligt så även du förstår. Detta problem att konsumenter är begränsade i uppgraderingsmöjligheter med SSD i MBA kom upp i samband med MacWorlds artikel ang just detta. Så detta är väl första gången?
 14. Detta är ett Apple forum. På forum brukar man föra diskussioner om olika saker så som ge tips, förklara vad som är bra, vad som är mindre bra, jämföra osv. Att det inte spelar någon roll om man efterfrågar saker här är väldigt klart när det finns människor här som tycker det är fult att man tycker det är synd att Apple inte erbjuder mer uppgraderingsmöjligheter i SSD i MBA avseendet eller att man skall sluta gnälla. Utan på detta Apple forum får man bara skriva hur bra Apple är. Vem har sagt att jag skall ha hjälp? Är det inte att föra en diskussion om vad man tycker om att Apple erbjuder så dåligt med uppgraderingsmöjligheter till MBA i form av SSD. Om MacWorld skriver en artikel om "Smart extralagring till trånga Macar - Har du ont om lagringsutrymme i din Macbook Air" och det finns tredjepartstillverkare som kommer med lösningar då lär det finnas ett behov hos Apples kunder. "Och av den anledningen blir jag trött på folk som gång på gång vädrar sitt missnöje här." Det är bara att beklaga när användare med så många inlägg på detta forum blir trött på folk som "visar sitt missnöje" på detta forum ang Apple. Att Ni skulle kontakta Apple för detta problem är inte allt för troligt, när Ni anser att det inte finns ngt problem.
 15. Apple är Apple och det vet de flesta vad det innebär. Om 99% tänker igenom hur mycket prestanda man behöver eller vill ha men Apple inte erbjuder mer än uppgraderingsmöjlighet på den dyraste MBA och det är ynkligt. Eftersom tredjepartstillverkare kommer med sådana lösningar så finns det uppenbarligen ett behov hos Apples kunder. Så varför inte erbjuda större uppgraderingsmöjligheter i SSD väg. En sådan simpel sak. Bara hoppas det kommer till nästa gen MBA.
×
×
 • Skapa nytt...