Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Fryder

Medlem
 • Antal inlägg

  128
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Fryder

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1990-02-11

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  iMac i5, MacBook, iPad.
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Man kan säkerhetskopiera via iCloud, så du slipper koppla telefonen till datorn. När personen i fråga sedan använder sin iPhone5 för första gången, kommer hon att bli tillfrågad om hon vill återskapa från tidigare iPhone. Edit: Detta gör man på (på sin iPhone alltså) Inställningar > iCloud > Lagring, säkerhetskopiering.
 2. Tjo! Synkroniseringen med iTunes fungerar inte alls för mig. Egentligen synkar jag nästan aldrig, då jag varken har musik eller videor på mobilen. Förr i tiden synkade jag kontakter och liknande, men det behövs ju inte längre i och med iCloud. Dessutom säkerhetskopierar jag via iCloud, så iTunes används inte där heller. Nu har jag gjort lite ringsignaler i Garageband som man kan synka med iTunes. Jag har ställt in så att absolut ingenting synkas förutom ringsignaler. Men när synkroniseringen ska börja, stannar iTunes på "väntar på objekt att kopieras". Det spelar ingen roll vad jag försöker synka. Lägger jag in en låt manuellt stannar iTunes på samma ställe. Jag har läst lite om det här problemet och det verkar som att det enda som hjälper är en återställning av iPhone. Det är nu min egentliga fråga kommer :-). Är det så, att ALLT tas bort med en fullständig återställning? Den slags återställning som man alltså kan göra inne i inställningar på iPhone. Om jag då gör detta, hur mycket kommer jag kunna "hämta tillbaka" från min säkerhetskopiering i iCloud? Kommer bilder finnas kvar? Alla apps? Drömmen hade ju varit om, efter återställningen, allting automatiskt blir precis som innan. Jag är lite tveksam om det kommer bli så. Eftersom det står att endast 2.8gb används i iCloud. Skulle man säkerhets kopiera min iPhone 4 skulle den ta upp bra mycket mer än 2.8gb tänker jag. Någon som har stenkoll? :-) Fryder
 3. Kan tillägga att jag har kollat med Kanex XDs support. Det enda de hade att säga var att det hade någonting med uppdateringen (10.7.4) att göra, no shit? Så där kan jag inte få någon hjälp.
 4. Tjo! Detta problem är relevant till operativsystem, tillbehör och macar. Jag valde därför att lägga tråden i Allmänt, då jag inte riktigt kunde bestämma mig. Så här är läget: Jag har under ett par år använt mig av en fin pryl som kallas Kanex XD. Det är helt enkelt en HDMI to Minidisplay port, vilket gör att jag kan lira bland annat Xbox 360 på min iMac 27". Det har alltid fungerat klockrent! När jag, för några år sedan, bestämde mig för att köpa prylen, var jag osäker på om det skulle fungera med mitt nuvarande ljudsystem. Men det gjorde det! Jag kör nämligen allt ljud från min mac genom ett firewireljudkort som kallas Focusrite LS 56 (från ljudkortet har jag Yamaha HS80M, info for geeks like me). För att summera en aning, har Kanex XD alltid lirat. Ljudet har fungerat klockrent genom min Focusrite. Men när jag uppdaterade till senaste OSX (10.7.4), spelas bara mitt Xbox upp via de interna högtalarna i macen. Annars fungerar ljudet som vanligt. Det är bara när jag drar igång mitt Xbox genom min Kanex XD som de interna högtalarna får för sig att vara med och leka. Jag antar att det är någonting som hände i den nya uppdateringen som gör att jag inte längre kan spela upp ljudet från mitt Xbox via mitt ljudkort. Har någon en förklaring tro? Fryder
 5. Fryder

  Bildström

  En polare fick för sig att ta kort på sin snabel. Han tog bort den ganska så fort. Detta följdes av ett ganska så panikslaget Googlande hur man tar bort bilder från bildströmmen! Kul kul. Det är sjukt korkat att det inte finns möjlighet att ta bort enstaka bilder från bildströmmen. Det borde gå att göra det från vilken iPryl man nu använder.
 6. Börjar tro att jag möjligtvis har fått den här rackaren, då jag inte har fått någon programuppdatering på länge. Jag får felmeddelande när jag skriver det där i terminalen. Men gäller detta alltså bara Safari och Firefox? Jag kör nämligen alltid Google Chrome.
 7. Fryder

  iOS 5 ute!

