MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

maciganen

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om maciganen

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Plats
  Göteborg
 • Intressen
  mac, quark, photoshop

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1985
 • Appleprylar
  allt
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Tack , Pocahontas! Det gläder mig att du är kvar här efter alla dessa år (ca 17 ). Gamla Socker-Conny.
 2. Mac World skriver det går att installera minne själv Går det verkligen, precis som i senaste 2012?
 3. Hej! Det är lite rörigt på forumet i denna första stund innan man hittar. Vill du hjälpa mig att få tillbaka mitt gammal-gamla forumnamn Socker-Conny? När jag registrerade mig fick jag plötsligt aliaset "maciganen" som inte går att ändra. Kan du hjälpa mig med detta? Dessutom tillskrivs JAG som avsändare av allt möjligt under alias "maciganen" ser jag nu.

  1. Anders Wollner

   Anders Wollner

   Hej! Missade helt detta. Kommer du åt mejladressen som är skriven på Socker-Conny? 

 4. Jag har aldrig definitivt förlorat data på äldre burkar eller operativsystem. Och vad jag förstår så finns det inget sätt att gå igenom mappinnehållet på en G5. Ja, utom helt manuellt på stenåldersvis. Nortons "Fast find" är ju inte kompatibel med OS X. Man undrar ju om det senaste nya bara är till det bättre.
 5. Vilken sörja! I söngaskväll jobbade jag med ett dokument i Quark Xpress 6. Vissa kommandon slutade fungera pö om pö, programmet hängde upp sig vilket sker sällan i Panther. Omstart hjälpte för stunden. Plötsligt, när jag skulle spara, avaktiverades programmet utan något felmeddelande. Hela det sparade dokumentet, två dagars heltidsarbete, försvann från hårddisken. Timmars letande i alla mappar gav inget resultat. Vad fan är detta? Nu har fenomenet även spritt sig till minst ett annat program som jag måste köra parallelt med Quarken. När programmet plötsligt "försvinner" är det inte ens säkert att det senast sparade verkligen är sparat. Jag måste hålla på och säkerhetskopiera genom nätverk till annan hårddisk stup i kvarten. Kan det vara makrovirus från Windowsdatorer? Hur får man bukt med det? Har naturligtvis Nortons senaste virusdefinitioner, har även kört Disk warrior. Hjälp!
 6. maciganen

  G5 och Panther - inget rep.program

  Ja, senaste Nortonversion klarar av OS X 10.2, inget Panther alltså. Skickade en förfrågan om Disc Warrior till Programpaketet.se, tack för tipset!
 7. maciganen

  G5 och Panther - inget rep.program

  OS X Panther på en G5 är ju kanonbra. Men om man behöver laga trasigheter så finns ju inget reparationsprogram att tillgå. En av Panthers installationsskivor innehåller visserligen skivverktyg, men de lagar bara det mest allvarliga. Så vad gör man? Eller har jag missat nåt? En dator utan möjlighet att laga trasiga filer - jag trodde det tillhörde avdelningen skrattretande skämt.
 8. maciganen

  Kan man laga G5-hårddisk?

  Vad göra när G5:ans systemmisk behöver reparation för allvarliga fel? Norton 3.0 funkar ju inte. Apples eget är för summariskt
×