Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Razor

Medlem
 • Antal inlägg

  2 920
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Razor

 • Medlemstitel
  Lysande
 1. Fast om man stänger av det, så blir det ju jättejobbigt att byta program. Om jag ska byta till Mail, så får jag först byta "space" och sedan byta program, alternativt tvärt om. Det gör ju inte saken bättre.
 2. Ett problem jag har i Lion på min MBP... jag kan inte minnas att jag skulle ha råkat ut för det i Snow Leopard, men mitt minne är väl lite halvdant, så säker är jag inte. Nåväl. Problemet är att när jag byter program, genom att trycka cmd-tab, så hamnar ofta fel fönster i förgrunden. Till exempel: Jag har ett Spaces-skrivbord där jag har alla mina kommunikationsprogram (dvs, Mail och Skype). Om jag har OmniWeb uppe på skrivbord #1, och cmd-tabbar till Mail (som ligger på skrivbord #2), så ser jag Mails menyrad, och alla kortkommandon skickas till Mail, men fönstret i förgrunden är Skype — inte Mail. Jag ser alltså inte Mails fönster, för Skypefönstret ligger i vägen. Det händer med alla möjliga olika program. Byter till iTunes och får ett Finderfönster i förgrunden istället, till exempel. Är det någon annan som sett detta, eller rent av har en lösning? Tack på förhand!
 3. Aha, problemet löst! Windows 7 stödjer WEP, men bara på nätverk man lägger till manuellt. Man får gå in på 'hantera trådlösa nätverk' och lägga till ett nytt. Där kan man manuellt skriva in all information, välja WEP-kryptering, etc. Lite krångligt, men det fungerade iaf. Att bara ansluta via nätverksväljaren nere i hörnet går alltså INTE i Windows 7.
 4. Jag behöver alltså dela med mig av en ethernet-anslutning i min MBP till en Windows-laptop som kör Win 7. Att dela internetuppkopplingen fungerar i grund och botten finemang, med ett ganska stort undantag: det stödjer bara WEP (40- och 128-bitars). Det betyder att jag inte kan ansluta alls med Windows-datorn, eftersom Windows 7 inte stödjer WEP. Och av någon outrgrundlig anledning kan man inte skapa WPA- eller WPA2-krypterade nätverk för nätverksdelning i Mac OS X. Har någon några bra idéer för att lösa detta? Helst idéer som inte innefattar "köp en router". Tack på förhand!
 5. Även om betrakningsvilkeln är bra, grubblar jag på färgdjupet. Nästan alla TN-skärmar är bara sex bit per färgkanal, alltså totalt 262 144 färger. Hmm. Jag får kila förbi Apple Store och ta en titt...
 6. Meh, vad dåligt. Har Apple släppt någon bärbar med en IPS-panel, någonsin?
 7. Jag har börjat leka med tanken på att införskaffa mig en 15" Macbook Pro, men jag känner ett stort behov av att få reda på vad den har för sorts skärm först. Jag är trött på kassa TN-skärmar med kass färgåtergivning och usel vertikal betrakningsvinkel. Jag har varit på Apple Store och snackat med dom, men det enda dom gjorde var googlade det... Jag har hittat en hel del som säger att det är TN, och en hel del som säger att det är olika typer av IPS, och någon som sade att det är VN, men ingen sade var deras information kom ifrån och det hela verkar lite luddigt... Så, är det måhända någon här som har koll på detta?
 8. Bryce... Nej, prova istället Terragen eller Vue D'espirit, eller MojoWorld. Iallafall om det är miljöer du vill skapa. Om du vill ha ett program som är lite mer av varje är nog Cheetah3D ett bra alternativ.
 9. Det är bara ett könsorgan. Det verkar mest som om hon hade glömt sätta på sig trosor den morgonen. Själva upplägget verkar ju inte alls vara inriktat på sex. Hon ser väl bra ut, men bilderna är väl ungefär lika eggande och sexuella som illustrationerna av det kvinnliga könet i "Fokus"... Jag förstår inte varför folk gör så stor affär av det. Om en "ungdomsförebild" ställer upp på utvikningar, visst kan jag förstå att folk blir upprörda. Men detta verkar mest handla om ren och skär virrighet. Och Tones bilder var sannerligen inte utvikning, det tycker jag då rakt inte. Jag brukar gå och hämta tidningen med mindre kläder på mig än vad hon hade på sig i "Slitz", och ingen bryr sig om det. (Utom min flickvän, som gillar att se mig topless...)
