Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

webbdesigner

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om webbdesigner

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1977-05-05

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Female
 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  *Webbdesign<br />*Fotografering<br />*Båtar<br />*Bilar, min Mini ;)<br />*Min Macbook såklart - är så glaad att jag bytte från PC

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  Macbook 2,4gHz 4gb ram
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Detta verkar tämligen omöjligt - en sån vanligen och torde enkel sak. 1 Man filmar sin semesterfilm med hd-injection-direction videokamera 2 Man vill spara filmen på en skiva, Dvd är för liten i lagrin 3 Man laddar ner Toast 11 Titanium och bränner det eländet på en Blu-ray - det fantastiska formatet. Ut kommer skräp, pixlig bild ungefär. Slutsats Det går alltså inte att använda bluray och få en optimal kvalite med fullhd som man önskar. Vi har gjort detta så många gånger nu på 511 olika sätt och inställningar. Roxios support snackar bara om att man ska göra en isoimg, då har vi gjort det. Ingen Skillnad! Ingen här verkar ha dessa problem..
 2. Puff, Puff nu är brännaren utbytt till en La Cie D2Blu Ray XL för mac och den skriver i 12X. Efter massa strul tidigare med billighets Samsung brännaren så kan man än en gång konstatera att det oftast inte finns ngt som är både billigt och bra. Dock så är det fortfarande problemas så klart. Nu bränns filmerna i blu ray och går att spela upp på Tvn. Filmerna är som filmade i Full-Hd. Innan bränningsprocessen startar väljer vi bästa kvalité och när man sedan spelar upp skivan i blu ray spelaren och ska titta på tv:n så är det värsta sk@<<€<€#t kvalitén. Vi har provat med flera olika spelare och tv-apparater. Bilden är liksom hackig och rena skräpet. När vi tidigare bränt film ur samma kamera på Dvd (då det fått plats) så är det superfin bild, kristallklar!! Vi har bränt filmerna både filerna och som ISO IMG - ingen skillnad. Någon som förstår detta? Vi har haft kontakt med Roxio 300 ggr men de har hittills inte kommit fram till någon lösning.
 3. Tack, tack för alla svar måste jag börja med att säga! Telly82 - Varför kan jag inte skjuta budbäraren??? Det är han som retat upp mig =). Grrrr! Ang. Pluginet, Ja - det är inköpt och installerat. Det kom upp ett meddelande när vi/farsan skulle bränna första BD skivan att man var tvungen att ha det - så han köpte det. Gör en inte gladare direkt. För det funkar inte med plugin heller, det ger det meddelande jag initialt visade. Spelaren är en Samsung SE-506BB. Det är TDK Blu ray skivor, ej re-weritable, utan vanliga, motsvarighet till DVD-R. Jo, visst vet jag att man kan ha synpunkter på detta med att bränna skivor osv, att blu ray är "a bag of hurt", men nu ville han ha det så för att enkelt, tycker han, kunna ta med skivan och visa vänner och bekanta. Nu har han ju betalat typ 1200 för Toast och då kan man ju förvänta sig att det skall fungera! Det skall ju vara precis så användarvänligt att man bara väljer, Blu ray, drar och släpper sin filmfil och klickar Burn. Därför hade det varit bra att kunna prova ett annat program för att se om Det funkar eftersom det verkar vara så många som har problem med att bränna Blu ray med Toast. Nu i veckan som kommer får vi gå igenom spelaren (som står att den är kompartibel extern brännare av Blu ray till Mac Os X) att senaste firmware är nedladdad osv, men ingen install fil fanns för mac på skivan som följde med utan som vanligt bara till SH*~€~$<+$}$}%T - WINDOWS. Jag har länkar till firmware till Mac, så skall som sagt kolla upp allt det, med spelaren. Det hade dock varit bra att kunna prova ett annat program, som Zimmerman skrev, som inte har värsta inlärningskurvan. Det skall vara enkelt och framförallt f u n g e r a =) Själv är jag intresserad vad det är för typ av USB minnen man kan lägga film på för att spela upp på en LCD-TV? Är det inte några speciella minnen man använder?
 4. Hej, Jag har ett problem, eller rättare sagt min far har ett problem jag försöker hjälpa honom att lösa. Han redigerar sina semesterfilmer som han filmat i full HD i imovie och ofta blir filmfilerna väldigt stora. Han vill gärna ha dem nerbrända på skivor så jag rådde honom att köpa en extern blu-ray brännare och köpa Toast Titanium 11. Allt gott, brännaren är kompartibel med osx 10.8 och när vi då laddat ner Toast så valde vi såklart blu-ray och drog in filmen och klickade på bränn i bästa kvalité. Det dröjde inte länge föränn allt avbröts och felmeddelande kom upp: The drive reported an error: Sense key = ILLEGAL REQUEST Sense code = 0x21, 0x02 BUFFER UNDERRUN Nästa gång han försökte bränna valde han en lägre kvalité vilket suger, för det ska man ju inte behöva och toast drog igång och brännaren skrev i 1gång hastigheten. Nu höll den på längre och jobbade, men så kom fellmeddelandet upp igen. Jag har såklart googlat på detta och massor med folk verkar inte kunna bränna blu ray med Toast Titanium 11 oavsett blu ray fabrikar på brännare eller skivor. Roxio har inte besvarat varför det blir så här. Har skickat supportärende dit, men även kollat deras forum där en person specifikt frågar om just detta, men får inget svar. Nu undrar jag om någon kan tipsa om ett annat blu ray brännar program, alltså ingen rippare utan för att bränna blu ray film på ett enkelt sätt på mac osx 10.8 Lion ? Jag hittar bara olika program som kan kopiera blu ray skivor osv och massa workarounds att man skall göra om sina filmer till img el iso filer och krångla. Några tips, jag vill bara kunna bränna film jag redigerat i imovie på en blu ray skiva med en extern blu ray brännare, men hittar ingen programvara. TOAST har varit inget annat än ett elände, tagit massor med tid och dessutom kostat över 1000 spänn för ingenting.
