Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

KallisKling

Medlem
 • Antal inlägg

  151
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om KallisKling

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Varför är det egentligen så rasistiskt att anta att landsmän hjälper andra från samma land att gömma sig? Är det så långsökt att säga så? Nog skulle vi göra det om vi kom till ett annat land? Eller?
 2. Gör en analys i Skivverktyg eller nåt och se om det är något fel på disken...
 3. Ansluter du Gmail med IMAP till Mail och tar bort ett mail på datorn så tas det även bort på servern eftersom de synkas, och så menade antagligen chalk med när det gällde iPhoto. Tar du bort bilden i albumet i iPhoto som är synkat med albumet i din facebook så tas det bort där med.
 4. Vad jag kan minnas fanns det uteliggare när sossarna styrde med...men du kanske tittade åt ett annat håll då?
 5. Är det bara de som vill ta såna jobb så...ja, då är det väl så. Finns väl en del andra som INTE jobbar med som inte heller har sitt ursprung härifrån. Bara det att de inte ens får jobba som det verkar...
 6. Jo men sossepacket är ju beroende av sin fårflock som är sjuka, arbetslösa och bidragsberoende så de har en väljarbas? Om fler får jobb så blir det ju till slut ingen mening att propagera för en bidragspolitik där man kan gå hemma med helt ok betalt istället för att jobba? Självklart är all fokus på de som köper tjänsten, annars finns det ju inga argument? Som med prostitution och knark om man jämför dem: Män köper sex och är därmed grisarna fast kvinnor säljer sex lik förbannat. De som köper knark är det däremot inte lika stor fokus på som de som säljer...konstigt nog?
 7. Varför kan inte jag få samma lön som en läkare? Ungefär samma nivå på den frågan... Hon MÅSTE ju inte jobba 50 timmar i veckan, men det finns nog ensamstående mammor som har det rätt bra som har pluggat eller har ett hyfsat jobb. Men ALLA kan ju inte ha det så? Men det vore väl rättvisast i avundsjuke-Sverige...
 8. Så man jobbar mer om man får mindre över? Om staten tar ALLT i skatt så skulle det vara så roligt att jobba att man skulle jobba dag och natt? Och du vill ha statistiskt underlag på det? Om jag då får mer av att vara sjukskriven eller arbetslös så är man väl hellre det, eller tror du att varenda kotte är genom-ärlig?
 9. Det där var en bra fråga...samtidigt kan man undra om det går att skönja någon skillnad i ambition hos städaren och den som äger företaget. Eller om det bara är en som redan är stormrik som har firman? Eller om det är någon som startat eget och satsat lite och har varit arbetare en gång i tiden men ville göra ett försök? Om man nu kan slita sig ifrån offerrollen förstås...
 10. Vad skulle då i så fall dessa pigor göra om det inte öppnades en möjlighet eftersom efterfrågan ökar på just den här tjänsten vilket även ger möjlighet till jobb? Eller har de en läkarutbildning men de vill bara testa något annat? Är det bättre att de går och harvar på bidrag eller blir förtidspensionerade istället under röd flagg?
 11. Den där guldfärgade nålen i ögat på arbetaren finns ju alltid men det är nästan lustigt att det gör mer ont om man städar åt EN som har det förspänt, då blir det en mer laddad fråga än om man städar på centralens toalett tex, det är ju lite svårt att peka ut en rik människa då varje gång. Kärnan i den där frågan är ju inte egentligen vad man GÖR för jobb utan vem man gör jobbet ÅT. Vänster-tänk i sitt esse...
 12. Kan bara hålla med...myntet har alltid två sidor...och sida måste oftast ligga mot marken.
