Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Koplimi

Medlem
 • Antal inlägg

  3 917
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  5

Koplimi vann dagen: 14 januari 2018

Koplimi hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

91 Bra

Om Koplimi

 • Medlemstitel
  Lysande

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.koplimi.com

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Linköping

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  Macbook Pro 13"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Endast relevant om du vill printa ut det (in i verkligheten). Om du vill ha en jättestor plansch så kanske du inte vill att det ser pixligt ut när du kollar på den från en halvmeter. Då väljer du en upplösning som är tillräcklig för ditt ändamål. Tex att ha 72 Dots Per Inch i verkligt format. Eller om du kanske kräver att storleken som visas på skärmen är exakt lika stor som i verkligheten. Då väljer du en DPI som överensstämmer med din skärm.
 2. Tror du verkligen att det spelar någon roll för NSA om dom har lösenorden? Varför släpa sig in genom ytterdörren när man kan åka snabbtåg i första klass genom bakdörren?
 3. Allt beror lite på vad det är du drar in i Airporten. Du verkar ju ha "oändlig" tillgång till externa IP-adressen om man läser det du skriver. Vilket är ovanligt, oftast får man bara ett externt IP per kund. Så du bör kolla upp vilka IP-ranges som dina enheter är kopplade i. AAA.BBB.CCC.DDD - A och B borde räcka om du inte har koll själv på hur mycket info du bör dela med dig av på nätet. Är det bara ett enda uttag i väggen hemma hos dig är det väl troligen rakt ut på nätet. Men har du fler kanske du har någon annan uppsättning.
 4. http://hints.macworld.com/article.php?story=20100403050702737
 5. Är inte tekniskt möjligt att få 120Hz via single link DVI.
 6. Ja det kopieras till disken vid vila för just den anledningen om man inte stängt av att datorn skall göra det. Pajj får gärna söka efter "mac os sleep image" på google om hen vill veta mer.
 7. Launchpad är ingen mapp, det är ett "program" som visar alla dina program på ett "fancy" sätt. Lite som att: Internet inte slutar existera om du avinstallerar Safari. Men tas en hemsida bort från internet så kan du inte komma åt den i Safari. Launchpad skutar inte existera om du tar bort programmappen. Men tas program bort från program-mappen så kan du inte komma åt dem i Launchpad. Det kan finnas flera "Applications"- eller program-mappar. Det finns en delad program-mapp som ligger i roten på systemdisken. Dessa program kan köras av alla användare. Sedan kan varje användare ha en egen program-mapp där personliga program kan installeras. Denna ligger i användarens hemma-mapp. (Om den har skapats) Så det är mycket möjligt att du kollar i din personliga program-mapp där du bara har installerat ett program. I den andra bör du hitta resten av programmen. Set du ingen anledning att ha programmet privat så kan du flytta den till delade program-mappen. (Och sedan ta bort din personliga program-mapp om du vill)
 8. Jag kanske skrev fel, menade iaf en Dual link DVI-adapter. http://store.apple.com/se/product/MB571Z/A/mini-displayport-till-dual-link-dvi-adaptern?
 9. Du skriver "stänga av" och Telly81 skrev "vila". När datorn stängs av behövs inte hela RAM-minnet skrivas ner till hårddisken. Det behövs bara när datorn går ner i vila. (För att kunna bevara tillståndet i fall strömkällan försvinner) Och anledningen till att den "knattrar i över en minut" när du drar i gång den, ja det är för att läsningar eller skrivningar görs med disken. (Vad har det med saken att göra?) Jag förstår inte direkt vad för fråga det är du ställer.
 10. Du behöver nog en DVI-D adaper iaf om du vill ha en chans att lyckas.
 11. Är det 60Hz max i skärminställningarna i Mac OS? Eller vad upplever du? (Har ingen skärm så jag kan testa själv)
 12. Om du förklarar bättre vad det är du vill/försöker göra så kan jag säkert svara.
 13. Koplimi

  Långsam NAS

  Ja det är så man gör.
 14. Koplimi

  Långsam NAS

  Om du kör smb på Mac:en, går det lika snabbt?
×
×
 • Skapa nytt...