Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gurkann

Medlem
 • Antal inlägg

  219
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om gurkann

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1992-05-03

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Lund

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  rMBP 2.3Ghz 8GB, iPhone 4S 16GB
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Har inte ändrat något men nu visar den att mail inte längre är boven, snarare är det den mystiska kategorin ”annat”. Systemet tar upp 22GB tydligen...
 2. Tror inte det, mailen verkar vara lagrade på servern enligt inställningar. Det är ett icloud konto och två gmail, inte ändrat något utöver standard i inställningar gällande mail. Finns det något enkelt sätt att kolla upp det?
 3. Hej, Jag har en iPhone 7 med iOS 12.1.2 där mail-appen tar upp en orimlig mängd data ca 17GB). Har testat att starta om telefonen, ta bort mail-appen, ta bort samtliga mail-konton från systeminställningar samt att göra total återställning för att installera om hela från en säkerhetskopia (en gång via icloud och en gång via itunes). Finns det något annat sätt att rensa dokument och data för mail-appen? tack på förhand! //Gustaf
 4. Aha ok, det är safari som slukar sjuka mängder minne. Märkligt tycker jag eftersom jag bara har några få flikar uppe och dessutom är allt Flash-innehåll blockerat. Nä på min iMac körde jag CS5, men jag har nyligen testat CS6 på en 21.5" iMac som har några år på nacken och där flyter alla grejer jag sa på betydligt bättre. Iof så körde den datorn Lion om det kan ha något med det att göra?
 5. Ok, nej den badbollar inte mycket men prestandan i Photoshop (CS6) känns inte som en dator för över 20k. Min förra iMac (24" från 2008 med 6GB ram) kändes betydligt rappare för vissa uppgifter. Största problemet är när man zoomar in och ut i bilder, "går omkring" i bilder med handverktyget och använder beskärningsverktyget. Dessa saker känns som sirap! Även lagningspenseln känns seg, den släpar efter rätt så rejält... Väldigt tråkigt och inte något jag väntat mig för en så pass dyr dator.
 6. Hej, Jag har en 15" retina macbook pro (basmodellen med 8GB RAM) och tänkte att RAM-minnet absolut borde räcka för mig under de närmsta åren. Jag brukar ha Photoshop, Bridge, Webkit (Safari, med ett par flikar) och Spotify uppe samtidigt. Jag har en Nikon D700 så bildfilerna är inte särskilt tunga, råfilerna brukar ligga runt 15 MB. Jag har bifogat en skärmdump av Aktivetshanteraren, "Sidor ut" och "Växelfil" känns som de borde vara betydligt mindre?
 7. Hej, Jag har en Dell U2711 skärm tänkt för bildredigering inkopplad till en Retina Macbook Pro 15" (basmodellen). Både den inbyggda skärmen och den externa är kalibrerade med en ColorMunki Photo hårdvarukalibrator. Jag har fixat ett problem som fanns tidigare genom att följa anvisningarna här: http://embdev.net/topic/284710 Så nu körs skärmen som RGB. Jag har kalibrerat om skärmen efter det. Mitt problem är att Dell-skärmen ser betydligt grönare ut än den inbyggda skärmen. Det är värst när man precis startat den men man ser fortfarande skillnad efter ett tag. Har någon samma eller liknande setup som kan säga hur du upplever skillnaden? Jag vet att den inbyggda skärmen är blank och dell-skärmen är matt men det borde väll inte ge en grön nyans snarare lite gråare vit hos dell-skärmen? Tack på förhand! /Gurkann
 8. Har märkt att nightly webkit slukar mycket minne, emellanåt blir programmet helt segt. Exempelvis när jag skriver det här är det en fördröjning på några sekunder innan bokstäver syns på skärmen. Just nu slukar den översta processen över 4 gig minne, med 4 flikar uppe + att jag har clicktoflash installerat. Så här mycket minne kan inte vara normalt att det slukar då jag bara har spotify och webkit uppe?
