Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ThunderMac

Medlem
 • Antal inlägg

  559
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om ThunderMac

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1987-11-10

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Vasa, Finland

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1992
 • Appleprylar
  MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Har fortfarande ingen aning vad det beror på, men jag fick ivf en ny enhet installerad som gick på garantin. Applecare borde definitivt täcka fallerande dvd-enheter, det säkraste är nog att lämna in den igen, trots att det inte är särskilt angenämt. Nu var det ju ett tag sen du postade inlägget, kanske du fått problemet ur världen?
 2. Nä, det har jag iofs inte, men jag testade med en annan skiva och den verkar det inte vara något problem med till en början. Dock om man vinglar lite på datorn, kommer samma ljud, och det lämnar så. DVD-enheten är betydligt känsligare för rörelse än vad den varit.
 3. Hoppade ur stolen av skräck igår när jag skulle installera ett program, från en CD, på min MacBook. Ljudet som alstrades var detta: oljud.mp3 Låter som att skivan skrapar i när den kommer över en viss hastighet, nånting står ju inte rätt till, men vad kan ha hänt? Skivan kan läsas men den håller sig på en väldigt lågt antal rpm, med tanke på hur det brukar låta. Ska föra in den på service så fort som möjligt, har en månad kvar på garantin. Någon som råkat ut för samma sak?
 4. Bodde i Umeå från -99 tills jag för två veckor sedan flyttade tillbaka till Replot. Skall gå på musiklinjen på en folkhögskola i Vasa i höst. Ska på samma gång läsa finska, det ska bli intressant. Hann ju snappa upp lite av lågstadiefinskan innan jag flyttade till Umeå, men det är ju inte mycket att stå på. Var det inte förresten Korsnäs som var den mest svenska kommunen? Enligt Fredrik Lindström, i Värsta språket, var det så iaf.
 5. Rätt. Öka är ordet. Alltså i sitt sammanhang: "Allt för att öka, sa flugan då den pissade i havet". Rätt. Nja, det rätta ordet är "ängen". Rätt. Rätt. Rätt. Bravo, du hade ju nästan alla rätt. Intressant dock att du bommade på "öukk", det är inte så långt ifrån sin högsvenska släkting. Varifrån Finland är du?
 6. Jag har nyss hemförlovats från finska armén, där jag tjänstgjorde vid Nylands Brigad som har utbildning på svenska. Där fanns alla typer av svenskatalande samlade. Det fanns gumin, pampeser, "svenskar" och utomlandsfinländare. Gumin är alltså de som bor i Södra Finland, pampeser är de som bor i Österbotten, "svenskar" är de som bor i Sverige och utomlandsfinländare bor någon annanstans än Sverige. Själv bor jag i Sverige och anpassar mig automatiskt till de olika dialekterna, beroende på vem jag talar med. Eller nja, jag skulle ju aldrig börja tala som de gör i södra finland förutom om jag ska göra mig rolig , utan det är nog den österbottniska dialekten som jag använder. Ivf var det, som sagt, en salig blandning med olika dialekter på brigaden. En liten fientlighet mellan gumin och pampeser fanns det faktiskt. Mest på skoj dock. Gumina var störda på pampeserna när de aldrig kunde försöka tala så att man förstod och pampeserna störde sig på att gumina inte förstod vad de sa. "Svenskar" var mer accepterade, t.o.m om man talade skånska som kunde vara svår att förstå ibland. Tänkte bidra lite med den österbottniska delen. Det finns ju alltså inte EN österbottnisk dialekt. Dialekterna ändrar på korta avstånd. Ta dig 15km åt något håll och du har en annan dialekt. Här följer några meningar på olika dialekter: Ty i ritti roko ti saka. Ahllt ti öukk, sa flugo tå o pissa i haavi. Så pa vi. Pa ni så naa? Vi dziina övä dzäälo. Vi dzita dzää he tå. Kva jer et idua? Sku du fuar åsta skuåd uåp ande biilin? Kva je hitche? Någon som kan dekryptera dom?
 7. Ah, så det är en grupp! Kände inte igen den låten, men Bodhisattva har jag hört förut.
 8. ThunderMac

  McGyver

  Hehe, vilket sammanträffande. Sitter även och kollar på MacGyver på 5:an.
 9. Du är inte den första som nämner Steely Dan, har dock aldrig hört honom. Måste ta och lyssna lite. Tack för uppmuntran!
 10. Nu har min bror och jag spelat in våran första riktiga låt, en låt som faktiskt har ett slut. Jag har gjort musiken, brorsan texten, det är även han som sjunger - alla stämmor. Den är inte färdigt producerad ännu, fortfarande i demo-mode. http://m-tias.be/files/ljud/utkast/once_v6.mp3
 11. Jag har försökt hitta ett bra javascript som fixar en countdown med tickande sekunder, men det finns så mycket skräp när det gäller javascript. Jag hittade ett bra script...trodde jag. Det funkade så att man kunde lägga texten i vilket html-objekt som helst, t. ex. en div, genom att ge objektet ett visst id. Det var kanon, förutom att det inte var kompatibelt med OS X på så sätt att tiden blev fel. Det jag söker är alltså ett script som: * är kompatibelt med OS X * gör det möjligt att lägga output-texten i vilket objekt som helst * man kan ställa in till vilket datum man vill * har tickande sekunder Tack, tack!
 12. Carola sopar banan med alla, big time! Nämen, jag tyckte att det vinnande bidraget var bra, det var schlager. Att Carola framförde låten gjorde det bara bättre. Hon har en otrolig röst, grym karisma och hon är vacker. Kvinnan gjorde en riktigt stark insats med tanke på den tillfälliga avsaknaden av sin fulla röstkapacitet. Andraplatsen på min två-i-topp-lista intar låten "Sing For Me".
 13. Alltså, fy tusan, melodifestivalen har förfallit! Jag tycker de borde gå tillbaks så som det var förr. En stor tävling, riktig orkester, tillbaks med juryn och inte ta med en massa skräpbidrag. Tycker det är för mycket anpassningar, vad gäller bidragsval, för att få så mycket publik som möjligt.
 14. Kanske man skulle ta och göra den här tråden klibbig? Någon moderator som kan fixa?
×
×
 • Skapa nytt...