Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

FTh

Medlem
 • Antal inlägg

  59
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om FTh

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  MacMini (Intel)
 • Bytt från pc
  Ja
 1. @Telly82: Allt som hittas via OmniDiskSweeper borde hamna på backup om man väljer att inte radera nåt? Misstänker det men vill dubbelkolla!
 2. Tack för bra tips! Nästa fråga: Har nu uppdaterat till El Capitan. Försökte starta Bilder och fick då frågan om det programmet skulle hämta från det gamla iPhoto-biblioteket. Svarade ja men sedan avbröts det hela pga för lite minne. Vågar jag ta en backup via TimeMachine nu när det nya OS är installerat? Det gamla iPhoto-biblioteket ligger väl kvar på min HD? Jag har en ny dator på väg och den tänker jag isf plocka över senaste backupen till. Hängde ni med på frågan? Saker raderas väl bara om jag aktivt väljer att ta bort dem? T ex bilder på HDn. Vet någon ifall TimeMachine raderar hela disken vid första backupen efter uppdatering eller kommer de gamla 10.8.6-backupsen ligga kvar?
 3. OK! Så alla oredigerade finns kvar i Originals eller "byter" de mapp?
 4. Hej! Undrar om det är en dubbellagring som tar lagringsplats i iPhoto. Samma bilder som finns i mappen "Modified" kan även hittas i mappen "Originals". Kan man radera mappen "Modified" utan att förlora bilder? Behöver lösgora lite minne för uppdatering av OS! Tacksam för svar!
 5. Jo, jag har en blueray-spelare och den funkar perfekt. Det var den kabeln jag testade. Det blir en tur till butik med ATV:n. Tack för hjälp!
 6. Har provat att byta till en kabel jag vet fungerar! Samma resultat. HDMI-kabeln ligger inte nära strömkabel med tanke på ev dålig avskärmning. Kanske bara ta den till en Apple-butik?
 7. Iofs inte men den som används nu fungerade bra föra veckan Kan en kabel bara lägga av tvärt? Jag menar, den har ju bara suttit där!
 8. Hej! Har problem med en Apple TV. När man startar den så ser t ex översta raden i SVT-play grön ut. Bilden ser dessutom ut som om den hade något halvtaskigt photshopfilter över sig. Det ser lite "målat"ut. Har provat starta om hela burken och bytt HDMI-kontakt på TVn. Ingen förbättring. ATVn står för sig själv jämte TVn och har fritt till min router, dvs inget elektroniskt mellan som kan störa. Nån som vet vad grönheten kan bero på? Har senaste programvaran i den! Tacksam för hjälp!
 9. Tack för det svaret! Jo galet är bara förnamnet! Hoppas de uppdaterar så man kan rensa cachen.
 10. Hej! Har en iPad Air med Spotify installerat. Kollar i "Användning" att appen drar mycket minne, ca 1,7 GB. Frågan jag har är vad är det som lagras på iPaden? Jag kör inget offline utan streamar allt så appen borde inte ta minne i den utsträckningen. Om det är någon sorts cacheminne, hur raderar man det? Som alltid här på forumet: tacksam för svar!
 11. Har provat Free DVD Ripper i AppStore men det funkar bara för icke kopieringsskyddade filmer. Vad rekommenderas för program om man vill kunna rippa oavsett kopieringsskydd? HandBrake verkar fiffigt men tar väl inte om filmen är skyddad? Tips emottages tacksamt! Vilket format skulle kunna vara det bästa för överföring till iPhone eller iPad? Har provar vanlig mpeg4 men är H.264 bättre? Vilket komprimerar mest och tar minst utrymme i anspråk? /Fredrik
 12. Förtydligande: Kan låtarna ha laddats ner till telefonen efter det att de hade en molnsymbol med pil i. Denna försvann och sedan verkade de helt fastnat i telefonen!
 13. Hej! Säkert ett basic-fel men jag vet inte hur lösa det. Jag förde över lite musik till telefonen och av ngn anledning hängde det med musik som jag laddat ner till datorn. En spellista skapades i telefonen som inte går att radera. Dessa låtar finns i telefonen men de syns inte via iTunes. Varför och hur får man bort dem? Går det radera direkt i telefonen? Jag har stängt av allt som kan ha med iCloud och musik att göra. Tacksam för hjälp med detta! /Fredrik
 14. Tackar för det! Jag testade innan att dra men uppenbarligen var jag inte tillräckligt distinkt i mitt hanterande;-) Nu är den på plats!
×
×
 • Skapa nytt...