Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Jungell

Medlem
 • Antal inlägg

  2 878
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Jungell

 1. Så du tror inte att de vill få ut en ny modell till jul?
 2. Tack, Bo! Det är precis så jag tänker. Jag är inte ute efter ett fartmonster, jag är ute efter en brukshäst.
 3. Hej forumet! Jag har en fråga till er som varit med ett tag. När en helt ny modell lanseras, som nästa MBP ser ut att bli, hur brukar det se ut med barnsjukdomar? Anledningen till min fråga är att jag är i behov av en ny MBP. Men jag är osäker över om jag bör köpa nuvarande 15" modell eller invänta nästkommande generation, som vad jag förstår bör lanseras någon gång innan jul? Brukar det vara som det var nu med iPad, att första modellen byts ut efter några månader i förmån för en "tillfixad" efterföljare? Personligen tror jag inte att förändringen kommer att vara så speciellt dramatisk. Något snabbare processor, lite mer ram, högre upplösning på skärmen, nytt skal, SSD och borttagen optisk enhet. Så jag är väldigt kluven. Vad brukar vara bäst; den sista och mest finputsade modellen av en generation eller den förstfödde ur nästa? Mvh Jungell
 4. Nej, det var den stora speltillverkaren ID som förutspådde alltihop!
 5. Ett hett tips för bjudningar; burritos på svarta- eller kidneybönor! Det är ju dessutom "originalet". Med diverse tillbehör att plocka ihop en själv. Tar 10 minuter att steka och hacka men är oändligt gott!
 6. I just detta fallet är det väl mer som att välja mellan pest och pestkopia med lite fler buggar? Självklart tar jag då den vanliga pesten. Man vet ju aldrig vad man får symptom med ett billigare plagiat... Men jag håller med om att det börjar bli lite överdrivet. Dock funderar jag över om det inte bara är så att det uppmärksammas mer nu när Apple blivit en sådan jätte. Samma sak som med skvallerpressen, småkändisarnas bus får inte lika stora rubriker.
 7. Jag äter inte heller djur! Har dock inte varit på kräftskiva under många år... Men personligen skulle jag nog uppskatta någonting kryddigt och salt till mängden öl och nubbe man häver i sig. Så ja du... Kanske någonting av tofu? Kraftigt marinerade grönsaker med nötter och mycket stark peppar? Eller varför inte en grymt stark grönsakssoppa med att bryta bröd i? EDIT: Jag ställs dock sällan inför dessa dilemman! I min gemenskapskrets är det jag som är kocken och eftersom att jag är vegetarian så har alla andra blivit halvvegetarianer! Så prova det, bjud över vänner lite oftare och bjud på vegetariskt!
 8. Nej, vad jag läst i tråden så delar du faktiskt inte min position! Jag lutar betydligt mer åt den officiella förklaringen, jag tror snarare att utredarna kanske inte haft alla korten på bordet (har dock bara läst sammanfattningar). Det är nog inte märkligare än så att terroristerna haft folk på insidan, vilket inte är helt ovanligt att kriminella organisationer har. En ny utredning skulle hjälpa föga. Det var en terroristhandling.
 9. Ja, visst tusan var det en extern terroristhandling. Men de kan ha haft ett par medarbetare på plats, så att säga. Äh, jag vet inte. Det är inte så intressant längre, det var ju ett tag sedan.
 10. Jag är av åsikten att denna debatt är lite väl bitsk. Det är roligt att diskutera, speciellt ämnen som detta, religion och politik. Men ingen av er är tillräckligt insatt eller kompetent för att veta "sanningen". Det finns många "hål" och otydligheter i den officiella förklaringen, det kan nog ingen förneka. Men de alternativa förklaringarna är väldigt fantasirika. Så personligen ställer jag mig någonstans i mitten. Det är någonting väldigt lurt med det hela, men inte alls lika lurt som många tror... Jag är helt enkelt inte tillräckligt insatt, helt enkelt. Sedan så kräver mycket av informationen spetskompetens för att verkligen kunna begripas. Den kompetensen besitter jag inte och troligtvis gör inte ni det heller.
 11. Som Raphael säger, inte 13". Jag skulle rekommendera 17", men även det skulle kännas litet för mig. Datorns prestanda är inte lika intressant, samtliga Macar håller sig. Det är skärmen jag skulle prioritera.
 12. En liten fråga bara... Vilken upplösning har skärmen? Inte era inställningar, utan den faktiska skärmen. Om den inte är "full HD", så är det en dålig idé att envisas med att spela upp så stora filer. Skaffa Quicktime Pro och konvertera era filmer till lämpligt format, det är mitt förslag!
 13. Jungell

  iMac 24"