 9. Hej, Som jag sagt tidigare så fixade webkitet lagget i safari men nu händer en annan sak. Om man scrollar snabbt på en sida, exempelvis Theverge eller Facebook, så syns en stor grå rektangel över hela sidan lite då och då. Det verkar som om webbläsaren inte hinner uppdatera innehållet så snabbt. Har någon annan märkt av detta?
 10. Tack för tipset! Nu flyter allt på bra i safari! Men det mest störande för min del är Mejl-programmet, det går sirapsegt att scrolla ibland innehållet i ett mejl. Även när man är inne på information för ett program i Mac App Store är scrollningen sirapseg. Är det så även för er?
 11. Tack för ditt svar! Hmm har testat lite mer nu och jag har lagt märke till en sak; väljer man alternativet "Enbart integrerad" innan man startar Photoshop eller VLC så verkar det funka, det står iallafall kvar på "i". Startar man Photoshop först och sen försöker byta till "Enbart integrerad" så funkar det inte, den klagar på att Photoshop kräver det dedikerade grafikkortet. Men frågan är då om det verkligen är det integrerade grafikkortet som används i det första fallet?
 12. Hej, Då jag använder min 15" retina macbook pro utan strömsladden inkopplad vill jag endast att det integrerade grafikkortet, intel HD 4000, ska användas. Helt enkelt för att spara energi och kunna använda datorn längre under batteridrift. Jag vill ändå kunna använda program son exempelvis Photoshop och VLC men så fort jag startar någon av dessa program så byter datorn till det dedikerade grafikkortet. Jag har ett program som heter "gfxCardStatus" där man ska kunna välja vilket grafikkort man vill använda men det verkar inte funka att köra det integrerade när man använder program som Photoshop och VLC. Är inte detta konstigt då den nya 13" retinan endast kommer ha det integrerade och den har nästan lika hög upplösning. Känner någon till något sätt att lösa det här problemet? Det bästa hade varit om den själv växlade till det integrerade då datorn drivs av batteriet.
 13. Tack för ditt svar! Jag har funderat på en sak, då man tittar på flashvideor, har videosamtal via skype eller tittar på video i vlc väljer datorn det dedikerade grafikkortet. Borde inte den integrerade grafikkretsen (Intel HD4000) klara av dessa uppgifter? Då skulle batteritiden förlängas och värmen minska, inte sant?
 14. Hej, Har haft min Retina macbook pro basmodellen ett litet tag nu (2.3Ghz, 256GB, 8GB RAM), jag använder upplösningen "Ser ut som 1920x1200px". Det är min första bärbara Mac och jag är rätt så nöjd men det finns vissa saker som jag undrar om de är normala. Jag tycker batteritiden är i kortaste laget (Jag har uppdaterat till senaste OS-uppdateringen, 10.8.2). Ska man sitta och läsa word-dokument med lägsta ljusstyrka för att få ut de 7 timmar som det står på hemsidan? Vad är normalt att få ut i batteritid på en rMBP då man redigerar bilder (från en nikon d700, alltså inga stora filer men filerna ligger på en extern hårddisk med usb-strömförsöjning) i Camera Raw (Photoshop) med ljusstyrkan ställd på fyra pluppar från det högsta? Jag upplever att datorn blir väldigt varm emellanåt. Den blir varm då grafikkortet får jobba: videosamtal med skype och streamad video i fullskärm. Idag kollade jag på tv4 play på ett avsnitt som var ca 45 minuter långt men med reklam ca 60 minuter(videon spelades i fullskärm), då gick batteriet från 95% till 33% och datorn blev väldigt varm, speciellt runt g-tangenten. Sen är det ju små lagg då man scrollar på vissa hemsidor och i vissa program som exempelvis mail, känner mig lite besviken då man betalat mycket för att få en bra dator. Att växla till fullskärm för program känns heller inte helt smooth... Tack på förhand! /Gurkann
 15. Jo märkte det... Kommer förhoppningsvis en uppdatering snart!
×
×
 • Skapa nytt...