 5. Har du fått hjälp, jag har samma problem "iPad enheten kan inte synkroniseras. Filen som behövs hittades inte". Vad skall jag göra? Bildsynkroniseringen har fungerat tidigare. Jag har en iPad 2. Hjälp, någon?
 6. @Chalk - det kan mycket väl varit precis det jag menade! :-) @Hobbydiktatorn - det verkar också mycket bra Det som jag saknar är dock möjligheten att söka svenska böcker, de finns ju inte på amazon.com direkt.. Finns det något sådant? Tack för snabba svar!!
 7. Jag har för mig att jag sett i någon gammal Macworld, en artikel om ett program där man kunde lägga in sina egna böcker man har hemma i en virtuell bokhylla i datorn. Programmet såg ut som en bokhylla där det stod böcker på hyllorna allteftersom man lade in sina titlar med uppg om författare osv. Är det någon som känner till detta program eller något liknande så vore jag hemskt tacksam?!
 8. Nej, vad är det som händer när man gör det, menar du?
 9. Jag har samma problem, imac 27'' startar ej om jag har Samsung S2 640GB ansluten till datorn. Vad skall jag göra? Jag har t-o.m köpt en ny hubb med egen strömförsörjning utifall det skulle vara något elektriskt, men det blev ingen skillnad alls. Spelar ingen roll om Samsung är ansluten direkt till datorn eller till en hubb. Någon som kan hjälpa? Så fort jag drar ur Samsungens sladd så startar imacen som den skall och i Startskiva har jag Macintosh HD vald som start disk, så det är inte det heller. Tack på förhand.
 10. Tack för svar! Hur är det med Airport Expressen när det gäller att strömma musik via itunes. Kan man koppla upp ett nätverk mellan datorerna utan internetuppkoppling, bara för avsikt att strömma musiken? Eller om jag vill spela upp musiken från iPhonen i stereon, hur gör jag då med Airport Expressen? Är inte så hemma på området.
 11. Jag undrar hur man gör steg-för-steg för att dela på en 3G uppkoppling mha Airport Express? Jag har läst att det finns folk som delar på en 3G-uppkoppling så t.ex. här: https://forum.macworld.se/lofiversion/index.php/t88733.html förstår dock inte hur de gör.. Ansluter man dongeln till Airporten? Behöver man installera några extra program? Hur konfigurerar man internetdelning för att ansluta macbooken til 3G-uppkopplingen sedan? Hur gör man för att ansluta PC:n till det mobila? Jag har 3:s mobila bredband, en macbook och en stationär PC som jag vill ansluta till den mobila dongeln. Anledningen att jag vill ha en Airport Express är för att jag förutom att dela mobil uppkoppling, vill kunna streama musik till stereon från iPhonen . Tacksam för svar!
 12. Om det första administratörskontot som installerades är den användare som installerat alla program i datorn, är det inte risk att programmen slutar fungera eller liknande om man tar bort det kontot? Kommer användaren med nya kontot kunna använda programmen trots att man tagit bort "den första administratören som skapades på datorn". Jag skall nämligen ge bort datorn och har skapat ett nytt adminkonto för den som ska få datorn, men är osäker om jag kan deleta mitt konto utan att det uppstår problem när jag är den som har installerat samtliga program på datorn från mitt admin konto.
 13. Hej, det har jag inte provat, men däremot uppdaterade jag från en något tidigare till den senaste igår och jag är inte säker på när problemen började, men för kanske ett par månader sedan. Vilken version i så fall? Jag har läst att fler har problem med detta, men har inte hittat någon som kommit med en lösning. En skrev att man skulle ändra servern i inställningar för messenger från messenger.hotmail.com till messenger.live.com om man har en live.com mail, men det fungerade inte heller.
 14. Hej! Jag har googlat som en galning efter en lösnig på varför det inte går att koppla upp mitt live.com konto i Msn Messenger eller Adium. I MSN Messenger får jag felmeddelande om att "Inloggning på Microsoft Messenger misslyckades, tjänsten är inte tillgänglig eller så är du inte ansluten till internet." Jag har version 7.0.2 av MSN Messenger och har Mac OS X Leopard 10.5.8 I Systeminställningar/Säkerhet/Brandvägg har lag lagt till MSN Messenger att "tillåt inkommande anslutningar", men det hjälpte inte. I Adium 1.4b10 fungerar det inte heller - där får jag felmeddelande "Fel: Anslutningsfel från Notification servern: Connection refused". Vad skall jag göra?? Tacksam för hjälp.
 15. Tack! Jag stängde av notifications i Growl och då försvann alla pop-ups Genom att ansluta alla konton i adium igen så verkar det fungera..
×
×
 • Skapa nytt...