Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

iMac2008

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om iMac2008

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  iMac
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Uppkopplingen funkar bra på en bärbar PC så jag tror att felet är i datorn såvida det inte kan bli konflikter i routern (Belkin w-lan).
 2. Har haft datorn i väntläge under natten och då har minnes användningen ändrats till följande, Ledigt: 2,11GB Resident: 588,14 MB Aktivt: 1,24 GB Inaktivt: 81,10 MB Använt: 1,89 1,89 GB Denna fördelning verkar "mer rätt" dock låter använt minne på väl tilltaget... Är inte minnesåtgången till Safari (433,77 MB) på tok för stor, är 2st fönster öppna (blocket & forumet).
 3. Ok det låter ju bra att minnet inte är slut. Vilka processer måste vara igång för att kunna köra OSX, tänkte man kunde släcka ner så mycket som möjligt för att se om det skulle kunna avhjälpa problematiken i Safari (är det normalt att Safari använder nästan 450MB av minnet). Jag har gjort en återställning av Safarin men det gör ingen skillnad på surfhastigheten, vad tror du om att det skulle kunna vara hårdvaran som ställer till det (med tanke på dom andra felen)?
 4. Har haft min iMac 24 i snart ett halvår och igentligen aldrig blivit riktigt överens med den då jag hela tiden upplevt små problem. Datorn är en dual core 3.06 med 4 gig ram trådlöst mus & tangentbord. Problemen började i stort sett direkt med att det inte gick att mata ut skivor, satt i supporten för att lösa det typ 40 min och inte en där lyckades man lösa det. till slut efter många omstarter kom den dock ut. och sen dess har jag inte använt cdn. Därefter blev det problem med kommunikationen med musen och jag fick en ny på garanti som även den funkade dåligt så jag började använda en logitech mus (mycket pga att macens är snygg men inte speciellt användarvänlig) Eftersom man hört så mycket gott om Macen, aldrig kraschar osv. har man intalat sig att det är pga att man inte kan hantera miljöbytet fullt ut och inte kan optimera systemet på samma sätt som man kunde i en PC. Men nu börjar jag mer och mer tro att det är hårdvaran som är fel och inte mina datakunskaper (även om dom i Mac miljö är begränsade)... Det har även varit ett missljud som inte riktigt gått att lokalisera, samt att skärmen blir varm uppe i vänstra hörnet (gissar på att disken sitter där). Körde en aktivitetskontroll och blev då ganska förvånad över hur uselt systemet jobbar... bifogar en bild på prestandan. Av 4 gig ram har jag bara 8,31 MB ledigt när jag kör itunes, safari, textredigerare och msn Datorn är Extremt seg, vilket är förståligt med så lite fritt minne. Däremot kan jag inte fatta varför det är så lite minne och varför 2 gig är inaktiverat verkar oxå ganska märkligt... "badbollen" dyker ofta upp vid programstart eller vid aktivitet i startat program. Likakså tar det en evighet att läsa in sidor vid surfning och det är inte ovanligt att det tar sån tid att den slutar söka efter sidan. Safari kraschar alltid när man ebayar eller spelar poker likaså firefox, har tidigare försökt få ordning på detta och då fått tipset om att det kan vara javan som felar men kan inte hitta nått som ordnar problemet. Är det nån som har nått bra tips på lösning eller är det bara att lämna in datorn på service...?
 5. Finns det nått sätt att kolla att javan funkar som den ska? Har kört "Återställ Safari..." och sökt efter programuppdateringar men inget av dessa försök har hjälpt ett dugg Är det nån mer som upplever iMacen allmänt seg, känns nästan som att det är nått annat än bara javan som strular. (Datorn är en dual core 3,06 med 4gig ram). Tycker att "badbollen" aldrig borde dyka upp med sån prestanda men det är mer regel än undantag att den kommer fram och det kan ta 20 sek att starta safari...
 6. Tack för inlägget, det går alltså inte att dela en mapp på mac som man kan få åtkomst till på samma sätt som en pc? Har en ps3a som skulle kunna användas som du föreslår, vill dock helst se att man skulle kunna slippa en massa synliga prylar och ta allt via trådlöst. Är det nån som testat trådlös tv och tycker det funkar bra, eller är det nått man bör vänta med?
 7. Det är dags att byta ut den gamla tvn... Jag är inne på att skaffa en tv med DLNA, hur funkar det ihop med iMac? Har främst tittat på Samsung och Philips och säljaren garanterade bara PC kompatibilitet. Tacksam för råd!
 8. Hanssa, tack för tipset om programmet! Ska göra som du och ge det en chans. Vad gäller Safaris driftsäkerhet var det bra att få det bekräftat att det inte bara är här det funkar taskigt, vilket är riktigt synd å jag gillar det mycket bättre än firefox då det har en mycket bättre layout. Som tidigare antytts, kan det vara ett javaproblem? Finns det isåfall nått vettigt program man kan köra för att se om det finns eventuella "krockar" pga. felaktiga uppdaterings rutiner. Tidigare körde jag in nån fil som gjorde att det gick att ratta in webbradion, bandit.se men nu har även den lagt av...
 9. Tror att den bör ha dom senaste uppdateringarna... Kollar man, http://developer.apple.com/java/download/ är den senaste uppdateringen från 2008-04-30 det är 4 månader innan jag köpte datorn. Eller finns det uppdateringar på nått annat ställe som jag kan ha missat??
 10. Är det ingen mer som haft liknande problem??? Kan det ha att göra med hårdvaran i datorn? Tycker det bara borde blinka till med 3,06 dual core och 4 gig ram. Men det är inte ovanligt att "badbollen" kommer fram och datorn står och tänker i 15-20sek
 11. Hej, Undrar om nån kan hjälpa mig lösa gåtan varför safari slocknar av sig självt när man spelar poker... Det är en ren katastrof och har kostat en hel del onödiga pengar. Jag har spelat på Betsson via java då det inte finns en klient för att spela i. Helt utan förvarning slocknar samtliga safari fönster, både pokern och alla andra öppna fönster. Har även testat att köra i firefox men resultatet är det samma även där. Tack på förhand
 12. Tack för tipset men tyvärr kvarstår problemet... Kan man på nått smidigt sätt installera om Safari? Hur funkar "time machine"?
 13. Nej det har jag inte gjort, hur/var hittar man den funktionen?
 14. Är det nån som vet vad felkoden betyder..., (NSURLErrorDomain:-1015)?
 15. kakburken är tömd men problemet kvarstår... några fler bra ideér? finns det några uppdateringar att installera??
×
×
 • Skapa nytt...