MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MacNamara

Medlem
 • Antal inlägg

  40
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om MacNamara

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1957-12-06

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1984
 • Appleprylar
  iMac 27" i5, 8GB/2TB -2011, iPhone 5, iPhone 4, MacBook Air - 2013, TimeMachine 1 TB - 2011, TimeMachine 3 TB - 2015, AirPort Express - 2012, en hög med iPods
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Ja det där är lite knepigt med Dropbox. Men som sagts ovan så blir det alltid en kopia, filerna ligger kvar i Dropboxmappen i datorn och kopieras (synkas) till Dropboxmappen på en annan enhet. Jag gör så att jag lägger den mapp som jag vill synka i Dropbox mappen och gör sen en genväg till samma mapp, som jag lägger där det är mer logiskt och lätthittat i Mac'ens filhierarki, t ex i min dokumentmapp. Funkar, men är egentligen inte så man vill ha det - jag skulle hellre se att det gick att markera valfri mapp som "Dropboxmapp". Men i MacOS Sierra får man bl a just denna funktionalitet med iCloud. Där kan man i Inställningar/iCloud ange att Skrivbordet och mappen Dokument ska synkas till iCloud. Man kan sedan komma åt alla mappar och filer som finns på skrivbordet eller i Dokumentmappen från en annan Mac eller PC via iCloud, och även från iOS enheter via appen iCloud Drive som följde med senaste versionen av iOS.
 2. Jo - nu funkar det! Det var SBS och lösenordsproblem bara, löstes utan hjälp av Bahnhof support. OpenVPN är klart krångligare att installera men funkar betydligt bättre än VPN med PPTP. Värt besväret ur flera aspekter.
 3. En annan erfarenhet....: En fredagmorgon denna sommar loggade jag in på iCloud i webläsaren. På eftermiddan plingade det till i paddan på bordet och den startade om. Jag jobbade och tänkte inte mer på det. En stund senare plingade det till i iPhone och den startade om... nu blev jag väldigt vaksam men kunde inte göra annat än att vänta. När den startat om var den raderad. Och jag upptäckte att även paddan var raderad. Och just då startade även Macen om...! Och ja, även den raderades, och låstes dessutom med en 6-sifrig kod. Där satt jag med hela mitt digitala liv utraderat inom loppet av 20 minuter. Så vad hade hänt: Jo, inloggningssidan till iCloud var falsk, en otroligt välgjord kopia som endast kunde avslöjas om man tog upp originalet och den falska sidan sida vid sida, och knappt då ens. När jag loggade in så gav jag alltså bort mina inloggningsuppgifter till en idiot som några timmar senare loggade in på mitt Apple ID och raderade alla mina enheter. Tack för det! Efter 1.5 timmar var iOS enheterna uppe igen tack vare iClouds säkerhetskopiering. Datorn tog ett par dagar att få upplåst med hjälp av Apple. TimeMachine la tillbaka en dryg TB på 6-7 timmar och sen var det bara att köra vidare. Tackar min goda smak för att jag kör Apple, annars hade detta kunnat bli en rejäl katastrof! Den falska sidan stängdes några dagar senare men har säkert öppnat nån annanstans. Se upp gott folk!
 4. Auktorisation av Open VPN fungerar inte för mig med Bahnhofs lösning. Deras support jobbar på problemet, återkommer när de löst det.
 5. I MacOS Sierra har Apple förändrat VPN funktionaliteten genom att ta bort PPTP. Det innebär att gamla VPN konfigurationer mot t ex Bahnhof eller Relakks helt försvinner efter uppgradering till Sierra. Vad beträffar Bahnhof ska man istället kunna använda OpenVPN. Återkommer efter test...
 6. Tack för snabbt svar. Löste det på annat sätt genom att gå in i Launchpad, hålla nere markören på ikonen för El Capitan, så att ett stängnings-"X" dök upp, och klicka på det. Det avbröt hämtningen och därefter funkade det att starta den igen i AppStore.
 7. Har samma problem. Avbryt och ta bort - hur då?
 8. Har exakt samma problem med uppdateringen till El Capitan men den har hittills inte satt fart (efter 2 timmar). Kan man avbryta en pausad uppdatering och börja om på nåt sätt?
 9. Ja det gör det faktiskt. Och Safari verkade installeras med samma insticksfiler på det kontot.
 10. Det där var intressant! Har aldrig tänkt på att testa det. När jag loggar in på gästkontot så funkar sidan precis som förväntat! Testade sedan att logga in på frugans konto och prova därifrån - men det gick inte, fick samma tomma sida som på min egen inloggning. Med andra ord är det något som är kopplat till inte bara mitt användarkonto utan även hennes. Jag har tagit bort alla tillägg så de är det inte. Återstår såvitt jag förstår bara insticksfiler? Har 12 sådana installerade som jag testade att stänga av i Safaris inställningar men det hjälpte inte. Måste kanske avinstallera dem helt? Eller finns det nåt annat som kan påverka Safari?
 11. Installera om Safari är ju inte helt enkelt. Det följer med OSX och aktuella versioner finns inte som separat program i App store eller nån annanstans så då måste jag installera om hela OSX vilket känns lite onödigt.
 12. Jo då försvinner den och ersätts av en tom sida.
 13. Nej, blir ingen skillnad när jag använder "Privat surfning". URL'en innehåller inget konstig hellert: http://www.nyteknik.se
×