MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

eb-

Medlem
 • Content count

  390
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About eb-

 • Rank
  Mycket bra
 • Birthday 11/20/1983

Contact Methods

 • Webbsida
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Plats
  Lidköping
 • Interests
  Webbutveckling, World of Warcraft och fotboll

Mac user info

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  iMac i5 QC 12gig ram 27"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för snabbt svar, jag har faktist gjort lite både och på förslag 1 & 2 men man blir väl helt enkelt bortskämd med en sprillans ny dator att det skall gå och ställa in en sådan relativt enkel grej. Stänga av och sätta på datorn varje dag gillar jag inte, varför vet jag inte men det är väl något man inbillat sig helt enkelt. Att koppla ur t-bord och mus är inget jobbigt men man stör sig på det varje gång man måste sätta i dem varje gång man skall använda datorn. Att stänga ute katten går inte när man har en lägenhet med öppen planlösning utan dörrar, när vi väl flyttar skall jag ha ett eget kontor där katten inte skall få vistas.
 2. Har sökt igenom forumet nu och inte hittat någon som ställt samma fråga eller kanske ens vill ha samma funktion. Det är så att jag har en liten katt där hemma som är väldigt livlig efter nattens intåg och springer över tangentbord och så vidare. Jag sätter alltid datorn i viloläge och har klickat ur att den inte skall väckas av Bluetooth enheter, men jag kör med en trådmus så troligtvis är hon där och kommer åt den ibland så datorn är igång på morgonen. Jag söker en funktion där jag bara kan starta igång datorn ur viloläge genom att man måste trycka på strömknappen bak på iMacen för att väcka den. Finns den funktionen och hur går man tillväga för att ställa in det? Tack för förhand!
 3. Jailbreaka iPhone 3Gs

  Du måste checka för "Activate the phone" annars så stoppar iTunes dig när du skall plugga in den efteråt. Jag gjorde denna procedur på båda min och min sambos i torsdags och det fungerade jättbra. Unlock gör du genom denna guide. Lycka till och få en untethered upplåst 3Gs med 4.2.1 mjukvara
 4. Tips på hörlurar.

  Föregående tips är alldeles utmärkt, prisvärda och har faktist ett riktigt bra ljud. Jag har glasögon och ett par olika modeller både med breda bågar och smala och aldrig upplevt några problem när jag kör med ett par Koss Porta Pro. Det enda negativa är ju att dem är öppna men om man har glasögon så är det omöjligt att hitta hörlurar som är "stängda" runt öronen som även passar till en med glasögon. Det skaver och gör ont efter några timmars användande hur man än gör. Fördelen med Koss Porta Pro är att dem säljs nästan i vilken elekronikhandel som helst också.
 5. Återställa hårddisken

  Du har väl inte pluggat in Time Machine hårddisken ännu och gjort en ny backup? Annars skall det väl bara vara att göra den processen som folk har postat här och välja att återskapa från en Time Machine kopia. Tar lite tid men ja då får du ju det precis som du hade innan krasch.
 6. Återställa hårddisken

  Nu får någon expert rätta mig om jag har fel. Men om du sätter i återställningsskivorna och startar om datorn kan du då inte välja att återställa datorn från en Time Machine disk? Om du gör det så gör han väl en exakt kopia av hur din dator såg ut precis innan din hårddisk kraschade. Jag tror det skall gå och göra men invänta gärna ett mer betryggande svar. Lycka till!
 7. Blodgiveri, tänker de överhuvudtaget?

  Jag vet när jag bodde i Göteborg i 7 år så fanns det en "Blodmottagning" ett par trappor upp i Femmanhuset. Perfekt läge för en sådant ställe att ligga, centralt där nästan alla som rör sig i Göteborg korsar till och från jobbet och om inte så tar det inte så farligt lång tid att ta sig dit. Säkert på att inte Sthlm har något liknande?
 8. Vad gör du idag-tråden

  Först lunch sen iväg till Skara Sommarland för ett möte ang. samarbete...
 9. Vad ska spelas på din begravning?

  Rolig tråd för detta är trots mina unga 27 år något jag funderat sen jag kom in i tonåren hur det skulle vara. Min kropp om jag inte förstörd den obönhörligen så får de gärna ta de organ som de har användning av, resten får de kremera och min sambo får bestämma hur dem skall göra. Sen har jag alltid sagt och det är att jag skall ha en låt och one song only. kent - Kungen är död http://www.youtube.com/watch?v=XQSGym3ZA2M Sen skall det vara en sjudundrande fest med skratt och minnen från mina fornstora dagar. För er som tycker det är kaxigt och gapigt så är det precis så som det skall tolkas. Men med en gnutta ironi och en stor portion humor dock helt allvarligt med vad jag vill ha.
 10. Now playing...

  Joy Division - Digital sjuuuukt bra!
 11. Om du till exempel köper Office for Mac så följer det med ett program som heter Entourage istället för Outlook. Från och med senaste versionen så har den stöd för Exchange servrar. Var ca 2 år sedan jag körde det på mitt förra jobb och det fungerade riktigt bra förutom att jag hade lite problem när någon skickade mötesförfrågningar. Nu ska väl snart Microsoft lansera Office 2011 for Mac och där lär väl en ny version av just Entourage vara med i också. Om man inte är allt för hooked up med alla Outlooks funktioner så har du ju Mail som finns med i OS:et och även Thunderbird som är en ganska bra mailklient.
 12. Lämnade in trasig MBP hos MediaMarkt

  Lite offtopic men Dave är vår konung!
 13. Så vitt jag vet är det väl bara Telia och 3 som använder Anovo?
 14. Refurbished förvisso men jag orkar inte gräva i detta längre, telefonen ser precis ny ut och inte en enda repa, fungerar klockrent. Jag tror jag la ner 30 timmar på att bara få den ersatt, att skriva ett skritfligt brev och ringa runt för att få en helt ny i karton skulle ta åtskilligt mer timmar.
 15. Kan ge lite uppdatering om hur det har gått för mig. Efter samtal till Konsumentvägledaren här i kommunen samt ett samtal till TV, Tele & Internet byrån så fick jag rådet att åter ge 3 ett försök och säga att jag pratat med dessa personer och att om dem inte åtgärda felet alternativt gav mig en ny på garantin så skulle dem hjälpa mig att gå vidare med ärendet till ARN. Fick svar på min reparationsorder igår att de utbytt enheten på garantin. Så jag antar att det trillar ner en ny iPhone i brevlådan idag eller på måndag. Det är sjukt att det skall ta över en månad och i det närmaste hot för att man ska få rätt mot dessa jättar.
×