Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

clain

Medlem
 • Antal inlägg

  50
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om clain

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  MacBook Pro4,1, Mac mini6,2, iPhoneX & iPad Pro 12,9” gen3 256GB
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Nu är jag intet på något vis en expert på det här, men apropå kontakt-standarden så kom väl USB-c kontakten ändå rätt så många år efter Lightning..... Min åsikt är då att Apples Lightning-kontakt varit rätt överlägsen den gamla USB-kontakten, bara att trycka in den utan att fundera över hur.. Jag kan väl däremot hålla med om att jag idag inte märker stor skillnad på att använda iPad pro’n med USB-c emot iPhone’n med Lightning.. Så nog skulle de i dagens läge kunna gå över till enbart USB-c... Eller.. finns det fördelar med Lightning ännu?
 2. Hittade du på någon orsak till & lösning på ditt problem? Min 4S har börjat uppvisa liknande symptom de senaste 1-2 månaderna, fast med både kontakter, kalender å bildström..
 3. Upplever samma problem med min Synology NAS efter att jag installerat från Lion till Mavericks. Har min iTunes Media mapp placerad på min NAS och fram till Mavericks har det bara varit att ändra placeringen under Inställningar>Avancerat. Detta fungerar inte numera, försöker också hitta orsak och lösning till detta.
 4. Hur skulle ni resonera kring de nya rMBP som precis släppts, om ni var i min sits? Jag har planerat att pensionera min och fruns bärbara en längre tid nu.. (En MB 13" white från 2005 och en MBP 15", early 2008) Tänker äntligen ersätta dem med en gemensam rMBP istället, som förhoppningsvis kan hänga med lika länge som som dessa två. Tanken är två separata konton, som säkert kommer vara inloggade samtidigt.. Vi använder den för privat bruk, dvs mail, surfning med 2-3 fönster á 5-10 flikar, musik, film, filmkonvertering med handbrake, lite fotoeditering i Photoshop & ev kommer jag ta upp lite WoW-lirande framöver.. Jag hade planerat att gå ner i storlek till 13", välja den starkaste processorn och trycka i så mycket minne som möjligt. Men så blev jag fundersam över dual- & quad-core , samt Intel Iris jämfört med Iris Pro och tänkte att det kanske är idé att fortsätta med 15" och lägga till 3000kr för att få den "enkla" rMBP 15", med quad-core 2.0GHz och bättre grafik. Har lite dålig koll på skillnaderna i prestanda med dagens hårdvara och vad ex en fullbestyckad rMBP 13" klarar av... Hur skulle ni göra och varför, tacksam för all input..
 5. Låter ju lovande att det funkar att ta ut ljudet via fler utgångar samtidigt med atv2 & 3, då gör det förhoppningsvis det på den första också, får avvakta tills vi fått hem högtalaren och testa helt enkelt. Skulle gärna köpa en atv3 så snart ett jailbreak är ordnat på dem vill helst kunna köra xbmc på den också..
 6. Har försökt hitta information om detta men eftersom jag kör första generationens AppleTV är det inte mycket som jag finns. Har en AppleTV kopplad via hdmi till vår tv, som i sin tur har kopplats med RCA-kabel till en "slingförstärkare" för teleslinga, för att jag som är hörselskadad i familjen kan få höra lite mer av det som spelas upp. Nu har vi en högtalare (med 3,5mm & USB input) på väg och trots att den även har Airplay inbyggt så skulle jag vilja testa att koppla den via vår AppleTV för att på något vis även kunna koppla in den till teleslingan. Jag tror jag har lösningen på hur jag skall lyckas med det genom att koppla en RCA splitter (2>1) mellan tv'n, högtalaren & slingförstärkaren. Men så mindes jag något jag läste nån tråd här på forumet förr, en tråd som jag naturligtvis inte hittar på nu, om att tv'n behövde vara igång för att få ut ljudet från AppleTV'n om hdmi är inkopplad. Jag vill ju så klart inte behöva koppla ur hdmi-kabeln varje gång vi skall lyssna på musik via högtalaren & RCA->3,5mm ?! Är det någon som testat och vet hur det fungerar?
 7. Har försökt starta om flera gånger men inte fått tillbaka funktionen..
 8. Tror inte det hände i samband med reparationen, även om det så klart skulle varit smidigt att kunna gått tillbaks med den då. Har själv bytt till en 120Gb Intel 520 SSD, det gjordes dessutom efter reparationen så det känns mer troligt att det i så fall är jag själv som skadat den på något vis. Men jag har ändå för mig att det här var ett irritationsmoment redan innan hårddiskbytet. Kan väl så klart vara så att tangentbordet blivit skadat utan varken min eller verkstadens hjälp. Men tack för tipset om iFixit.com, skall gå ut och titta om det står något specifikt där om tangentbordsbyte, kanske inte är så dyrt att byta ut hela tangentbordet..