 10. Två saker som gör Mac OS X helt totalt djävla överlägset Windows för grafiskt arbete: 1: Kortkommandon. Windows använder inte kortkommandon i alls lika stor utsträckning. Visst finns alt-kombinationer (alt-f-s-a-d-f och så vidare), men i min erfarenhet är dessa inte i närheten av lika effektiva. Dessutom erbjuder Mac OS X mycket bättre möjligheter att själv ställa in hur kortkommandona skall vara. 2: I Photoshop har man inte "fönster-i-fönster". Jag står knappt ut med Photoshop på Windows p.g.a. detta. Sen slipper man ju oroa sig för virus etc på en Mac. Det är ju rätt trevligt, även om jag inte kan påstå att jag har haft några problem med det i Windows heller.
 11. Mjukvara märker ingen som helst skillnad mellan en dubbelkärneprocessor och två enkelkärneprocessorer. Allt som är optimerat för dubbla processorer blir även optimerat för dubbla kärnor, och tvärt om. Det är i grund och botten exakt samma sak. Program måste på sätt och vis specialskrivas för att kunna utnyttja flera kärnor/processorer. Varje "tråd" i ett datorprogram kan bara köras på en kärna, och för att ta vara på flera kärnor måste man "mulittråda" programmet. Hur detta går till varierar kraftigt. Ibland kommer det av sig självt. Om du importerar en CD i iTunes, till exempel, och samtidigt lyssnar på musik, kommer du ha en tråd som spelar upp musiken, en tråd som läser CD:n, en tråd som gör själva komprimeringen till AAC, en tråd som lagrar dessa AAC-filer på hårddisken, och så vidare. Eftersom komprimeringen kräver mycket mer beräkningar än dom andra sakerna kommer du inte se en prestandadubbling med två kärnor, men det kommer ändå öka kraftigt. Vissa saker, som till exempel vissa filter i Photoshop, har man två trådar som gör exakt samma sak. I dessa fall blir prestandaökningen av två kärnor istället för en ofta bortåt 90-95%. Några fördelar med dubbla kärnor på samma chip: *Billigare att tillverka. *Man kan få bättre prestanda, beroende på hur man har konstruerat det. På många dubbelkärneprocessorer kan data skickas mellan kärnorna på ett mycket effektivare sätt än mellan två separata chip. *Tar mindre plats i datorn, och kräver inte moderkort med två processorplatser. Fördelar med två separata chip med enkla kärnor: *Eftersom det blir lägre "energidensitet" på två separata chip, kan man få mer kylning och högre klockfrekvens. *Med minneskontroller på chipped (som Opteron) kan man använda en metod som kallas NUMA, som kan öka minnesprestandan. *Du kan sälja dina enkelkärneprocessorer och skaffa två stycker med dubbla kärnor, för att få fyra stycken!
 12. Jag har inte hört något om att Kingston skulle vara bättre än TwinMOS. Macar är för övrigt inte alls så känsliga med RAM som folk tycks tro. Köp vad som helst av rätt sort, fast kanske helst märkes-RAM ändå, och med bra garanti. Om det inte fungerar, lämna tillbaka det och köp något annat istället.
 13. Prova Adium istället. Sen ett par versioner tillbaka föredrar jag faktiskt det över Proteus. Och Rosetta gör sin grej helt osynligt för användaren. Du kan inte påverka det.
 14. Skulle DRM:at WMA vara det vanligaste formatet på marknaden? Hur mycket knark går det åt hemma hos CDON, egentligen? Du milde, mer fel kan det ju knappast bli. Inte för att jag egentligen bryr mig. Det är billigare att dricka kranvatten och köpa musik på skiva istället...
×
×
 • Skapa nytt...