 13. Debattera för dig är alltså när alla håller med dig? Då är det väl bara att gå ner till det röda bok-caféet på hörnet istället och ta dig en kopp rättvisemärkt kaffe och prata lite med likasinnade? Alla har ju inte samma tankebanor som du har jämt, även om det finns orättvisa i världen så står man inte utan skuld eller medverkan bara för att det står Vänsterpartiet på ens valsedel. Om man sätter som MÅL att ta av de där hemska rika människorna som BARA tagit av de stackars arbetarna sina pengar som de ärligt förtjänat så kommer det ju bli ett mantra som till slut blir en sanning? Har en avundsjuk snubbe på jobbet som jag resonerade Lufthansas pilotlöner med tex, jag förklarade varför de strejkade nyss och förklaringen vad ju att de ville slippa bli placerade i låglöneföretag och sen inhyrda igen till lägre löner och sen även 6,5% på lönen eller nåt sånt och då sa han: -På de DÄR lönerna! Dom skulle fan inte ha så mycket, då skulle de på marken med ha lika mycket! Och jag sa att -Tja, det får de väl säkert, 6,5% är väl ingen orimlig siffra vid en löneförhandling? Och han replikerar då: -Nej, men alltså, de ska ha samma summa! Och låt oss då säga att en pilot där har runt 100000 kr och de får 6,5%, dvs 6500 kr så skulle de som har kanske 25000 i månaden få "lika mycket" enligt honom, vilket iof då blir 4x6,5%= 26%????? Och då frågade jag hur mycket han tyckte att det skulle vara rimligt att betala i skatt för SIG om han fick välja en summa och jag minns inte vad han sa men han drog till med något och då sa jag att då ska ju våra piloter betala lika mycket i så fall då? Men då sa han nej för "det var ju inte lika mycket"... Den där retoriken bevisar bara hur en del är funtade...han har lallat omkring på samma ställe hela livet utan att göra något för att komma någonstans medans han gladeligen tar av den totala kassan i det företag han jobbar för att sakta men säkert närma sig de som har studerat 2-3 år och nuförtiden har studielån på nästan en mille? Fick han som han ville så skulle det ju inte vara någon gräns alls utan vi skulle säkert ha 50000 i mån för att göra det vi gör. Sunt? En rak procentsats i skatt gör ju att man betalar, inte lika mycket, men lika stor DEL av det man tjänar och är då även höjningar likadant baserade så lär det ju vara både rättvist och även ett incitament att ta sig högre upp. Men då gäller det ju förstås att ta sig förbi väggen av lathet och missunsamhet först... Jag skulle vilja vara pilot, men jag vill inte ha dennes lön förrän jag har samma ansvar och utbildning...att tänka på något annat sätt vore bara orealistiskt. Och för att komma dit så måste jag försaka en del saker i mitt liv och anstränga mig.
 14. Låt oss säga att vi har två alternativ: 1. Städare och läkare tjänar ca 20000 före skatt. 2. Städare och läkare tjänar 50000 före skatt. Om vi tar alternativ nummer ett, vem skulle plugga 8 år för att få ut samma lön som en städare när man kan sätta igång och jobba som städare på en gång? Alternativ nummer två...tja...same same? Det jag menar är ju som i alt nr 2 att tror du inte fler skulle vilja städa om lönen var som för en läkare??? Människor kommer alltid att tjäna olika mycket och det kanske inte alltid är rättvist, men det är ju alltid ens egen bedömning? Det enda man kan göra är att se till att man kommer någonstans. Vet inte vad mer man ska tillägga? Och nej, plugga är inte så farligt som du säger...men då är det ju samtidigt konstigt att du har så vänstervridna argument som du har då i så fall? Ena stunden är offerkoftan på och man har inte råd att göra någonting och jag hade inte råd eller kunde eller orkade plugga för det är bara rika som kan det och pappas pengar och fan och hans moster...och nu är det inte "så belastande att plugga"? Om det då är så lätt att plugga, varför gör inte fler det då istället för att sitta och vara avundsjuka? Skulle du säga att det är lätt att kunna studera i Sverige?
×
×
 • Skapa nytt...