Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gojlos

Medlem
 • Antal inlägg

  1 375
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Gojlos vann dagen: 20 juli 2016

Gojlos hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

63 Bra

Om Gojlos

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1960-11-14

Profil

 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  Ishockey och då ligger speciellt Frölunda mig varmt om hjärtat.
  Apple och deras produkter förstås, inte att förglömma, matlagning med en Dry Martini vid sidan om.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008-09-13
 • Appleprylar
  iMac 27 Retina (2014), MacBook Pro 13 med touch bar (2016), MacBook 12 (2017) , Mac mini (2012), iPad 9,7 (6:e gen), iPhone 11 Pro, AppleTV HD, Airpod 2, HomePod 2 st
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

934 profilvisningar
 1. Gojlos

  Köpa HomePod

  Här en recension där man tycker att t.om Sonos 5 får stryk av HomePod men att Siri är superkorkad. Så är man audiofil är HomePod onekligen ett bra val. Vad jag förstår har man lagt till röststyrning för Spotify men då jag kör med Apple Music har jag inte testat.
 2. Bara glimten i ögat finns med. ...och det gör den.
 3. Vill rekommendera Dougs AppleScripts https://dougscripts.com/itunes/index.php Här finns massa bra scripts som t ex hitta albumomslag. Själv använder jag två. Proper English Title Capitalization samt Find Album Artwork with Google.
 4. När jag nu skulle testa hade jag stängt av macen och döm om min förvåning när docken fanns där igen. Tog ändå bort filen och startade om, docken finns där igen. Får återkomma i frågan om det händer igen. Tack Alix för hjälpen. Utgår från att du menar Preferences i det "gömda" biblioteket.
 5. Efter uppdatering till Catalina så är docken försvunnen varje gång jag startar min Mac. Har uppdaterat till Catalina på två Macar och detta sker endast på en av dem. Jag löser problemet genom att i Terminal skriva: killall Dock men efter omstart är den borta igen. Vill inte hålla på med terminalkommandon varje gång jag startar datorn så hur fixa detta problem?
 6. Gojlos

  Köpa HomePod

  Jag har köpt två st, och ljudet är fantastiskt bra. Använder mest Siri till timer och musik. Kollar vad det ska bli för väder och lite enklare saker, hon är ju inte superskarp precis. Hon är t ex väldigt dålig på att förstå om man vill lyssna på svensk musik men jag har faktiskt fått henne att fatta Nationalteatern trots att hon bara (ännu så länge) finns på engelska. Kan absolut rekommendera köp. OK, Googles är smartare men ljudet, jag bara säger ljudet, helt suveränt. I en recension jag läste jämförde man HomePod med Sonos Play:3 och tyckte den lät näst intill lika bra och klart bättre än Sonos one.
 7. lappen71, du är lysande, helt rätt. Min hustru är evigt tacksam.
 8. Nej, vi har inte samma iOS, jag har 13,1 beta. Jag tror dock inte att alla som inte har installerat betan saknar möjligheten att bjuda in. Hustrun och hennes kollega har likadana iPhones och samma iOS, kollegan kan göra inbjudningar hustrun kan ej. Min fru har tagit problemet till hennes arbetes IT avd, de kan inte svara på frågan, och nej, frågan har ej ställts till Apple för jag anser att ni här på forumet är vassare.
 9. Ja, det hade hon gjort om det fanns inbjudna att trycka på. Det är ju det som saknas.
 10. Min hustru har problem med sin kalendern i sin iPhone. Möjligheten till att bjuda in saknas och hon (vi) kan inte hitta var man möjligtvis lägger till funktionen. Nedan en bild från min iPhone. Inbjudna saknas helt och hållet på hennes. Hon har senaste officiella iOS.
 11. Blir mycket ledigt utrymme då jag nu kan radera även Catalina HD.
 12. Då har jag testat att radera Macintosh HD - data. Resultatet blev att Catalina inte går att starta, Mojave funkar att få igång. Raderade i Mojaveläge, om jag gjort det i Catalina vet jag inte vad som hänt men troligtvis hade jag inte fått igång Mojave????
 13. Jag chansar, detta är en Mac jag köpt för att testa på och ha med mig på resor så om det går åt h---e spelar det inte så stor roll, kommer tillbaks med resultat.
 14. Jag läste https://macworld.idg.se/2.1038/1.721699/mac-os-catalina-beta-egen-volym och installerade fast tvärtom. Hade bara Catalina installerat så jag installerade Mojave. Vad som händer vid denna typ av installation är att man får tre rejäla diskar när man kollar med skivverktyg, en Catalina HD, en Mojave HD samt en tredje, Macintosh HD - Data, den sistnämnda väger hos mig 32 GB vilket vore väldigt skönt att ha som ledigt utrymme så frågan är, Kan man radera denna disk utan att det skapar problem?
×
×
 • Skapa nytt...