Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

salakalle

Medlem
 • Antal inlägg

  573
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om salakalle

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1950-01-15

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Uppsala
 • Intressen
  Livet

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010 05 06
 • Appleprylar
  Power Book G4
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Inget svar på frågan. Men så här gör salakalle. Hämtar bilder från vilka källor som helst. Drar rakt in i iTunes Info/bilder. Här några Källor. Webbläsare>sök bilder Engelska Wikipedia: bilder, ofta info om relesedatum, inspelningstid, plats, studio m.m. Skicka med några skärmdumpar. Hoppas radbrytningen fungerar, annars ser det bedrövligt ut. Hälsar salakalle ha det så gott alla.
 2. Tack. Så smidigt det var. Har du eller någon annan möjligtvis någon hint ang. min helt låsta inläggsbox som jag skriver det här i. Knapparna och radbrytningen fungerar ej. Jag har inte ändrat i någon programvara. Hundratals inlägg har varit smidiga att skriva o staila, ibland har det dock varit krångel som nu. salakalle
 3. Tack för visat engagemang. Jag är ju inte helt ny här på forumet men jag fattar inte vad jag skall kolla högst upp. Har du kanske även något råd till Justitia, ang. mitt förslag om att hänvisa till vilken forumdel tråden är flyttad eller duger det med "Flyttat tråden till rätt forumdel. /moderator" salakalle https://forum.macworld.se/public/style_images/macworld/rte_icons/emoticons.png Konstig smiley. Ha det så gott. Hoppas radbrytningen fungerar.
 4. Någon kanske inte hittar rätt forumdel. Det är mer rakt att hänvisa till vilken forumdel tråden är flyttad så intresserade kan följa en eventuell fortsättning. Var finns tråden undrar. Ha det så gott hälsar salakalle crossfingers, (smikeyknappen fungerar ej). Inga knappar fungerar! Redigerar inte, utan undrar vart radbrytningen tagit vägen. Detta ser synnerligen illa ut.
 5. Joel! för övrigt anser jag att den här redigeraren är en riktigt dålig och jobbig fornlämning. va fan ska läsarna tro när det plötsligt ser ut så här, när jag dess utom på alla sätt i drygt 45minuter försökt att få ordning på texten som lever ett eget och mer utsvävande liv ju fler gånger jag med knapparna försöker korrigera ( pinsamt att ha hela texten i fetstil) Med tanke på att jag relativt ofta använder denna ibland förträffliga men ofta tragiska ordbehandlare, så vill jag påstå att ibland är den helkass. public/style_emoticons/default/devil.gif Förbannat intetsägande smiley. ( Kommentar vid 1.a redigeringen efter publicering.) -------------------------------------------------- Se där man måste tydligen publicera först (Ny kommentar ang. fetstilen som försvann och sedan gå in igen och redigera. i första redigeringen. -------------------------------------------------- http://forum.macworl...ost__p__1301833 salakalle alltid på bra humör, även när jag är förbannad och på dåligt humör:
 6. På detta emineta (framstående,ansedda,högstående) forum framgår för dagen, att "vi andra" har under dagens första 17 timmar bara lyckats åstadkomma 33 inlägg under 10 Mack-avdelnigar i snitt 3,3/ avd. "dem som engagerar sig" Har under samma tid lyckats skriva 117 inlägg i endast en annan avdelning, viken var och en har rätten att läsa eller hoppa över. salakalle hälsar. Tyvärr ser texten för djävlig ut. den ska ej ha fet stil. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Joel! för övrigt anser jag att den här redigeraren är en riktigt dålig och jobbig fornlämning. va fan ska läsarna tro när det plötsligt ser ut så här, när jag dess utom på alla sätt i drygt 45minuter försökt att få ordning på texten som lever ett eget och mer utsvävande liv ju fler gånger jag med knapparna försöker korrigera ( pinsamt att ha hela texten i fetstil) Med tanke på att jag relativt ofta använder denna ibland förträffliga men ofta tragiska ordbehandlare, så vill jag påstå att ibland är den helkass. Förbannat intetsägande smiley. Se där man måste tydligen publicera först och sedan gå in igen och redigera.
 7. Yen-Shyang Hwang, Taipei; Joseph Tsai, DIGITIMES [Thursday 15 July 2010] Apple är redo att lansera en ny generation MacBook Air med en 11,6-tums skärm och Intel Core i-serie ultra-låg spännings processor under andra halvåret 2010 Nya iPod touch kommer innehålla en 3-megapixel kamera, som kan både fotoar och har video inspelningen, den kommer att ha Apples senaste A4-processor, som även används i iPhone 4. http://www.digitimes.com/NewsShow/NewsSearch.asp?DocID=PD000000000000000000000000015639&query=APPLE salakalle hälsar. Ha en god dag.
