MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

aetherius

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om aetherius

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. aetherius

  Strul med viloläge OSx 10.11.6

  Får testa att installera på en extern och boota från den och se. Testar att trixa med RAM också. Haha ja den har hängt med ett tag. Har planerat en uppgradering ett tag men är ju inte gratis så försöker kräma ut så mycket det går ur min nuvarande. Så jädra surt när allt annat ändå funkar helt okej, om än lite trögt ibland.
 2. aetherius

  Strul med viloläge OSx 10.11.6

  Okej, nu har jag nog fanimej testat allt. Sitter på en äldre macbook(mid 2009) och har ersatt CD-läsaren med en hårddisk. Detta innebar att jag fick försöka trixa fram det på nåt annat sätt. Hur som, körde hårdvarutest…inga fel. Lyckades få tag på det program som Apples genius bar tydligen använder, inte hundra på sanningen i det men det spelar ingen roll för resultatet blev som tidigare…inga fel. Fick till slut tummen ur och gjorde en ren ominstallation. Raderade hårddisken och installerade OS x på nytt. Dessvärre hjälpte det inte heller… Har dock lagt märke till att varje gång datorn stänger av sig vid vila så blinkar skärmen till som när man kör en reset av PRAM och NVRAM. Det känns lite märkligt. Hur som så känns det ändå som om det är någon hårdvara som spökar =/
 3. aetherius

  Strul med viloläge OSx 10.11.6

  Inte testat ren installation än, hade hoppats på att slippa installera om allt igen…men är ju idé att testa om jag inte får löst det. Inte kört hårdvarutest, men ska testa det och säkert läge. Har för mig att jag testat säkert läge innan men ger det ett försök iaf.
 4. aetherius

  Strul med viloläge OSx 10.11.6

  *BUMP* Ingen som kan ha en tanke på vad det kan vara som strular?
 5. aetherius

  Strul med viloläge OSx 10.11.6

  @Alix Jag har testat att stänga locket, låtit den gå i vila tidsinställt och via applemenyn alla med samma resultat. @KMN Samma beteende oavsett om den körs på batteri eller med adapter inkopplad. @Raphael Hårddisken med OSx installerat har ca 85GB ledigt så det borde väl vara tillräckligt. Ja men precis, fast det säger inte det för programmen utan dom öppnas automatiskt. Förslaget kommer bara upp för senaste sessionen i chrome, även om jag inte haft någon uppe utan bara programmet igång.
 6. aetherius

  Strul med viloläge OSx 10.11.6

  Halloj! Har sökt runt som en galning men inte lyckas hitta någon lösning på mitt problem, varken här eller ute på the world wide web. Sedan någon månad tillbaka har datorn tvärt vägrat gå in i viloläge utan stänger istället av sig. När jag väcker/startar upp den igen, måste trycka på power-knappen, så är det som om den varit avstängd. Väl på igen öppnas program som varit igång och ex. Chrome ger felmeddelandet att det stängdes av felaktigt och om jag önskar återställa sessionen. Har testat att installera om operativsystemet, inte en clean install, nollställa smc och nvram samt justera batteriinställningarna i terminal. Dock får jag inget att fungera. Sitter på en Macbook pro mid 2009 och El Capitan. Den har några år på nacken men alltid fungerat felfritt om än lite slö emellanåt. Känns inte som om det är något hårdvarufel utan snarare strul med mjukvara av något slag. Men har det är bara min gissning. Någon som har en idé? //Jacob
 7. aetherius

  Widget problem

  Hej igen. Ursäkta sent svar, har vart borta ett tag. Har dock testat det du skrev men tyvärr utan någon vidare lycka. Allt är precis som innan.
 8. aetherius

  Widget problem

  Testade att göra som du sa men det hjälpte inte dock. Stängde av datorn efteråt och i morse när jag startade den igen så fick jag lägga in alla widgets igen och återställa min bakgrundsbild.
 9. aetherius

  Widget problem

  Hej! Har sökt lite här men hittar inte det jag letat efter. Har haft problem med mina widgets. Jag får det inte att fungera. Får upp dom som vanligt men kan inte ändra i dom. Grejen är den att de uppdateras t.ex i almanackan så rullar dagarna men jag kan varken ändra utseende eller lägga till händelse. Det händer ingenting förutom att om jag först klickar på widgeten och sen någon annanstans så flyttas den dit. Nån som har någon aning om vad det kan vara för fel? Jacob Sitter på snow leopard om det skulle vara till någon hjälp..
 10. aetherius

  Minne till iMac (april 2008)

  Tjena. Ännu en som har problem med minne. Jag har lite svårigheter att få det att funka. Köpte nyss ett 4GB sett (2x2gb) för att öka från mina 1GB. När jag sätter i båda så får jag bara en svart skärm när jag startar datorn. Har testat båda i BANK 1 och de funkar utan problem, dock bara tillsammans med mitt gamla. Försöker jag sen köra något av dem i BANK 0 så får jag svart skärm igen. Någon som har nån idé? Har kollat och datorn ska klara 4GB. //Jacob
×