  iOS 5 Är nu nedladdad hos mig
 8. Hej igen, tack för all hjälp, hehe . Jag testade en sak igår kväll och jag förstår inte varför jag inte tänkte på det innan! Jag gick in på ATI Radeons hemsida. Därifrån kan man ladda hem ytterligare drivrutiner för grafikkort till Macdatorer till Windows. Nu verkar det fungera galant. Hoppas den här tråden kan hjälpa folk som har svårigheter att installera Boot Camp på sin 27:a!
 9. Tjo! Tanken med den här tråden är huvudsakligen att jag vill ha hjälp med mitt problem. Men jag hoppas även kunna hjälpa dem som vill installera Windows 7 på iMac 27"! Därför kommer jag nu berätta hela min otroliga resa genom Windows härliga värld.. Jag bestämde mig för att installera Windows 7 på min iMac 27 för några dagar sedan. Det visade sig att det inte var lika problemfritt som jag trodde. Jag började med att starta Boot Camp, göra en ny partition och stoppade sedan i Windows 7-skivan. Datorn startades om i Windowsläge och började installationen. Installationen gick felfritt. När jag sedan skulle starta Windows för första gången var skärmen bara svart. Jag Googlade lite och märkte att detta var ett känt problem med att Windows inte hittar de rätta drivrutinerna för grafikkortet och ni kan läsa om här. Enligt Apples support skulle man stoppa in en drivrutin på ett USB-minne eller SD-kort som automatiskt installerade drivrutiner i Windows när skärmen var svart. Detta funkade inte! Efter ytterligare lite Googlande hittade jag den här lösningen. Efter den kunde jag starta Windows och faktiskt se! Men windows hade självklart fortfarande inte de rätta drivrutinerna, eftersom jag inte hade installerat Boot Camp. Jag stoppade då in Mac OSX-skivan för att installera drivrutiner. Men.. detta fungerade inte, jag fick bara ett felmeddelande. Jag Googlade lite till och hittade en lösning. Istället för att köra Mac OSX på autorun, ska man högerklicka på skivan, leta sig fram till x64 installationsfilen, högerklicka på den och klicka på "Kontrollera och installera" (Mycket osäker om det hette så, någon som vet?). Installationen började och det verkade gå fin fint! Men NEJ! En bluescreen! . Jag provade samma sak en gång till och Boot Camp blev faktiskt installerat korrekt till slut. Jag installerade sedan 3.1 och 3.2. Efter den lär jag Windows uppdatera sig själv och finna de drivrutiner Windows ville ha. Nu äntligen verkade de som allt fungerade. Skärmen var i den rätta upplösningen och såg fin ut. TIll och med Magic mouse fungerade som den ska! Men det är nu jag kommer till mitt problem! Ungefär 25% av alla gången jag byter upplösning (Detta sker ju till exempel när jag spelar något spel), så blir skärmen helt svart. Datorn fortsätter och jag hör ljud i bakgrunden, men skärmen är bara svart. Det är som om skärmen inte riktigt hänger med i svängarna! Är det någon som tro sig veta vad jag ska göra härnäst? Mvh Fryder
 10. Du kan testa att starta Windows i felsäkert läge. Stoppa sedan in Mac OSX-skivan för att installera alla drivrutiner som är nödvändiga.
 11. Om du skulle koppla bort den externa skärmen, kan du se skrivbordet då?
 12. Ta en titt på http://klauskjeldsen.dk/boot-camp-imac-error-fix-black-screen/. Kör du Xp? Vilken dator har du? Jag vet att det är ett känt problem att skärmen blir svart när man kör windows 7 med en iMac 27". Detta beror på att Windows inte hittar de rätta drivrutinerna för grafikkortet från start. Jag följde guiden, som jag länkade ovan, och fick Windows att fungera. Efter det installerade jag alla drivrutiner och nu fungerar det fin fint.
 13. Väcker tråden en aning. Jag är faktiskt också på jakt efter en sådan här switch, då jag också har en Kanex XD. Dessvärre vet jag inte någon lösning till problemet. PS. Fint målat Folk borde ta efter dig, allt blir så mycket lättare att förstå!
 14. Hejsan! Min vän har en macbook som fungerar fint, förutom en sak. Caps Lock är alltid aktiverad. Den blev inlämnad och det visade sig att det var en vattenskada precis där Caps Lock-knappen sitter. De säger att "hela moderkortet" är sönder och att laga datorn kommer kosta 13 000! Jag tänkte att det måste finnas något sätt att avaktivera Caps Lock i OS X? Fryder
 15. Jag har en iMac 27, så den ska palla "n". Anledningen till att jag ville köra trådlöst, var att vissa apps från min iPad skulle funka tillsammans med min iMac, (t.ex. som Ac7 pro, som är en kontrollyta för inspelningsprogram). Men jag märkte nu att jag kan vara uppkopplad via ethernet och samtidigt vara uppkopplad via wifi, problemet löst =). Faktum är att min router ligger precis under mitt datorbord, där både min iMac och Xbox är, de enda två apparater som jag kopplar upp till internet (förutom min iPad och mobil). Så det är inte särskilt jobbigt att köra trådat trots allt. Jag tackar för tipsen! Fryder
×
×
 • Skapa nytt...