 8. Tuesday, 13 July 2010. Posted by Saulius. Pixelmator Team har idag den 13 Juli släppt Pixelmator 1,6 Nucleus som är en uppgradering av det revolutionära GPU-drivna bildredigerings verktyget som ger allt som behövs för att skapa, redigera och förbättra stillbilder. Tillgänglig som en gratis programuppdatering. Pixelmator 1,6 lägger till stora prestandaförbättringar, 64-bitars stöd, grupper, en Import funktion, skikt, Flickr, Facebook och Picasa support, omgjorda och omvandlade verktyg och mycket mer. Pixelmator gör det otroligt enkelt och roligt för alla att njuta av det bästa av bildredigering, Nu levererar Pixelmator 1.6s Nucleus, som utnyttjar den senaste Mac OS X-teknologin största möjliga bildredigeringsprestanda någonsin." säger Saulius Dailide i Pixelmator Team. http://www.pixelmator.com/weblog/2010/07/13/pixelmator-team-releases-pixelmator-1-6-nucleus/ Fritt översatt. salakalle hälsar.
 9. Vill man vara instängd?_Kan man ha glädje av saker från olika leverantörer?_Olika verktyg för olika tillfällen? Varför bli en Switcher? När man kan ha en öppen attityd till allt möjligt, alltså i det här sammanhanget använda fler system och deras individuella fördelar. som dessutom ändras över tid. zsh skrev i sitt inlägg: "Nu är inte jag någon "switcher" i den bemärkelsen då jag kör parallelt med både Windows 7 och diverse Linux varianter på andra datorer i hemmet. Du har chansen att testa, värdera, ta emot eller förkasta, men tiden går och du ställs inför nya val. Häng med, leta efter frisk luft. Det vill säga att inte, vara instängd i sina tankar eller påprackad det rätta, av självutnämda besservissers som alltid vet vad som är bäst. Vill man nu vara instängd kan man ju så klart trycka in allt i en maskin. Exempelvis använda mac´en som surrogat PC. "Det finns programvara som VMWare låter dig köra Windows på Mac i en virtuell miljö. Dvs. du kan flytta över hela din Windowsinstallation till Macen" Källa:denna spalt. salakalle hälsar, nu har jag tappat tråden. Det ända jag tänker på nu är att det är skönt att jag inte skriver på min lilla Mac med 15"s skärm och styrplatta.
 10. +1 Självklart val av den som har minsta lilla % av sin naturliga självbevarelsedrift kvar. Kanske är det valet tillsvidare, även för dem som lyft på sina äppelfärgade glasögon, tagit av skygglapparna och fanboytoppluvan. Hoppas Apple får ordning på sin nya lur till glädje för alla forumvänner, som går i väntans tider. Icke forumvänner och annat löst folk beredes förhoppningsvis samma chans. salakalle hälsar, ha det så gott. Tror ni att ett något större chassi med plats för en bättre antenn faller någon på läppen. Det finns i alla fall folk ute och testar.
 11. http://pcforalla.idg...till-budgetpris http://www.prisjakt....kt.php?p=485774 salakalle hälsar så gott.
 12. http://www.engadget.com/2010/06/18/apples-mobileme-mail-gets-a-refresh/ Du använder fortfarande MobileMe och betalar 795 kr per år ? Så du har inte lockats bort av Googles eller Microsofts fria utbud då? Ok,du kommer förmodligen att märka att MobileMe ser lite annorlunda ut idag. Den nya MobileMe´s applikations-växlare kräver nu två klick för att göra det som tidigare tog ett (dvs byta MobileMe tillämpningar). Ser ändå snyggt ut. Mail är den största förändringen med ny widescreen (bilden ovan) och kompakta vyer, regler, enkel klick arkivering, ett formaterings verktygsfältet och SSL, allt infördes i beta senaste månaden. Huzzah? P.S. Sorgligt nog är bilden en Screengrab från vårt eget MobileMe-konto. Någon påminn oss varför vi fortfarande betalar för detta? Hittat på Engadget. Bättre översättning än min finns säkert. salakalle hälsar.
 13. Nej, listan visar inte det mest primära d.v.s ålder. När jag var 15 var jag rysligt intresserad av tjejer i samma ålder +-1år. Numer är jag, som jag själv märkt tydligen mest allmänt nyfiken på 60åringar (-20år +hur många år som helst). För den som bara är intresserad av att gratulera 75åringar blir det omständigt att varje dag öppna alla profiler i listan. Jag brukade tidigare kolla gamla listan var kväll innan utloggning. Med andra ord vart tog medlemmens ålder vägen. salakalle hälsar. Å andra sidan hade jag p.g.a saknad ålder, vid det här laget redan glömt listan "Vi som fyller år idag"
 14. När jag fick G4an körde den Tiger på en 80GB HDD, skärmen hade vad jag minns samma lila slöjor då. Jag trodde att skrivbordet skulle vara så och märkte inget konstig i det emedan jag inte använde maskinen för än jag installerat en 320 hårddisk, full Ram och OSx Leopard. "Helt hundra är man inte innan det är testat med att starta datorn från exempelvis en extern hårddisk. Min fråga blir då 1. Har jag i och med att jag bytt HDD redan testat? 2. Om jag skall starta från ExHHD, hur instalerar jag OSx på den så jag får upp ett startalternativ . 3. Tänk om. Jag kanske minns fel och skärmen var OK från början, skall jag ta hela böket och sätta tillbaka den lilla hårddisken med Tiger, bara för en test. salakalle hälsar och tackar. Jag blir mer och mer känslomässigt involverad i den lilla bäbisens tillstånd.
×
×
 • Skapa nytt...