Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Joel Westerholm

Medlem
 • Antal inlägg

  1 286
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  16

Joel Westerholm vann dagen: 22 oktober 2016

Joel Westerholm hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

289 Mycket bra

Om Joel Westerholm

 • Medlemstitel
  FD Webbredaktör
 • Födelsedag 1982-08-19

Kontakt

 • Webbsida
  http://macworld.idg.se
 • Facebook
  https://www.facebook.com/MacWorld.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Appleprylar
  MacBook Pro, iPhone 5S, iPad Air.
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Ironin i att en tråd om varför en tråd inte fungerar spårar ur och inte fungerar är ändå lite underhållande. Jag tror att allt som behöver sägas redan är sagt här. Som jag meddelat så många gånger förut, det här är ett forum för Mac, Iphone och resten av Apples prylar och allt däromkring. Andra trådar får leva i Papperskorgen på nåder och det är trevligt när det funkar, men ställer de till för mycket besvär finns det inget inget särskilt intresse från vår sida att arbeta hårt för att hålla dem på rätt köl. Så, nu stänger jag den här tråden också.
 2. Jag som tyckt det varit så lugnt och skönt utan den och jag vet inte om den här tråden ger mig något särskilt förtroende för att det kommer fungera bra om den öppnas igen...
 3. Några fixar gjordes så vi hoppas att det i alla fall kommer fungera ok nu. Förmodligen fungerar det tills något kreativ person får för sig att använda smileys i en rubrik, eller något. Men vi har fortfarande situationen att sajten kör nu utf-8 och forumet iso-8859-1 och det är ju inte idealiskt. Men en sak i taget!
 4. Så, nu fick servern två extra processorkärnor (från två till fyra). Visst känns det lite bättre nu? Men det finns fortfarande en del trimning kvar att göra så det kommer nog gå att snabba upp ytterligare lite grann.
 5. Kanske, men det borde mest påverka första laddningen sen ska det ju ligga cachat. Just cachen är en av sakerna de pillar på just nu, men exakt vad de gör vet jag inte än.
 6. Bra, jag rapporterar det vidare. Jag vet att de sitter och trimmar in just prestanda nu efter flytten så alla synpunkter är viktiga.
 7. Jepp men eftersom att det bara är vi moderatorer som ser det där så sa jag att det inte spelar så stor roll.
 8. Det är klart det går att skriva ett system som fungerar så. En nätbutik som omsätter miljoner i timmen tar man ju inte ner för en flytt (om man inte heter Apple, men det är ju knappast av tekniska skäl de gjorde så). Men det är inte värt besväret för en sajt som ett forum, och det innebär också onödiga risker. Vad det handlar om är att vi måste frysa databasen innan den kopieras, sedan tar kopieringen en stund och efter det tar det en stund innan dns-ompekningen slår igenom hos alla internetleverantörer.
 9. Vi ska flytta forumet till nya, fräscha servrar under morgondagen. Arbetet sätter igång någon gång på förmiddagen och beräknas ta några timmar, så under den tiden kommer det inte vara möjligt att komma åt forumet. Om allt går vägen ska det vara igång igen tidig eftermiddag.
 10. Jag känner ingen särskild lust att öppna den här tråden igen nu med tanke på hur det sett ut på sistone och att julen står för dörren, jag tänker låta den förbli stängd i alla fall till efter mellandagarna.
 11. Jepp, det strular lite just nu tyvärr. Vi har bytt teckenkodning på vanliga sajten men det lirar inte på alla ställen i forumet. Jag fick inte topprio på att fixa det, men ska tjata på dem igen.
 12. Jag tror jag har besvarat detta förut men det kanske var på mejl. Det handlar om att vara konsekventa med hur vi skriver och att MW inte lever i en isolerad ö längre. Våra artiklar hamnar på IDG.se och M3 bland annat. Vi har en gemensam språkpolicy på alla sajterna som utgår mycket från TT-språket och vi försöker följa samma regler med alla namn och ord som vi nämner. Vi gör samma sak med Nvidia till exempel, som ju i alla fall tidigare skrev sitt namn med gement n och versalt v, och vi gör det med så kallad CamelCase, versaler mitt i ord utan någon riktig anledning. Alltså Geforce istället för GeForce. Enda gången vi skulle gå ifrån den principen är om det påverkar tydligheten eller läsbarheten, kommer inte på något exempel just nu men det har funnits ord som man till exempel kan läsa på två sätt beroende på betoning och då har kanske kamel-stavningen fått vara kvar. Det var inte en självklar fråga men efter flera diskussioner landade vi i att vi helt enkelt borde vara helt konsekventa istället för att ge enbart Apple ett undantag, som vi hade gjort länge. Att Apple eller något annat företag har ett önskemål om hur deras namn ska skrivas får stå för dem, jag har ingen synpunkt på hur företag som köper annonser gör med stavningen i dem men de har inget att säga till om i den redaktionella bevakningen. Att det är ett varumärke ger dem inte heller någon rätt att styra och ställa i den frågan, även om redaktionell text hade stått med i paragrafen du hänvisar till så hade inte vi tagit någon hänsyn till det eftersom att det vore helt orimligt och jag kan inte föreställa mig att någon domstol hade tagit upp den frågan.
 13. Homeplug kan vara en riktigt bra lösning för att dra nätverk från en del av huset till en annan (du kan behöva en wifi-router i båda ändarna om den inte finns inbyggd i själva homeplug-enheten) men jag skulle rekommendera att du lånar hem ett par eller får köpa dem mot öppet köp så du kan testa först. Jag kör homeplug hemma och den kan utan problem komma upp i de 100 Mbit/s min fiberlina ger, jag använder dem enbart för att komma åt nätet så jag vet inte maxhastighet, men det rör sig då om en kort sträcka bara för att jag är för lat för att spika upp en ethernet-kabel. Med dagens pluggar får man visserligen ofta kontakt hur elledningarna än ser ut, men hastigheten kan vara riktigt dålig om den hoppar mellan faser och sladdarna är gamla. Kika på testerna vår systertidning har gjort till exempel: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.587258/7-smarta-wifi-pluggar---fixa-nat-utan-nagon-kabel http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.588644/devolo-dlan-1200:-snabbaste-natverkspluggarna
×
×
 • Skapa nytt...