MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Axelman

Moderator
 • Antal inlägg

  57 716
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  394

Allt postat av Axelman

 1. Axelman

  Vad jag gör idag-tråden

  Vad gör du idag? Berätta om du känner för det.... En annan har varit sjukskriven i över ett år så man har glömt hur det fungerar utanför häcken. ( Den som står utanför huset så klart!! ) I dag ska jag hugga upp ved. Vi tog ned en gammal björk som inte borde stå kvar och idag har jag det tveksamma nöjet att hugga upp den till brasved.. Jag upptäckte ganska fort att ett år utan kroppsarbete sätter sina spår.... det gör ont överallt nu...
 2. Allt före 2011 är stenålder och inget att satsa på. 2011 är ett speciellt år då alla Macar fick ca 100% mer kraft än 2010.
 3. Axelman

  Batteriproblem i MBA

  Batteribyte
 4. Axelman

  Batteriproblem i MBA

  Man börjar med en återställning av en styrkrets som KAN bugga. Hjäper inte det är nog batteriet trött. Återställ SMC - löser problem med hårdvarukrets som sköter fläktar, av/på, batteriladdning mm http://support.apple.com/kb/HT3964?viewlocale=sv_SE
 5. Ja, du kan byta hårddisk på i stort sett alla Macar. Nej, ALLA hårddiskar passar inte. Eftersom utvecklingen går framåt finns det olika anslutningar, men med rätt anslutning kan man välja från valfri tillverkare. Man få kolla den tekniska specen vad man har. ... Mekanisk hårddisk läser i ca 100 MB/s, plus väntetid/latency. SSD på hårddiskplatsen läser i ca 500 MB/s som mest, utan latency. PCIe-baserade SSD är ännu snabbare och Apples nyaste datorer läser i ca 2-2,500 MB/s. Så med en gammal hårddisk startar datorn på säg två minuter. En ny 20 gånger snabbare kanske 10 sekunder. ... Alla Macar vinner på att byta till SSD om de har mekanisk hårddisk. Det är den i särklass svagaste länken i kjedjan. Apple genomförde också ett stort teknkikskifte 2011 som gjorde alla Macar i stort sett 100% kraftfullare. Vilket betyder att 2010 och äldre är stenålder. 2011 och framåt är fortfarande fullt fungerande, men har i regel för lite RAM-minne och långsamma mekaniska hårddiskar. En Mac från 2011 med uppgraderat RAM och med SSD hävdar sig mycket bra fortfarande! USB 3 kom 2012 och tillåter externa SSD i full fart vilket är en klar fördel. ... Sen har de flesta äldre Macar riktigt dåliga grafikkort, så även med max RAM-minne och SSD så kommer inte spel att fungera ens mediokert.
 6. Axelman

  Vill ha en ny iMac!

  Fast jag ska dra min käpphäst. Vad jag menade med mitt inlägg är att datorn arbetar snabbare, alltså får med gjort med utgångspunkt från normal funktion. Typ att i stället för 10 moment gör den 11 pga mer eller identiska RAM. ... Vad OWC visar och vad man i allmänhet pratar om är att MINSKA konsekvensen av BRISTEN på RAM-minne när datorn belastas. Dvs datorn segar pga underskott på RAM och kommer inte upp till 10 utan vinglar omkring vid 6. Visst är det en ökning från 6 till 10 när man stoppar i mer RAM, men det var ju inte grundfrågan. ... ADOBE gör minnestunga program särkilt PS som kan dra i sig allt RAM om den får. Kör man ADOBE ska man ha OS X Aktivitetskontroll framme och kolla minnesanvändningen regelbundet för att se att man inte har underskott i onödan på RAM.
 7. Axelman

  Vill ha en ny iMac!

  PS äter allt RAM du kan skaka fram så pula i så mycket du har råd med. Om du slänger in 1x16 kan du komplettera med 1x16 längre fram. Du måste inte ha två identiska minnen. Det sägs att datorn går lite fortare med två identiska men hittills har ingen visat siffror som styrker det.
 8. Axelman

  Vill ha en ny iMac!

  Varför? Den interna SSD-delen i fusiondriven är flera gånger snabbare än en extern SSD.
 9. Du skriver inte vilken Mini du har. Det kan vara enkla och billiga saker som ska fixas så blir den pigg igen. Vanliga problem är att det är för lite RAM-minne, gammal slö hårddisk som dessutom är överfull, en sunkig installation av OSX som bör frärschas upp med en nyinstallation. Dessa tre kan göra en Mac otroligt trög fast den egentligen har bra prestanda.
 10. Anmäl alltid direkt till Applesupporten!
 11. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  Om jag drar i webbläsarfönstret kan jag få fem, fyra, tre, två eller en smiley i raden. Vad är problemet?
 12. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  Det är fem stycken axelmannare på båda ställena ovanför. Vet inte vad du sysslar med.
 13. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  -Tänkte inte på det!
 14. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  AVGÅ! AVGÅ! AVGÅ! AVGÅ! AVGÅ! AVGÅ!
 15. Axelman

  Gissa texten i bubblan

  -Äter inte vad som helst. Sådana där kan ha dykarsjuka!
 16. Axelman

  Gissa texten i bubblan

  ....konstigt säl-skap.....
 17. Axelman

  Gissa texten i bubblan

  -Hajar du inte att man vill vara ifred?
 18. Axelman

  Gissa texten i bubblan

  "Är tandläkaren här nu igen!?"
 19. Axelman

  Gissa texten i bubblan

  Eftersom Ronny inte hinner med så får jag hjälpa honom.
 20. Axelman

  Bowers & Wilkins MM1 datorhögtalare

  Söker just dessa välrenomerade högtalare till bra pris. PM-a mig
 21. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  Vi kör med bregott som är bara naturliga råvaror i. Olivolja har vi i och på sallader och dressingar och vi har hittat världens godaste olivolja! Har inte gillat smaken på olivolja tills vi hittade Saltå kvarns olja med grön ettikett. Svindyr men väldigt god att ha i matlagningen på olika sätt. Den får fem Axelmannare! https://www.saltakvarn.se/produkter/olivolja-riserva/
 22. Axelman

  Läste i tidningen idag...

  Eftersom jag har diabetes och även har förhöjda blodfettvärden så lusläser jag innehållsförteckningar nu för tiden. Tänkte byta till Lätta då reklamen såg inbjudande ut. Och det visade sig vara rena bluffen när man läste innantill.
×