MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

nyberg.t

Medlem
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About nyberg.t

 • Rank
  På gång
 • Birthday 09/26/1969

Contact Methods

 • Webbsida
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Plats
  Färjestaden

Mac user info

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  MacBook Pro, Imac, Mac mini
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Svårt ta emot bilder i mail

  Ok, man får anpassa sig & leva med detta med andra ord. Verkar som problemet bara uppstår när mailen kommer länkade från bekanta på större företag & myndigheter, och där används väl "Outlook-baserad" mail för det mesta. Får man mailen från en Windowsdator i hemmamiljö funkar de (oftast får jag väl lägga till) (finns inget sätt man kan ge igen... ni som vet... he he) Jättetack för svaret!
 2. Hej! Har problem att ta emot vissa mail av modellen "roliga bilder" som ju alltid skickas runt till allt och alla. Är väl ingen katastrof, men känns lite surt, då de visst funkar riktigt när de tas emot i en windowsmaskin. Verkar som mitt problem uppstår om mailet länkats från en Outlookanvändare = "kontorsdatorer", bilderna hamnar då som bilagor i skum ordning, som jag får öppna manuellt medans brevet behåller all text och "bildhållarutor" med blåa frågetecken i. Högerklickar jag på dessa och väljer hämta bild händer ingenting. Tar man emot samma mail på en Iphone funkar det oftast riktigt att se det (första 2-3 gångerna sen blir det lika där) Vidarbefodrar jag mailet från den, faller bilderna bort hos mottagaren trots att jag ställt in att de ska bifogas. Har kollat runt bland forumen men det känns som jag är ensam om problemet, nån inställning fel? Jättetacksam för bra ideer!
 3. Inbyggda högtalare går inte att välja

  Samma fel dök upp hos mig i förrgår, letade lite och hittade er. Rent amatörsvar men ändå (som "föredetta" tv-reparatör) Jag testade och dra ur och sätta tillbaks hörlurskontakten snabbt några gånger och sedan sakta dra ut den, och drygt halv-vägs kom ljudet kom igång. = Antagligen dålig kontakt i själva uttaget. I vanlig hemelektronik sitter en liten brytare inne i själva uttaget som talar om för elektroniken om hörlurskontakten sitter i eller inte, borde vara samma i Macen. Kan ju bara ha hängt sig men med den vanliga turen som man alltid har är den kanske kass... Borde gå att byta om man bara kan får tag i en. (Förutsatt att man är jäkligt händig på att löda, misstänker jag) Testa, lycka till!
 4. Maila bilder från Iphoto

  Precis, det var den jag hittade, får nog kolla med ögonläkaren...
 5. Maila bilder från Iphoto

  Känns nästan lite pinsamt så här efteråt...
 6. Maila bilder från Iphoto

  Äntligen!!! JAG HITTADE DEN!!!!!! en liten pop-up meny som jag hade totalmissat. Kom fram efter jag lagt in bilden i mail. (längst nere i högra hörnet) stod på "Liten". Tack för hjälpen!
 7. Maila bilder från Iphoto

  Ska inte skriva suck förresten, det var ju så man lät hela tiden som PC ägare. Macén fungerar ju så sanslöst bra i övrigt, så det måste finnas nån inställning som jag missat / inte hittar.
 8. Maila bilder från Iphoto

  Iphoto säger att bilden är på c:a 2 Mb innan de konverteras i Mail till c:a 150-200k (står det längst ner till vänster i mail). Det måste vara nåt skit med Mail eftersom "felet" inträffar isamband med att bilden "Exporteras" från Iphoto. Dubbelklickar jag i Mail, så bilden öppnas i förhandsgranskaren, blir den superpixlig med en gång när man försöker förstora den. Har letat som en tok i inställningarna i mail igen men hittar inget... suck...
 9. Hej! har bekymmer med att maila bilder från Iphoto. Iphoto (eller Mail) krymper / komprimerar mina bilder till runt 200K oavsett vilken storlek jag väljer i "Dela" menyn / E-post. Hittar ingenting om nån max storlek på bilder i nån av programmen. Händer samma sak om jag väljer från bifoga / bildbläddraren i mail. Är väldigt "grön" på Mac så jag misstänker att jag har missat nån liten detalj. Otroligt tacksam för en bra idé!
×