Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lagerdahl

Medlem
 • Antal inlägg

  81
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om Lagerdahl

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Plats
  Västra Götaland
 • Intressen
  Illustration, konst, foto, musik

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1995
 • Appleprylar
  Mac Pro, MacBook Pro, iPhone, iPad Pro
 1. Nu har jag lyckats uppdatera till High Sierra. Gjorde som poi ran föreslog - bytte tillbaka till standardgrafikkortet, installerade High Sierra och bytte sedan till nya grafikkortet igen. Lustigt nog verkar OS kommunicera bättre med nya kortet nu - i systemrapporten finns nu "rätt" namn på grafiken. Innan stod det AMD R9 xxx istället för Radeon RX580. Det känns ju bättre.
 2. Tack för svar. Jag gjorde ett försök med High Sierra men såsom poi ran påpekar fastnade installationen i uppdateringen av fast programvara. Eller rättare sagt - när maskinen pipit och startat om vill installationen inte gå vidare utan begär uppdatering av fast programvara igen. Funderar på om jag ska trycka i det gamla kortet och försöka igen.
 3. Systemkraven säger att Catalina kräver MacPro från 2013. Men jag vill minnas att jag läst att min Macpro från 2010 duger om bara grafiken är "stöder metal" (vad nu det betyder?). Måste man lura programuppdateringen på nåt vis?
 4. Jag är ute nog bara ute efter en senare version av MacOS då några av mina Adobeprogram inte längre kan uppdateras pga för gammalt OS. Appstore vill inte ge mig Catalina dessvärre. Kan ej installeras på min dator tydligen. Vad hette förra versionen av MacOS?
 5. Hej alla pålästa människor. Jag kör Mac Pro från mitten 2010 (5.1) med Sierra installerat. Nyligen uppgraderade jag grafikkortet till ett Radeon RX580, för att kunna köra en ny ritskärm. Det fungerar bra. Vad jag däremot inte blir klok på: grafikkortet är metal-kompatibelt. Då antog jag att jag skulle kunna uppgradera MacOS (så sa reklamen), men det verkar inte alls funka. Programuppdateringen vill inte alls kännas vid någon kompatibilitet med senare OS än Sierra. Vad har jag missförstått?
 6. Men han har ju moddat elförsörjningen till grafiken i sin dator, det säger han ju. Kortet han installerar drar mer ström än kontakterna på moderkortet kan leverera. Men kortet jag tänker mig går att köpa med en 8pin till 2x6pin i ett kit från OWC. Så då drog jag slutsatsen att det kortet fungerar med den kabeln. Bilden nedan är från produktbeskrivningen av kitet.
 7. Inte riktigt den du länkade till men på samma ställe fanns rätt kabel (såvitt jag kan förstå). 15 USD. Tack!
 8. Tack. Men den ser misstänkt kort ut. Det är sånt här som får mig att tveka lite och hellre betala 1500 spänn extra. Kanske.
 9. Jag är i valet och kvalet. Antingen ett uppgraderingskit från OWC där grafikkortet, kabel och instruktion ingår. 349 USD + frakt mm. Eller samma kort från NetonNet för 2000 kr och kabel från annat håll samt ingen instruktion. Mycket billigare att köpa från NetonNet. Men - rätt gött att veta att man får rätt kabel från OWC. Instruktion är ju också värt en del för en amatör som jag. Har inte tummen mitt i handen men vad som är vad på ett moderkort mm kan jag inte riktigt. Är ett sånt här byte knepigt att göra?
 10. Nja, kabeln jag ska ha är 2x6 pin i ena änden och en 8-pin i andra. Den föreslagna på eBay hade 2x(6+2)pin i ena änden. Jag antar att det inte finns någonstans att sätta de där extra 2-pinkontakterna. Det är ju hon-kontakter det är fråga om.
 11. Tack. Jag antar att man bara kan låta de där +2-orna hänga löst.
 12. Var kan man köpa en sådan här kabel? 2x6 pin till 8 pin.
 13. Tack för tips och synpunkter i denna tråd. För mig är detta en djungel. Men jag lutar i nuläget, efter att ha tittat runt lite, mot ett Radeon RX580. Synpunkter på detta? De säljer uppgraderingskit på OWC vilka i min värld känns seriösa och kunniga. Lite dyrt dock. Samma kort finns på Net On Net för 1990 sek vilket känns rätt ok ändå för ett nytt kort. Men saknas då något för installation månne? Typ nån liten strömkabel eller så tro? Tack för videon lappen71 - nu känns det som man köpt rätt dator en gång i tiden😊. Ska nog försöka hålla i den ett tag till. Den har ju funkat för jäkla bra de här nio åren.
 14. Det verkar vara rätt svårt att få tag på såna här äldre modeller av grafikkort. De flesta som passar verkar ha utgått ur sortimentet hos många återförsäljare. Hittar ev ett på Tradera för 700 spänn AMD Sapphire Radeon HD 7950.
 15. Aha, tack. Det var kanske det jag misstänkte. Känner någon till om det går att sätta in ett annat grifikkort med mera kräm? Jag har kollat runt lite grann men jag är så okunnig när det gäller tekniken kring grafikkretsar mm. Det enda jag kommer fram till är att OM det finns nåt som passar så kostar det en rätt bra slant...
×
×
 • Skapa nytt...