Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Stereotypen

Medlem
 • Antal inlägg

  4 633
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

Allt postat av Stereotypen

 1. Jag har både trackpad och nya tangentbord till A1286.
 2. Nej. Sitter integrerat på logic-kortet.
 3. @Alix - Avsikten var inte av vara en pekpinne mot dig, utan mer "tala" om för "gröna" att även de kan gå sönder. Ha en fin helg!!
 4. För "linan" till Apples servrar är dålig. Varför Mountain Lion? Du kan ju köra Mojave på den, och installera det direkt om datorn haft 10.12.4. Kika här: https://support.apple.com/sv-se/HT204904
 5. Byt disk i din 15", den håller gott än. Ta en Samsung EVO 860, och satsa på minst 500Gb. Det är enkelt att byta disk - finns bra guider på nätet - tex iFixit.com
 6. Finns de som har problem med att dessa slutar fungera. Bara för att det inte finns rörliga delar - betyder det inte att de håller i evighet.
 7. Ja det går. https://support.apple.com/sv-se/HT206886
 8. Jag har inget av de.........🤔
 9. Läskigt........(är väl bara förnamnet)
 10. Logga ut från Appstore och logga in igen. Hjälper det?
 11. Ser normalt ut med tanke på vilken disk som sitter i.
 12. Precis - den disken kan du inte ha i Retina-maskiner, därav rådet utan retina.
 13. @Pocahontas: Jo, men någonstans måste man börja. Ser man inte till att fler blir poliser - blir det inte fler poliser...... Har idag fixat 2 st 15" med trasig kondensator i grafikdelen som går att de "kernellar" med omstart som följd.
 14. Inget fel förutom att de har havererande grafikväxling som genererar "blank screen" mm tråkiga saker, samt att din disk som sitter i 2011 inte passar i den - därav 2012 utan retina (PlugnPlay).
 15. Det där har du fått om bakfoten. Anledningen till dubbla kort är att ha så lång batteritid som möjligt. Automatisk växling gör att datorn använder det integrerade kortet till mindre krävande grafik. Vid högre belastning växlar datorn upp till det dedikerade kortet som drar mer ström. Integrerade kortet driver även extern skärm.
 16. Sjunga o sjunga - ja DET var väl inte Friggebods gebit direkt!! 😂😂
 17. Vi tolkar alla det skrivna ordet olika. Den som en läsare kan känna sig kränkt över kanske en annan inte tar notis av.
 18. Läs på ordentligt!! Du kommer inte kunna justera ljusstyrka i skärmen Du kommer inte kunna köra bild ut mm mm.
 19. Här finns "modden" för den som vill studera: https://realmacmods.com/macbook-2011-radeon-gpu-disable/ Scrolla ner och klicka på "Show Hardware Modification Steps"
 20. Ja det tror jag. Sitter aldrig med forumet via TFN, så det visste jag inte.
 21. Blir lika. Du har 3 alternativ: *Hitta ett logic-kort som fungerar - du vet dock inte hur länge till det fungerar *Baka kortet i ugnen eller hitta någon (jag) som kan reflowa grafikdelen, men man vet ej hur länge detta håller tills felet återkommer. *"Modda" kortet så det enbart kör på det integrerade kortet (komplicerad procedur med avancerade lödkunskaper som krav mm) Försök hitta en 15" från 2012 (ej retina), sätt i disken och fortsätt där du slutade. De från 2012 har grafik-kort som inte blir defekta.
 22. Syns i profilen, inte mycket att välja på där.......
×
×
 • Skapa nytt...