 9. Hittade du på någon lösning på problemet Christian? Jag har helt plötsligt fått samma problem med min IPhone 4s & min AppleTV, tidigare har det fungerat utmärkt att klicka på hemknappen, svept till vänster och valt källa för ljudet. Numera får jag inte ens upp symbolen för att välja. Min AppleTV ligger på samma nätverk men är kopplad via kabel (har alltid varit det). Inte ska det väl tex ha någon betydelse vilken router man kör på så länge enheterna ligger inom samma nät? //Andreas
 10. Vilka minnen köpte du till din Mac Mini bodahl? Jag är i köpartagen av en min server och tänkte beställa med 4gb och själv byta ut till 16gb, men är lite osäker på vilka som bör väljas. mvh Andreas
 11. Bumpar/lånar tråden lite... Så här i efterhand så står det ju klart att det inte blev någon ny Mac Mini presenterad.. Men har det överhuvudtaget blivit någonting sagt om, eller kan man misstänka att det är någonting nytt i hårdvaruväg som borde vara på gång in i Minin ? Jag funderar också över en mini server... Ska nämligen flytta från huset till en liten 2'a snart och min stora big-tower-server blir nog svårplacerad då. Men eftersom frun min tycker om utseendet på Apple's prylar, så skulle nog en liten Mini Server i kombination med ex. en Synology Nas kunna få en fin plats och dessutom vara en rejäl uppgradering från mitt nuvarande hemmabygge. Tanken är hur som haver att plocka bort OS X server och köra in ESXi mm så småningom. Men sist jag köpte en ny dator var min nuvarande mbp (late 2008) och då släpptes första mbp unibody bara någon månad efteråt., jag vart ju lite småsur då och vill helst inte göra om samma misstag igen.... Vad tror ni rävar här på forumet, kan det finnas något snaskigt i kommande Mini som är värt att vänta på, eller ska man våga satsa och köpa nu istället? mvh Andreas
 12. Hej allihopa. Jag märkte nyligen att tangenten "n" på min Macbook Pro 4,1 (Late 2008) inte riktigt är med i matchen. Ibla*d när jag skrivit så har nå* bokstav sak*ats, ;-) Men jag har inte förrän idag märkt att det alltid är bokstaven "n" som inte riktigt vill vara med. Det känns inte som att den rent fysiskt sitter konstigt på något vis och den fungerar utmärkt om jag trycker ner den rakt uppifrån eller på vänster kant, men trycker jag på höger kant av tangenten så vill den inte alls fungera. Är det någon som vet hur MBP's tangentbord är uppbyggt? Går det att byta ut enstaka tangenter, eller är det troligtvis något fel på hårdvaran så att det blir meningslöst att byta ut en enstaka tangent? Jag hade nyligen datorn inne för en förlängd garantireparation där dom bytte ut hela logikkortet pga ett erkänt fel med grafikkretsen, så datorn är ju "så gott som ny" i hårdvaruväg och det känns inte som att det är läge att skrota den än på länge.. Är det någon som haft likartade erfarenheter eller har några vettiga tips på vad jag kan göra, jag har försökt söka av forumet men inte lyckats hitta någon med liknande problem... Med vänlig hälsning Andreas
 13. Jag har iof Jailbreakat min ATV (1 gen) men konverterar alltid allt med Handbrake till m4v ändå och då med softsubs från .srt textfiler, enda gånger jag kör hardsub/burnt in är när jag bara hittar .sub textfiler. Lägger du till .srt så kan du även lägga till flera, om du vill ha t.ex både svenska å engelska eller med ell utan "för hörselskadade". Kanske iof är mer aktuellt för oss som faktiskt är hörselskadade.
 14. Tack så hemskt mycket det var ju rent av otroligt enkelt, när man väl visste knepet...
 15. Jag hoppas att någon vet en bra lösning på mitt kontakt-problem, jag har googlat och sökt runt på forumet men inte hittat någonting som hjälper. Köpte nyligen en Iphone 4s och pensionerade då min gamla SonyEricsson W810i, men ville först föra över alla kontakter. Jag lyckades inte skicka alla mina kontakter från SE till Iphone med bluetooth som jag brukat göra mellan andra telefoner, istället hittade jag tips om att köpa en plugin till iSync och fick så på vis in alla kontakter till Snow Leopard och kunde därefter skicka dem till min Iphone. Nu när jag vill använda iCloud så är problemet att alla kontakter hamnade i "Från min Mac" gruppen medan jag skulle vilja ha dem i iCloud gruppen så att dessa också följer med i en iCloud säkerhetskopiering och synkning. Är det någon som vet hur jag skall bete mig? Har ca 500 kontakter så det känns inte särskilt skojigt att sitta och lägga in dem manuellt i iCloud och jag har som sagt inte hittat någon funktion för att kopiera dem mellan grupper. Hoppas nån där ute vet råd.. Mvh Andreas
×
×
 • Skapa nytt...