Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Axelman

Moderator
 • Antal inlägg

  58 438
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  421

Allt postat av Axelman

 1. Men det är alltid så att man går ner i vikt om man äter mindre mängd energi än vad man gör av med. Medicinskt bevisat. Sen har vi en massa olika omständigheter och förutsättningar och livsstilar. Men det påverkar inte grundsatsen.
 2. Leker rörmokare i dag. Flyttar en vattenutkastare.
 3. Det enklaste sättet är inte att späka sig utan att lägga om livsstilen. Rätt mat och rätt mängd samt motion. Du kan äta hur mycket du vill om du bränner upp det. Så ät mindre mängd energi än du gör av med så går du ner i vikt, oavsett vilken kur du håller dig till. Späkning med knäppa koster skapar bara frustration och ovilja och "hämdbegär" när man går till baka till "vanlig" kost. Så går man upp igen...... Allt detta är jättelätt att skriva, men mycket svårt att göra. Men ännu svårare är att dras med övervikt.
 4. Använd SMHI väderradar. Där kan du se med egna ögon hur det växer upp regnmoln å sånt. Mycket användbart men bara för de närmaste timmarna. Vilket räcker oftast.
 5. Raderade nyss en dublett på ett inlägg i Vad gör du i dag-tråden som iMarc hade gjort. BÅDA inläggen försvann!!
 6. Tadaaaa! https://www.ifixit.com/News/rice-is-for-dinner-not-repair?utm_medium=email&utm_campaign=062219_EU Newsletter_Troubleshoot Everything&utm_content=062219_EU Newsletter_Troubleshoot Everything+Version+B+CID_71fc857785c2514bfd571933b8594ab1&utm_source=CampaignMonitor&utm_term=what you should do instead
 7. Därför skrev jag "som om".
 8. iFixit gör upp med ris och elektronik
 9. Om man har en snabb SSD så märker man inte av så mycket av att datorn skriver tillfälliga filer till hårddisken. Där har en SSD en jättefördel mot den mekaniska disken, som måste vakna till och sen skriva i slowmotion. En SSD skriver direkt utan fördröjning vilket gör att det fungerar som om man hade mer RAM än vad man har.
 10. Det beror också på hur fort du kommer dit. Det är en ackumulerande siffra. 3 GB efter en dag är det för lite RAM, över tre veckor inget egentligt problem.
 11. Tester visar detta klart och tydligt. Kul att du är nöjd. Själv har jag en iMac 2013 som går superfint med fyra riktiga kärnor.
 12. Oavsett hur du kombinerar minnen får du inte mer prestanda. Endast om RAM-minnet tar slut och du behöver mer märker du skillnad. Aktivitetskontrollen kan ge dig tips. Om växelfilen är mer än en GB om datorn inte har varit i gång i många dagar så är det RAM-brist. Växelfilen ger dig ett ungefär hur mycket mer RAM du behöver.
 13. Glömde bifoga en midsommarbild. Här har jag hela helgen på mig.
 14. Flytta. Ingen kommer att göra något åt dem. Skjuter man hundra dyker det upp hundra nya.
 15. Uttryckte mig bildligt. Jag for till tippen med skräp. Satt bakom ratten både dit och hem.
 16. Promenerade med bilen till tippen. Blev av med lite skräp.
 17. Vill ni skövla känsliga naturområden i sverige går det bra. Det händer ingenting. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/bonde-pa-oland-atalas-for-att-ha-stulit-sand
 18. Det är för att jetturbinen drar nytta av den ökade luftströmmen genom motorn som sker när planet accelererar. Till en viss gräns accelererar turbinen med hastigheten tills den når marchfart. Lite som turbon på en bil.
 19. Ju fler som ogillar iPhone desto fler begagnade blir till salu billigt.
 20. Så vi väntar med att konfrontera iMarc i några årtionden så får vi veta.
×
×
 • Skapa nytt...