Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Erling N

Medlem
 • Antal inlägg

  50
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Erling N

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1955-05-26

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Älandsbro
 • Intressen
  Kroppsvård, rehabilitering, träning, jakt, bygga på mitt hus.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1989
 • Appleprylar
  Mac mini, macbook pro 17, iPhone 6S, iPad Air
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jag har en 6S och den duger för mig. SÅ länge den kan uppdateras, får den vara kvar. och till det har jag ett abonnemang som kostar 90 kr/månad
 2. Jag brukar använda Skivverktyg som finns i mappen verktygsprogram för att formatera HD. Är det någon här som har ett bättre förslag?
 3. Har själv samma problem med sambons platta. Beklagligt att de inte kan öka på ledningsarean i plus och minusledare med några enstaka gram koppar... samt att sladdarna är för veka och går av eller blir varma av samma orsak, för klen ledningsarea!
 4. Säljaren av datorn borde kunna ange betaldatum, då blir det enklare att söka i banktransaktionslista efter betalning.
 5. Håller med, utrusta din reserv med ssd så blir du nöjd. Jag gjorde detta på min gamla alu c2d, samtidigt stoppade jag i 8Gb ram. Sedan undrade jag varför jag bytte upp mig... Den startar på 25 sekunder jämfört med 2,5 min tidigare!
 6. Ps med denna kunskap så köpte jag även en begagnad 17" macbook som funkar perfekt med ssd. Med tv-dongel från Elgato så är de en perfekt reservtv också.
 7. Jag har en mac Book unibody från 2008 (2Ghz c2d). Jag degraderade den till reservdator då den blev långsam, köpte en Mac mini istället. Nu efteråt så bytte jag till ssd på Mac minin och det gav strålande resultat. Med den visheten så skaffade jag en ssd till min gamla macbook också och den blev rekordsnabb, i varge fall på mindre jobb. Så jag rekommenderar dig till att byta ut din Hd mot en ssd-disk. om nu kostnanden är besvärande så köp en mindre disk och sedan ett rack för att montera din gamla hd i för backupp, vilket datorn sköter automatiskt. Jag kör El Capitan på den och den startar på 25 sekunder, vilket är strålande!!!
 8. Vill dom ändra användare ofta så borde de skaffa en dator med snabb ssd-hårdisk. Jag har en mac mini 2011 8Gb och den är nog bra men... den tar alldeles för lång tid på sig för att byta användare.
 9. Tack för tipset, nu är det ordnat. Kan andas ut, behöver inte köpa en ny ipad till sambon...
 10. Oj, iPad är det som gäller
 11. Håller på att uppdatera sambons Air från 7.1.5 eller nått sånt till 8.0.2 och iPodden har frusit under update. Uppdateringsvisaren, alltså det grå strecket har stannat vid det som ser ut att vara nästan färdigt. Vad göra för att kunna återgå till tidigare system och starta om den?
 12. 2 Gb minne känns lite för Maverick, jag har 8 på min mac mini och jag tittar emellanåt på badbollen under väntan på minnesflyttande.
 13. En möjlighet är att du skaffar en Apple-id och sedan köper en uppdatering för en ringa penning. Det kan även vara lämpligt att skaffa en extern hårddisk för att säkerhetskopiera din hårddisk på, du har ett automatiskt system som klarar detta, kostnad, ca 600:- nu skriver du inte hur gammalt system du har, men det skall finnas en funktion för att tillverka en startskiva.
 14. Prova att ansluta via nätverkskabel samt använd AirPort verktyg som finns i Verktygsprogram för att starta om Time Capsule, det funkade för mig.
 15. Håll ögonen öppna för olika Blocket/radisar, du kan kanske hitta ett intakt lock med fungerande skärm med tillhörande defekt dator. Det är nog bättre att kolla på en ny, såg att både Macoteket och Dustin sålde en 13,3" Mac Book Air för under 9 tusen
×
×
 • Skapa nytt...