Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

StoreBror

Medlem
 • Antal inlägg

  1 796
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

11 Neutralt

Om StoreBror

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1981-05-14

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Osaka
 • Intressen
  Syrade grönsaker

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  Macbook Air 11" + PC med Ubuntu
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hejsan Är på besök i Sverige och med oss har vi, jag och frun, våra japanska iPhone 5-lurar. Tänkte Fejstajma med familjen i Nippon, men det verkar inte fungera från våra telefoner. Vi är anslutna till husets wifi och roaming är avstängt i mobilerna (såklart). När vi försöker ringa någon kontakt så får vi upp "Kontakten ej tillgänglig" direkt. Men ringer jag med Facetime från min dator till samma person fungerar det utmärkt. Vad jag försökt att göra: koppla Facetime i telefonen till mitt Apple ID istället för mitt nummer. Gjorde ingen skillnad dock. Vad jag misstänker är problemet: det går inte att ringa Facetime-kontakter som är registrerade med telefonnumret istället för ett Apple ID. Finns det något sätt att lösa detta på? Erfarenheter osv?
 2. I mitt fall rörde det sig om Hung up, du vet den där delvisa covern på Abbas Gimme gimme. I mitt tycke en ganska bedrövlig låt.
 3. Topp! Tack så mycket. Hittade du svaret i gröngölingsboken måhända? Gojlos: Hmm, svårt. Har ett minimalt musikbibliotek eftersom jag knappt ens lyssnar på musik. Därför stack Madonnas gamla skitsingel ut en aning. Hur ser det ut hos dig? Har du Fredrik Reinfeldt-smak eller är mer av en konnässör?
 4. Urgamla köp från iTunes music store har ploppat upp i min nya iPhone 5S. Jag har testat att gå in på iTMS på macen och valt "göm" men de syns ändå i telefonen. Sen valde jag att endast förkryssad musik i iTunes skall synkas med telefonen, men utan framgång. Hur i helvete går man till väga för att slippa Madonna och Lily Allen?!
 5. Tråkigt val, förstår din skepsis. Du kan gott vänta ett år ytterligare med att köpa nytt.
 6. Jag tycker design och formgivning kunde vara nåt, om inte på ett praktiskt plan så åtminstone på ett betraktande. Vi har och har haft fantastiska formgivare i Norden i nästan hundra år nu. Läs på om dessa (inte lika jobbigt som att läsa romaner), planera resor i Skandinavien i designens tecken (Helsingfors, Köpenhamn, Stockholm + mindre orter såsom Boda) och insup allt som finns på muséer, i staden, i butiker, på bibliotek, i kyrkor, på loppmarknader mm. Lär dig tillverkning av enklare möbler; stolar, bord, bänkar etc. Det behöver inte vara för fysiskt ansträngande. Planera hur du skulle kunna göra bostaden trevligare invändigt med den inspiration du inhämtat. Är du en samlare skulle du kunna inrikta dig på att ha, säg, alla glas i Kaj Francks serie Kartio, eller 10 olika stolar av Bruno Mathsson. Här finns det att grotta ner sig i för lång tid framöver. Dessutom mycket stimulerande. Börja med att ta en titt i vitrinskåpet och se vad som skulle kunna utgöra en bas för en schyst samling! Som en "fork" till detta skulle du kunna studera skandinaviska språk och dialekter.
 7. Är det ett Apple Care-ärende? Min fru fick inte sådana instruktioner när hennes disk krajade. Hon skickade visserligen in hela Macbooken som kom tillbaka med ny HD med OS X installerat på.
 8. Köpte en laptop för att ha något som kan serva övriga datorer (macar) i hushållet med nedladdat material. Den kom installerad med Windows 7, ett OS jag på förhand hade en god bild av. Men det dröjde inte länge förrän den segade ner och gjorde upplevelsen mindre angenäm. Att systemspråket var japanska och inte gick att ändra (lol) samt att mycken bloatad programvara kördes i bakgrunden avgjorde saken: Ubuntu åkte in istället -- Windows sket jag i att ens köra på minimal partition. Det åkte ut, för gott. Nu går allt som en dans. Otroligt vad Linux gått om Windows sedan jag sist provade open source, som var nånstans i slutet av 90-talet. Ett tips alltså till er PC-nissar som fortfarande kör Windows är att blicka ut över Linux-horisonten.
 9. Mod kan låsa tråden; problemet löst utan att jag gjorde något annat än att vänta någon dag. Nu kör jag Xubuntu på pecen och där funkar fildelningen problemfritt också.
 10. Har köpt en liten Lenovo med Win 7 som är inkopplad till en Airport Extreme-basstation via ethernetkabel. I hushållet finns även denna lilla Macbook Air. Tanken är att Lenovon ska vara på jämt, seeda lite torrents och så, och kunna serva mig och min Air med filer. Har följt en guide på nätet för att kunna aktivera fildelning mellan dessa två datorer. Det går bra på så vis att jag numer kan komma åt macens filer från Lenovon, men inte tvärtom. Lenovon syns i Finder under "Delat" men klickar jag på den får jag bara "Anslutningen misslyckades". Har försökt ansluta via "Anslut till server" i Finder mot det IP-nummer Lenovon har enligt Ipconfig, men efter typ en minut får jag till svar "Servern kanske inte finns" och att jag ska kontrollera servernamn eller IP-adress. Förslag på vad jag bör göra härnäst?
 11. Två minuter? Tror det tar minst fem för mig. Använder en Oral B-eltandborste och som av en slump är det idag dags att köpa nytt borstskaft. Ska man gå på den där konstiga någon bildlänkade till kanske? Eltandborste är bra mot plack och tandsten har jag hört. Tycker också att munnen känns renare nu än med vanlig tandborste.
 12. Aha ja, så man var tvungen att öppna programuppdaterare IGEN för att uppgradera ytterligare en gång!? Varför i helvete kunde inte iPhotohelvetet upplyst om det istället för att ge en det kryptiska alternativet "Quit!"? Sug, tre timmar bortkastade på nåt så simpelt. Hur som helst: nu vet ni!
 13. Blåste hårddisken och lade in Mountain Lion. Installerade iPhoto 11 (samma variant som jag körde i Lion) men efteråt stöter jag på problem. Med ens får jag veta att iPhoto måste uppgraderas, annars vägrar det startas öht. Fint, App Store öppnas och uppgraderingen görs. Men sen får jag följande störande och obegripliga ruta (se bifogad bild). Det ända jag kan välja är Quit, och sen är det kört. Jag kommer inte längre. Har testat ominstallering av iPhoto, men förgäves. Vad kan jag göra åt saken?
 14. Lurendrejeri. Och så dessa jävla särskrivningar! "En fin läder väska följer med". Skulle aldrig i helvete köpa nåt från en som skriver som en apa. Haha, "DVD Brännare" också.
×
×
 • Skapa nytt...