  Nej, 24" tummaren är en äldre modell! Den tillverkas alltså inte längre. Så vill du ha en sådan är det begagnat som gäller!
 14. Jag är vansinnigt sugen på minin som arbetsdator. Min nuvarande iMac 24" 2008 är ju inte ens i närheten, förutom på grafikfronten. Det är där det känns tveksamt för mig, jag pysslar ju med grafik. Visserligen är det samma ettor och nollor, men jag är tveksam över hur mycket prestanda jag egentligen skulle vinna.
 15. Trenden går nog snarare mot att skillnaden mellan konsument- och proffsdatorer suddas ut?
 16. Skrämmande många som på fullt allvar tror att invandrare kommer hit för att gå på bidrag... En annan tanke angående Sveriges ghetton. Jag undrar hur uppskattade invandrare och flyktingar känner sig när de kommer hit och per automatik blir placerade i dessa skräckområden? Om det nu är så dåligt som alla påstår. Sedan kan man ju fundera över hur resonemanget bakom detta ligger. Vi bryter ner det hela; Invandrare kommer hit. De kan inte språket och är inte bekanta med den Svenska "kulturen". Vi placerar dem allihop i samma område och förväntar oss vad?...
 17. Kom in ni bara. I mitt Sverige är alla välkomna. Gränser är förlegade.
 18. Det beror ju helt på vad du ska göra. Om du har hämtat videor från tuben så har du uppenbarligen inte några kvalitétskrav! Så nöjer du dig med det lilla så fungerar säkert gratisapplikationer. Vill du ha bästa möjliga konverteringar så finns det ingenting annat än Quicktime 7 Pro som duger. Gratisapplikationer kan ibland lyckas konvertera en fil till rätt kodek, rätt container och rätt ljud, men i min erfarenhet är det mycket sällan. Det är många faktorer som ska stämma överens! Så kortfattat angående konverteringar av videofiler; Har du inga krav på kvalité och har hög tolerans för krångel, kör på gratisapplikationerna. Vill du ha bästa möjliga resultat, skaffa Quicktime Pro!
 19. Det brukar kunna vara lite knepigt. Av någon anledning har Microsoft bestämt sig för att krångla till nätverkandet. Det är inte som med andra operativsystem att man helt enkelt kopplar upp sig och kommunicerar. Nej, man måste även tillhöra en "arbetsgrupp" för att få latja med varandra. Min PC laptop med Windows 7 vill inte vara med och leka i mitt hemmanätverk, där tre stycken Macar och en Linuxburk har knytis. Hur det är med äldre Windows vet jag dock inte. Det kan mycket väl vara så att det bara är i sjuan de har krånglat till det.
 20. Köp Quicktime 7 Pro. Oumbärligt när det kommer till att konvertera videofiler mellan olika format och containrar! Jag skulle hålla mig borta från alla konverteringsprogram, oftast är slutprodukten näst intill oanvändbar.
 21. Ja, om det ändå vore så enkelt! Men i min erfarenhet som skötare på en psykiatrisk vårdavdelning där vi även har en beroendeenhet (avgiftning), så är en mycket stor del av allt missbruk självmedicinering. Detta blir nog svårt att lösa genom hårdare lagstiftning! Vi kan nog få bort en del av "bruket" (ja, det är skillnad på att testa och ett beroende). Men missbruket har oftast inte sina rötter i testandet. Men en stor del av alkoholmissbruket kan säkert vara ett resultat av den skeva syn vi har på alkohol här i Sverige. Det är förbjuden frukt på vardagar men ett absolut måste, i mycket stora volymer, under helgerna. Jag skulle inte säga att vi dricker för ofta, men jag tvekar inte att säga att vi i Sverige dricker för mycket. Det är inte lagboken som styr över missbruk och beroende. Det är kulturella och sociala faktorer.
×
×
 • Skapa nytt...